ГАСТРИТ

• 18 257
  • 104
  •   2
Отговори
# 90
Здравейте, може ли да ми кажете къде боли, ако е гастрит? Имам болка в горната част на стомаха, вляво, точно под ребрата. Гледам картинки, уж стомаха се намира там.

# 91
Кога се появява болката, веднаха след храна или 2-3 часа след. Може да не е гастрит, може да  е панкреас, черва..Зависи от колко време я имаш, влияе ли се от храни, дали е остра или са спазми, кога и от какво си я получила и т.н . Стомашно чревния тракт е според мен най сложната система в тялото ни и във форум едва ли някой би избухнал с точната диагноза, то с колоно и гастрскопии не успяват камо ли ние тук. По принцип най определящия гастрита симптом е парещата болка под лъжичката, но това съвсем общо казано..

# 92
Здравейте. От около месец и нещо имам следните симптоми: подуване,тъпа болка в горната част на корема и слънчевия сплит,чувство на глад, дори и след като съм яла,къркорене,киселини. Отидох на гастро и според докторката е възпаление и на стомаха или дванадесетопръстника. Излседвах се за хеликобактер - нямам. Вече втора седмица приемам ИПП сутрин 30 минути преди хранене, но сякаш няма особено подобрение. Ходих при друг доктор,той също ми каза като диагноза гастродуоденит.  Каза категорично, че трябва да спра цигарите и да започна строга диета . Уж спазвам диета,намалих цигарите, но ми е толкова стресирано в момента в личен и професионален план,че не усещам момента за подходящ да спра цигарите(да,знам колко тъпо звучи ...)
Много ме е страх,да не би да имам язва, всъщност като цяло много ме е страх от всякакъв вид коремни болести и супер много съм се депресирала и  съм в някакъв гастро филм  Sad Sad Sad

# 93
Здравейте. От около месец и нещо имам следните симптоми: подуване,тъпа болка в горната част на корема и слънчевия сплит,чувство на глад, дори и след като съм яла,къркорене,киселини. Отидох на гастро и според докторката е възпаление и на стомаха или дванадесетопръстника. Излседвах се за хеликобактер - нямам. Вече втора седмица приемам ИПП сутрин 30 минути преди хранене, но сякаш няма особено подобрение. Ходих при друг доктор,той също ми каза като диагноза гастродуоденит.  Каза категорично, че трябва да спра цигарите и да започна строга диета . Уж спазвам диета,намалих цигарите, но ми е толкова стресирано в момента в личен и професионален план,че не усещам момента за подходящ да спра цигарите(да,знам колко тъпо звучи ...)
Много ме е страх,да не би да имам язва, всъщност като цяло много ме е страх от всякакъв вид коремни болести и супер много съм се депресирала и  съм в някакъв гастро филм  Sad Sad Sad
Единствения метод, поне засега наличен и даващ оптимална точност за диагностициране във вашия случай е гастроскопията. За съжаление това е инвазивен метод, неприятен и с възможни последици, макар че попадайки в добри ръце и направен с упойка свеждате рисковете почти до нула. Всички останали методи са само догадки и предположения. ПП. Има и аналогичен неинвазивен метод за обследване на стомаха с капсула, компютърна томография който е дори по точен, но не знам дали е наличен в България.

# 94
Здравейте, въпрос към пилите алое вера - може ли вида, има ли значение и по колко е приема? С гастрит съм, отскоро установен на гастроскопия, за 2 месеца и половина правя трета криза .

# 95
Тези, които сте ходили при д-р Бояджиев, доволни ли сте, предстои ми преглед при него.

# 96
Тези, които сте ходили при д-р Бояджиев, доволни ли сте, предстои ми преглед при него.

Ходихте ли вече ? Може ли мнение ? На мен ми предстои на 7ми март преглед при него.

Моля още за мнение ,според вас гастрит ли имам или какво ?

Махнаха ми жлъчката преди 3 месеца и от миналият месец след като си поръчах една крем супа от Хепи (картофена) беше много солена, ама много), но бях мн гладна и я изядох и оттам се започнаха проблемите ми ,започнах мн често да се оригвам и имам едно парене на ребрата отдясно , имам и гадене, сега започна днес да ме боли от лявата страна под реброто но високо до стомаха отстрани ... Не знам какво да мисля вече, ще си пусна изследване за хеликобактер и ще дам фекалии.. на някой случвало ли му се е подобно нещо ?

# 97
Да, ходих при д-р Бояджиев, аз останах доволна от прегледа и отношението,  сестрата при него също е много приятна и отзивчива.

# 98
Бубана 123
Точно на такова прилича. Гастрит. Който обаче заради нелекуването си се влошава.

# 99
  • София
Я и аз да се запиша при хората с гастрит и много чувствителен стомашно-чревен тракт. Проблемите ми са откакто съществувам. Пил съм доста работи, включително и течния гастритол и иберогаст, от които ефект няма. Много съм доволен и приятно изненадан от чай от живовляк и гастритола, който е за смучене. Гастритола за смучене интересно как бързо действа при мене.... Върши ми доста добра работа !

# 100
И аз да се включа. От май месец след ядене на пържен салам с таратор с чесън корема ме мъчи жестоко. Пуснах изследвания кръвни - пкк, асат, арат, билирубин общ и директен, crp и хеликобактер, желязо и б12. Всичко в норма, бактерията отрицателна. Микробиология на фецес за бактерии и паразити също отрицателни. Пих езомепразол 20мг месец, после ноплаза 20мг сутрин и фомитодин 20мг вечер, иберогаст, улкамед и гавиксон. Опитвах да спазвам диети, но без особен резултат. Бях на гастроентеролог, ехографията също е нормална. Предписа ми езомепразол 40мг за месец, зарид и дуспаталин. Честно казано има известно подобрение, но хапне ли нещо по мазно, примерно закуска от баничарнцата ме свива корема.
От години имам герб, а и обостряне на киселините. Вече не знам какво да пия и ям.

# 101
ще се обадя за баничките Simple Smile Професорът от ИСУЛ, при който ходих като ме започна гастрита и правиха гастро и колоноскопиите там изрично ми каза да забравя баничките, печени кашкавали, луканки, суджуци и кюфтета, освен ако тези месни деликатеси не са домашни.

# 102
ще се обадя за баничките Simple Smile Професорът от ИСУЛ, при който ходих като ме започна гастрита и правиха гастро и колоноскопиите там изрично ми каза да забравя баничките, печени кашкавали, луканки, суджуци и кюфтета, освен ако тези месни деликатеси не са домашни.
Най вероятно ще се наложи да забравя за мазното. Но ми прови впечатление, че май разтопен кашкавал е голям провокатор при мен!

# 103
Да, банички не ям, олио и зехтин - твърдо НЕ, само масло или свинска мас, бяло брашно във всякаква форма - абсурд, суджуци и купешки кюфтета - също не ! От подправките в тях се възпалявам, от домашните които си ги правя сама - само смляно месо и сол без подправки нямам проблем. Котлетите ми се отразяват добре, но само във фурната или еърфрайер-а. Котлетите също не овкусявам с нищо, някои слагат черен пипер, чубрица, червен пипер, оцет, аз само нарязвам леко надлъжно за да проникне по добре солта, обтривам само с малко сол и това е . Нищо друго, обичам да се усеща истинския неподправен вкус на месото а не на подправките в него, които и без това ми вредят на мен лично. А за пържено не искам и да мисля дори.

# 104
Банички (зарафи свинската мас), чесън, колбаси, пържено, мазно- все неподходящи храни.

Общи условия

Активация на акаунт