ГАСТРИТ

• 18 276
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
Имам нужда от добър гастроентеролог, който ще ме гледа безпристрастно, без да се интересува само от наличните ми автоимунни гастро заболявания, а само за това, от което се оплаквам. Добре е да работи с ЗК, че вече ще банкрутирам.
 Само преди 2-3 седмици излязох от криза, която продължи 1,5 месеца и сега отново съм с оплакванията. Боли ме непрекъснато по цялото протежение на дебелото черво, пари ми в корема, на гърлото и като ходя до тоалетна на ануса. Почти нямам разстройство, някои дни имам само сутрин по веднъж, в останалото време съм разхлабена. Обаче изпражненията ми винаги при криза са светли на цвят, има по-силна миризма.
Винаги ,когато ми пари, с паренето върви и болката. Най-вече нощем и сутрин, през деня е малко по-поносимо, но не спира. Болкоуспокояващи от рода на спазмомен и но шпа не помагат.
Този ужас продължава дълго и трудно се възстановявам. Обаче от най-малкото нещо отново започва. Калпротектина ми е в норма, окултна кръв няма. Всички чернодробни и жлъчни са в норма.
Продължава от 2022 година това нещо и все по-тежсо става. Не мога да намеря лек някакъв досега, не издържам вече.

# 76
Здравейте. Надявам се да се намери някой да отговори и на моето питане. Преди 2 месеца имах огромен силен стрес в семейството и от тогава де случи нещо с стомаха ми. Първоначално започна с тежест горе в нервния сплит и топче след всяко едно хранене. Много се изплаших да не е херния. Записах час при гастроентеролог,който ме прегледа на ехограф и каза ,че не вижда нищо притеснително. Жлъчка, панкреас ..всичко. Пусна изследвания за хеликобактер,но е отрицателен. Уж се успокоих малко,но сега отново на моменти се случва тежест горе високо и някакви спазми. Случвало ми се е са не мога да се изправя напълно заради стомаха. Посетих вчера друг гастроентеролог,който също ме гледа на ехограф и не видя нищо. Каза,че е хроничен гастрит. Приемам про комбо и Иберогаст. Никой гастроентеролог не иска да направи една рентгенова снимка с бариева каша или др. и да установи какво се случва. Вече се отчаях изобщо има ли решение този проблем. Не съм имала никога проблеми с стомаха,но ето че се случи. Опитвам се да се самоуспокоя,но ми е трудно. Понякога когато се оригна усещам облекчение в самия стомах.  Има ли спасение от тази неприятна тежест? Гледам да ям малко и на често. Не съм сменяла храната. Храня се както обикновено. Понякога имам чувството,че не ми достига въздух тук горе от нервния сплит.. близките ми ме успокояват,че щом двамата доктори не са видяли нищо значи всичко е наред....

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 12:36 от Georgieva11

# 77
Здравейте. Надявам се да се намери някой да отговори и на моето питане. Преди 2 месеца имах огромен силен стрес в семейството и от тогава де случи нещо с стомаха ми. Първоначално започна с тежест горе в нервния сплит и топче след всяко едно хранене. Много се изплаших да не е херния. Записах час при гастроентеролог,който ме прегледа на ехограф и каза ,че не вижда нищо притеснително. Жлъчка, панкреас ..всичко. Пусна изследвания за хеликобактер,но е отрицателен. Уж се успокоих малко,но сега отново на моменти се случва тежест горе високо и някакви спазми. Случвало ми се е са не мога да се изправя напълно заради стомаха. Посетих вчера друг гастроентеролог,който също ме гледа на ехограф и не видя нищо. Каза,че е хроничен гастрит. Приемам про комбо и Иберогаст. Никой гастроентеролог не иска да направи една рентгенова снимка с бариева каша или др. и да установи какво се случва. Вече се отчаях изобщо има ли решение този проблем. Не съм имала никога проблеми с стомаха,но ето че се случи. Опитвам се да се самоуспокоя,но ми е трудно. Понякога когато се оригна усещам облекчение в самия стомах.  Има ли спасение от тази неприятна тежест? Гледам да ям малко и на често. Не съм сменяла храната. Храня се както обикновено. Понякога имам чувството,че не ми достига въздух тук горе от нервния сплит.. близките ми ме успокояват,че щом двамата доктори не са видяли нищо значи всичко е наред....

С един ехограф няма как да се установи гастрит. Това, което описвате ми звучи да е нещо като нервен стомах.. аз съм с хроничен гастрит от 9 годишна. Сега съм на 26 г и прекарах страхотна криза, бях на системи, абе имах чувството, че ще пукна!
Според мен е редно да си направите рентгенова снимка с бариева каша, за да се види реално какво е.  Диетата също е много важна!  По-малко стрес, хапване по малко и на често без пикантни храни, пържено, цитруси.. и лечението е с инхибитори. Пият се поне 2 седмици, зависи.
Аз си пия Нолпаза като ме заболи.
Кафето също дразни.  Ако се сещате нещо друго питайте.

# 78
И според мен е нервен стомах,но гастроентеролозите не желаят да направят нужното изследване за да съм спокойна. Когато ги попиташ се дразнят. Не съм имала проблеми с стомаха до сега и се надявам да отшумят. Забелязвам,че след храна стане ли ми тежко ако полегна или се разходя ми минава. Нямам болки, киселини и т.н., но забелязвам ,че когато върша някаква физическа работа или нося нещо тежко напрягам горните коремни мускули и всякаш ме болят. Много странно усещане...  Вече не знам какво да правя. Омръзна ми да обикалям гастроентеролози и всеки да казва ,че нищо няма след преглед с ехограф.

Последна редакция: вт, 30 юли 2024, 18:42 от Georgieva11

# 79
И според мен е нервен стомах,но гастроентеролозите не желаят да направят нужното изследване за да съм спокойна. Когато ги попиташ се дразнят. Не съм имала проблеми с стомаха до сега и се надявам да отшумят. Забелязвам,че след храна стане ли ми тежко ако полегна или се разходя ми минава. Нямам болки, киселини и т.н., но забелязвам ,че когато върша някаква физическа работа или нося нещо тежко напрягам горните коремни мускули и всякаш ме болят. Много странно усещане...  Вече не знам какво да правя. Омръзна ми да обикалям гастроентеролози и всеки да казва ,че нищо няма след преглед с ехограф.

Ехографа почти нищо не показва свързано със стомаха. За да ви поставят диагноза гастрит се прави рентген или гастроскопия, която сега е много модерна и се препоръчва масово.
Аз работя в болница и на своя глава 2018 се снимах пак, защото си помислих, че може да имам язва.. и тогава ми излезе, че гастрита е хроничен и имам “паднал стомах” и трябваше да се храня повече.
Там си има лекар, който разчита снимките и ще ви кажат, ако се решите.
От кой град сте? Мога да препоръчам лекар в Пловдив.

# 80
От град Козлодуй съм. Сега сме храна пак се подух и имам тежест горе високо. Усещам издуване и спада сякаш са червата. Ходила съм на Гастроентеролог във Враца, Лом и ще търся във Плевен или Монтата.

# 81
От град Козлодуй съм. Сега сме храна пак се подух и имам тежест горе високо. Усещам издуване и спада сякаш са червата. Ходила съм на Гастроентеролог във Враца, Лом и ще търся във Плевен или Монтата.

В Плевен съм чувала, че има добри доктори. Ами това е решението според мен трябва да ви се направи снимка или гастроскопия, за да поставят диагноза. Това с ехографа наистина е несериозно.
Като за първо време трябва да оправите режима на хранене и да хапвате по малко и начесто, постно,  без подправки, без люто, чесън и т.н с една дума диета. Тя е много важна ако е гастрит.
Аз например заради един чесън влязох в болницата, нечовешки болки бяха.
От тогава много внимавам какво ям, чак съм се вманиачила 😁

# 82
Днес разговарях с един доктор и като чу бариева каша веднага смени тона. Всеки гастроентеролог иска веднага други интервенции. Мисля ,че е несериозно!!!! Лекарите вместо да целят да успокоят пациента, те го плащат.

# 83
Днес разговарях с един доктор и като чу бариева каша веднага смени тона. Всеки гастроентеролог иска веднага други интервенции. Мисля ,че е несериозно!!!! Лекарите вместо да целят да успокоят пациента, те го плащат.

Не знам какви са тия доктори там във вашия край, но съм изумена 😁 аз като съм пила няколко пъти бариева каша за снимка, че какво?
Сега е най-актуалното гастроскопия. Но смятам, че снимката е по-щадяща. Мен лично ме е страх да ме приспиват и да ме бъркат.
А и смятам, че във вашия случай една снимка е достатъчна, за да се каже дали е гастрит.
Иначе никога няма да разберете какво ви е без нужните изследвания.
Ако е гастрит вече казах какво е лечението - пият се инхибитори и диета.

# 84
Благодаря ви! Аз съм на същото мнение. Въпроса може да се реши по по-лесен начин.

# 85
Майка преди 3 седмици беше с кървяща язва на стомаха. Моля за подходящи храни. Засега е сама на пасирана пилешка супа, попара. Опитах с пасирана риба под фолио и суфле- не хапна. Колко дни или месеци  ще трябва да е на пасирана храна?

# 86
Майка преди 3 седмици беше с кървяща язва на стомаха. Моля за подходящи храни. Засега е сама на пасирана пилешка супа, попара. Опитах с пасирана риба под фолио и суфле- не хапна. Колко дни или месеци  ще трябва да е на пасирана храна?

Какво каза гастроентерологът?
По принцип те изготвят диетата..
Предполагам пие лекарства.
Не съм запозната с язвите, аз съм с хроничен гастрит и пиех две седмици инхибитори и поне месец бях на диета и след това лека по лека започнах да разнообразявам.

# 87
Пролетта прекалих със зелените салати, много зелен лук, големи количесва маруля, маслини,  и активирах отдавна забравените болки в стомаха, тежест под лъжичката, доскомфорт и т.н. Усещам понякога парене/щипене в средата, точно в сплита. Беше по зле, но острата фаза отмина, сега си остана едно спорадично, от време на време чувство за скованост/тежест/дискомфорт в стомаха. Не съм пила никакви лекарства, понеже болката е пренебрежима ( всъщност пих веднаж Алмагел но все едно нищо не съм пила, не помага хич). Обикновенно през деня нямам проблем, лекото неразположение идва вечер като си легна, доста странно. Направих си кръвен тест за Хеликобактер - отрицателен, сега четох в нета за Бърз антигенен  тест за Хеликобактер пилори който се купува от аптеката, има го на много места, четох че бил почти почти на 100% надежден, имате ли някакво мнение за него ? Иначе диета си спазвам, не ям пикантерии, не ям пържено, доматите ги беля и махам семките и т.н. Случвало се е понякога от нещо да ме боли, а друг път от същото нещо да нямам никакъв проблем. Засега не съм пила никакви лекарства защото четох че инхибиторите нямали лечебен ефект , по скоро временно подтискали симптомите . Ходих при личната, тя ми предписа Нексиум, аз можех сама да си го предпиша. Не го купих, исках с диета и дисциплина, но вече 4 месеца си ме държи въпреки всичките ми усилия, понякога отпуска и забравям, докато не ми напомни отново за себе си.

# 88
Пролетта прекалих със зелените салати, много зелен лук, големи количесва маруля, маслини,  и активирах отдавна забравените болки в стомаха, тежест под лъжичката, доскомфорт и т.н. Усещам понякога парене/щипене в средата, точно в сплита. Беше по зле, но острата фаза отмина, сега си остана едно спорадично, от време на време чувство за скованост/тежест/дискомфорт в стомаха. Не съм пила никакви лекарства, понеже болката е пренебрежима ( всъщност пих веднаж Алмагел но все едно нищо не съм пила, не помага хич). Обикновенно през деня нямам проблем, лекото неразположение идва вечер като си легна, доста странно. Направих си кръвен тест за Хеликобактер - отрицателен, сега четох в нета за Бърз антигенен  тест за Хеликобактер пилори който се купува от аптеката, има го на много места, четох че бил почти почти на 100% надежден, имате ли някакво мнение за него ? Иначе диета си спазвам, не ям пикантерии, не ям пържено, доматите ги беля и махам семките и т.н. Случвало се е понякога от нещо да ме боли, а друг път от същото нещо да нямам никакъв проблем. Засега не съм пила никакви лекарства защото четох че инхибиторите нямали лечебен ефект , по скоро временно подтискали симптомите . Ходих при личната, тя ми предписа Нексиум, аз можех сама да си го предпиша. Не го купих, исках с диета и дисциплина, но вече 4 месеца си ме държи въпреки всичките ми усилия, понякога отпуска и забравям, докато не ми напомни отново за себе си.

Звучи ми на раздразнен стомах. Ако сте с хроничен гастрит много трябва да внимавате със зелените храни. Дори обелена, краставицата също дразни!
Аз от хапка пресен чесън влязох направо в болницата, беше пълен ад! Без диета и лекарства няма да мине. Ще отнеме време.  И аз не исках да пия лекарства, но няма как.  Именно инхибитори се пият. Аз съм на Нолпаза.
Относно хеликобактер не е задължително да имате бактерията. Аз съм с гастрит от 9 годишна, а сега съм на 26 г. Нямам хеликобактер.
Имайте предвид, че през пролетния и есенния сезон се обостря гастрита. Поне при мен е така. Тъй като са леки болките си правя чай от лайка. 
Няма да си забравя как цял месец по време на кризата бях само на супи.. имах чувството, че ще умра. От тогава не искам да чуя за чесън, маруля и подобни 😁

Последна редакция: ср, 28 авг 2024, 15:04 от ivetaivn

# 89

Звучи ми на раздразнен стомах. Ако сте с хроничен гастрит много трябва да внимавате със зелените храни. Дори обелена, краставицата също дразни!

Точно ! Мен основно  марулята ме разболя..Обелена краставица е изключено вече да пробвам, опитах, мислейки че е безобидна, но сгреших Cold Sweat, а за чесън и дори не смея да си помисля. Аз само като прочетох "пресен чесън" и си го представих ме заболя стомаха 😀 Това пък АБСУРД ! Вече никакви зелени неща.

Общи условия

Активация на акаунт