НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 143

• 53 635
  • 666
  •   1
Отговори
# 645
А каква е вероятността тези 53 кила просто да не са ти много? Поне на мен не ми звучи като високо тегло, ама хич.
Магнезий да изследваш в серум няма никакъв смисъл. Този минерал е толкова важен че в кръвта е винаги в тесни граници, дори ако трябва за целта другаде да не достига. А в тъканите няма как да изследваш... В общия случай приемаш че ти трябва, малко косвена е там преценката.
За различните форми постоянно из някоя тема ги бистрим май, няма да намериш само едно мнение. Да не говорим че повечето статийки из нета които ще ти излязат най-отгоре в търсенето са публикувани от някой който продава добавки... и съответно каквото той продава, него пише че е най-доброто а другото има кусури Grinning "Таблицата" не я знам коя е дето я гледаш но и тя не е една като потърсиш и не бише баш едно и също във всичките...
По прницип при ИР и при такова хранене може и да ти трябват малко повече алкализиращи неща да приемаш (не алкални, алкализиращи), та в това отношение всякакъв цитрат се отразява добре. По тая причина за себе си магнезия за момента съм го решила цитрат да е. На някои обаче им действа слабително.
Глицинат също хвалят и също го водят с един куршум 2 заека, защото приемаш и магнезий, и глицин така.
Външно също се усвоява с мазане ако ти се занимава. Не че и другите форми не са хубави, важното е да го приемаш и да е форма/съединение която на теб ти понася добре. И да не е оксид, той е най-зле от всичките.
Брашна от сорта на кокосово и подобни вземам от магазин за здравословни продукти който ми е близо, но аз ползвам такива от дъжд на вятър и в малки количества. Съответно и по малко купувам, за да не ми се застояват. Режимните печива не че са лоши, но не са за често ядене или за основна храна да се изхранва човек с тях. Хем скъпо, хем неоптимално откъм хранене. За разнообразие са ми, от време на време.

# 646
  • 🌊
Благодаря много и на двете, точно naturabg гледах.
53 са ми множко, през март бях свалила до 48, но най-добре се чувствах на 45. HOMA ми е 3.68. Иначе бях качила до 54, един колега наскоро беше признал, че в този период съм се била ошишкала, та ми се плачеше вътрешно. Но при мен си е основно мас, просто наистина едно ужасно мазно, нетренирано тяло. Та затова сега освен яденето се боря и ходенето, и хидратацията да се подобрят.

Иначе е тази таблица от предишните теми, но след като natka писа поне малко ми се разясни, кое да не приемам и че ще трябва да пробвам и намвря моето нещо.

# 647
Не знам, тая таблица ми е малко странна... оротат примерно пише да се избягва, ама защо? На бременни примерно точно него предписват (Магнерот). Не трябва и аз да съм ти точно като критерий, на мен цитратът ми понася добре а при много хора не е така. Но няма едно правилно или едно грешно, просто търси да четеш другаде а не от продавачи и производители на такива неща че всеки си хвали неговото. Пък и все са добавки с магнезий, не е лекарство че да има чак много какво да му сбъркаш. При всяко положение по-добре да вземаш отколкото да не. Дори и да не уцелиш от раз "перфектния" за теб, ако изобщо съществува такова нещо.
НОМА индексът щом ти е толкова висок, значи имаш инсулин да сваляш още... а инсулинът стиска мазнинките здраво, нали знаеш. Ще стане, но в момента работиш да овладяваш него.

# 648
На мен също при стриктно кето ми пада косата и мина доста време, докато се усетя какво става.
Помогна ми вдигането на въглехидратите между 50-70 грама.
Отделно от това, когато имах косопад след Ковид, Биотин на Солгар ми помогна буквално за 10 дни.
+1! При стриктно кето (много ниски въглехидрати) такъв косопад ме споходи, че се стресирах. Даже бях писала някъде по темите и разбрах, че не съм изолиран случай. Тогава съфорумка ме успокои, че след този първоначален етап нещата ще се балансират, да не се отказвам. Аз обаче изпитвах и други неразположение, та зарязах режима. Вдигайки въглехидратите наистина нова коса започна да расте. За съжаление, струва ми се, че още не съм достигнала гъстотата, отпреди кетото.

# 649
  • На брега на реката
Интересното е, че при сресване не падат много косми, но при къпане е страшно. Имам усещането,  че косата ми остана 1/3. Дано спре, че е много стресиращо.
Добавям по един плод на ден и зеленчуци, мажа с масло от риган преди миене, но още е рано да се каже дали има ефект.

# 650
  • В полите на Пирин планина
Аз никога не съм държала твърде ниски въглехидрати - ям плодове, не всеки ден и през уикенда си правя някакви режимни сладкиши (т.е. най-вече заради синовете, които са спортисти и искат полезни сладкиши, а не от магазина) и се случва да хапвам и аз.
На този режим кожата и косата ми изглеждат най-добре. особено за кожата да кажа, че изобщо не ми излизат пъпки, а едно време постоянно ми излизаха гадни подкожни на гърба.
Косата не е идеална, но я боядисвам, заради белите коси.

# 651
Нормално е да не излизат пъпки, заради намалената захар и увеличените мазнини. Така организмът ги гори, а не ги отлага по коса и кожа във вид на пърхот, мазен себум и пъпки.

# 652
  • В полите на Пирин планина
Абсолютно. Ако хапна нещо със захар (лятото сладолед в Гърция) и веднага се обзавеждам с някоя пъпка. Нямам проблем от някой картоф, малко ориз или плод.

# 653
Да споделя и за положителният ефект върху кожата ми. От суха и белеща се, стана нормална, кадифена. Отпадна нуждата да се мажа с лосиони.

Сещам се и за още един не толкова приятен ефект върху организма ми. Сдобих се със запек, а винаги съм имала редовен стомах.

# 654
Да споделя и за положителният ефект върху кожата ми. От суха и белеща се, стана нормална, кадифена. Отпадна нуждата да се мажа с лосиони.

Сещам се и за още един не толкова приятен ефект върху организма ми. Сдобих се със запек, а винаги съм имала редовен стомах.
Аз имах тоя негативен ефект, който много ме тормозеше. Проблемът се реши радикално с добавка магнезиев цитрат. Пия вечер и сутринта съм в тоалетната, без изключения.

# 655
  • Los Angeles CA
Малко страничен въпрос имам. Използвали ли сте тройчатка и от коя фирма ( маже на лични) ?
И още за какво най- често я използвате, ако приемате, разбира се?

# 656
Интересното е, че при сресване не падат много косми, но при къпане е страшно. Имам усещането,  че косата ми остана 1/3. Дано спре, че е много стресиращо.
Добавям по един плод на ден и зеленчуци, мажа с масло от риган преди миене, но още е рано да се каже дали има ефект.
Моят косопад спря, когато вдигнах белтъчините. Започнах прием на колаген под формата на прах, защото не можех да ги наваксам с храна. 20гр дневно взимам отгоре на белтъчините които приемам с храната и няма спомен от косопад. Още първия месец имаше очевидна разлика и при къпане и при чистене на къщата. Преди това няколко години ми падаше доста сериозно. Старая се да докарам около 90-100гр протеин дневно.

# 657
  • София
Аз пия сега един течен колаган, ама много сладък. Прекалили са с подсладителя с вкус на малини. Simple Smile Ама, пари съм давала, ще го изпия.
Смятам след това да инвестирам в тенджера под налягане и да наблегна на пачата от свински крачета.

# 658
Аз целенасочено търсих с натурален вкус и на прах, защото течните са все със захар или подсладители. Те и повечето на прах са с разни добавки, а държа на това да е чист. Слагам го в кафето.
Пробвах и с млечен протеин на прах първо, но не се разтваря напълно и оставя утайка на дъното на чашата. Ще си го изконсумирам де, слагам от него в кисело мляко.

# 659
На Тримарт заглеждам колагена на прах чат-пат, но не съм се наканила да взема за сега. Само колаген е, не е овкусен с нищо. По половин килограм са пакетите, не помня имаха ли по 100г точно от това.
Желатин купувам от тях и е много хубав, пробутвам от него където сваря в храната и май до тук това ми е откъм колаген.
Невър, млечен или суроватков протеин къде намираш неовкусен? Пробвала съм някога, преди много време... те всичките сладки като бонбони, хич не ме радват такива десертни неща. И дори не е чак толкова да се "пазя", защото не бих приемала много редовно а от време на време. Но не ми е вкусно, много мразя да пия нещо сладко на вкус, каквото и да е.

Общи условия

Активация на акаунт