ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 463
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Кестенче, като чета какво си писала , имам чувството че аз съм го писала - за кърменето, за напълняването и за забравянето , абе всичко Joy
Ние използваме памперси на Литъл Ейнджъл много съм доволна , бяхме купили преди на Памперс от Емаг , но бебка започна да се изрива и ги сменихме. Понякога се случва леко отстрани да изпусне но това е от гимнастиката която правим, тогава се размърдва пампата.
Момичета знаете ли какво забелязвам по телцето на бебка - на местата кожата и е погрубичка като на петънца стои. Възможно ли е да е крусти.
Другата седмица сме на консултация и ще питам педито , ако не забравя.
Хубав ден, момичета Kissing Heart

# 106
  • Вестерос
Явно всички забравяме хаха. И аз съм така, даже си записвам задачите за деня освен покупките. Просто някак изведнъж започнахме нова страница с раждането на детето и всичко е ново и четем и пишем и питаме. Сега като казвате за памперсите, въобще не се бях замислила, че има памперси и за през нощта, а от известно време нашия е толкова пълен сутрин, че тежи сто кила. Не пропуска но сигурно му е неприятно и на детето. Ние сме на Памперс премиум кеър 3. Пробвала съм лидълските и пуфис но не са нашите. Трябва да видя нощните памперси какви са, не че пропускат тези но много са пълни и тежки сутрин. Някой ползва ли нощни и каква е разликата?
Има нощни??

Аз мисля да сменям вигантола със спрей на бетър ю с витамин д. Една докторка, която следя в инста и наскоро роди препоръчва спей с витамин д, по-добре се усвоявал от капките.

Мириам, подложката я слагам на обратно на повивалника, така като я оцапа, си я чистя лесно и една подложка отива много време.
И моята много я мачка вече, така я хваща и дърпа... С нея я вдигам редовно от повивалника.

Пепина, вчера видях на Ралица на едно място по грубо кръгче, мисля, че е от някое боди от капсите. Иначе крустите са май само по главата.

# 107
Момичета, какви столчета за кола ползвате? Кош или комбинирано столче. В процес сме на закупуване, защото никъде не може да мръднем. С колата досега сме ходили на близки разстояния и бебетата ги държим на ръце, което не е никак ок. Спряла съм се на комбинирано. Пробвахме го в мола, но не знам колко му беше удобно на бебока.

# 108
Да, има нощни на Памперс, гащички са. Вчера ги разгледах и смятам да взема да пробваме. Ето ги: https://galen.bg/pampers-harmonie-nayt-vp-s3-6-11kg-h-29
А относно спрея е много добра идея и аз май ще го взема. Сто дози са, значи ще има поне за три месеца и се усвоява много по-добре. От Вигантола слагам по 5-6 капки на лъжичката, защото по нея остава много, а и не зная колко усвоява, та поне три да усвои и така ми отива едно шише за нула време и с тия лъжички и т.н
Веси, не знам за близнаци какви столчета трябват и дали има специални. Мамето хапинес да те посъветва нещо най-добре. Ние сме с три в едно количка и си имаше столче.

# 109
Ние сме с кошници. Удобно ми е да ги сваля от 4тия етаж до гаража, когато сама излизам с тях независимо дали с колата или с количката. Пише, че са до 9 кг, но според мен ще им умалеят на дължина.
Момичета, какви столчета за кола ползвате? Кош или комбинирано столче. В процес сме на закупуване, защото никъде не може да мръднем. С колата досега сме ходили на близки разстояния и бебетата ги държим на ръце, което не е никак ок. Спряла съм се на комбинирано. Пробвахме го в мола, но не знам колко му беше удобно на бебока.

# 110
Ние сме с кош до 12кг , ама и според мен на дължина ще и умалее. Мисля да закупя от тези 360 се въртят , още разглеждам.

# 111
Ние сме с кош до 12кг , ама и според мен на дължина ще и умалее. Мисля да закупя от тези 360 се въртят , още разглеждам.

И ние гледаме от тези дето се въртят до 0-36 кг. Май от тях ще вземем.

# 112
  • Вестерос
Аз съм с кошница от количката 3 в 1, мисля после да купя столче като стане 9 кг.

Хапинес, станахте ли петима вече у вас Simple Smile ?

Аз на Ралица давам 2 капки вигантол, ама точно не знам дали ги е взела и двете..

# 113
Още не 🫤

И аз давам 2 капки вигантол, капвам го директно на биберона на шишето и в устата.

Аз съм с кошница от количката 3 в 1, мисля после да купя столче като стане 9 кг.

Хапинес, станахте ли петима вече у вас Simple Smile ?

Аз на Ралица давам 2 капки вигантол, ама точно не знам дали ги е взела и двете..

# 114
  • Вестерос
Ех.. дано да е скоро!

За на биберона не се бях сетила, бях пробвала директно в устата, ама не е оферта, че много се върти вече.

# 115
И аз давам Вигантол по 2капки в устата или капвам на зърното, но рядко.  Имам и вит.Д на Абофарма, който е двойно по-силен от Вигантола, и дозата му е 1капка. Чакам да свърши Вигантола и започвам другия.

За сега ползваме кошницата, а по-натам и столче 0-21(или 0-36 не помня точно). Имаме си от каката и не смятам да купувам ново. Не е имало никакви инциденти с него(пу-пу), само тапицерията му е леко захабена, но това е  от прането. Друг вариант е да вземем ново, а това да се монтира в колата на баща ми, за да не се притесняваме, когато ги разхождат. Така бяхме направили с голямата, да не местим постоянно столчетата по колите, защото нашите често я взимаха и я разхождаха.

# 116
Ние също сме с кошче с изофикс. На бебка не и харесва много в кошчето че е свита и винаги връща когато тръгнем на дълъг път. След 3 месеца ще купуваме столче , че това кошче е само до 6 месеца.
Витамин Д на Джеймисън и даваме по 1 капка дневно , така ни каза педиатърката защото той бил по концентриран от Вигантола .

# 117
Не знам дали знаете,че кошчетата/столчетата имат нещо подобно на срок за годност. 5 години от датата на производство, след това няма гаранция от производителя,че е безопасно. На нас ни подариха количка с кошче/столче от племенницата и сега март става на 5 години и ще го сменяме. Мен адски ме е страх да се возим с бебето в колата като цяло, може би ние сме леко крайни😂
Каня се да отидем до сгушени за консултация за ергономична раница, ако някоя ползва и има впечатления може да споделя. Мисля си,че в слинга и е топло а го спуквам от носене и е време са нещо друго

# 118
Вашите деца спят ли през деня и въобще като цяло как е положението след ваксините ?На нас ротавирусната ни върна в коликите в пъти по силни и вечер е ужас , а а през деня въобще не иска да се занимава сама иска само да ми е в ръцете и ако я оставя дори за 5 мин е истерия, през деня спи 2 пъти по 15-20мин макс .Пробвам навън да сме повече време няма и няма заспиване само рев докато не я вдигна .Днес е 18 градуса от 13 до 15 я разхождах в парка е рева до откат и като я вигнах сега се смее .Дано не е задълго тази ситуация защото буквално не мога да отида да пишкам.

# 119
Момичета, аз да се включа с въпрос, обхващащ  двете теми (разсейването и витамините). Та забравяте ли да давате вит. Д понякога и проблем ли е според вас ако не сме много стриктни с даването му? По принцип капя почти винаги (рядко да пропусна), но сега сме на почивка за 4 дни и съм забравила да го взема въпреки напомянето ми. 🙄

Общи условия

Активация на акаунт