ДЕКЕМВРИйско бебе усмихва се и гука, за мама няма и минута скука 👶🧸 -- тема 2

• 23 500
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Чаят може да се дава всеки ден от веднъж до три пъти. Аз го давам на всеки втори ден, докато се изходи (веднъж или два пъти). Пием Панда от втората седмиза но няма файда.

# 166
Моите са по ромпър или ританки с боди и плюшен ескимос, като в количката ги завивам и с тънко одеалце. Ако излизаме по-рано понякога слагам и тънки шапки. В къщи поддържаме 22-23 градуса.
Момичета как обличате децата когато излизате на разходка вече, предвид хубавото време навън? Аз я обличам с космонавта като и показвам ръцете отвън и не и слагам качулката, така в количката се вози и спинка , . Струва ми се че е повечко облечена  и утре ще ходим да и купуваме пролетно якенце или нещо друго . Инъче у дома спим на 22 градуса а седи на 23 градуса през деня

# 167
Момичета, баткото бе със сополи няколко дни и малкия разбира се от днес е със сополи - прозрачни. Не му е запушен носа. Киха от време на време, а за кашляне - като се събуди или след като оригне. И то не сериозно. Просто все едно има храчка. Почиствам носа с физиологичен р-р. Дайте съвет какво мога да му включа друго евентуално  да пресека, ако нещо започва.

# 168
  • Вестерос
Момичета, баткото бе със сополи няколко дни и малкия разбира се от днес е със сополи - прозрачни. Не му е запушен носа. Киха от време на време, а за кашляне - като се събуди или след като оригне. И то не сериозно. Просто все едно има храчка. Почиствам носа с физиологичен р-р. Дайте съвет какво мога да му включа друго евентуално  да пресека, ако нещо започва.
Моята беше така. Давах една седмица по едно саше на ден оксилококцинум, по една ампула витамин ц 2 мл. Ако не се оправи до пет дни, педиатърката включи и биозин кидс  5 мл на ден, него ще го давам 10 дни.

За навън обличам боди с къс ръкав, ромпър или блуза и ританки и отгоре много тънък космонавт. Но последните два пъти като излизахме й махнах космонавта, слагам едно яке с качулка. И завива с одеяло. Демек надолу е по ританки и чорапи.

Ние днес я водихме на ортопед, всичко ок, само дето витамин Д не й стигал, че много бързо растяла и минахме на ойлсен на три капки. Показах му спрея ,който взех, но не знаеше в едно впръскване каква е концентрацията и да даваме капките директно в устата.

За запека, вода предлагаш ли? Щом е на ам е важно да пие вода някаква, за да ака.

# 169
Осцилукокцинум разтваряш във вода ли? И витамин С с капкомер, нали?

Момичета, баткото бе със сополи няколко дни и малкия разбира се от днес е със сополи - прозрачни. Не му е запушен носа. Киха от време на време, а за кашляне - като се събуди или след като оригне. И то не сериозно. Просто все едно има храчка. Почиствам носа с физиологичен р-р. Дайте съвет какво мога да му включа друго евентуално  да пресека, ако нещо започва.
Моята беше така. Давах една седмица по едно саше на ден оксилококцинум, по една ампула витамин ц 2 мл. Ако не се оправи до пет дни, педиатърката включи и биозин кидс  5 мл на ден, него ще го давам 10 дни.

За навън обличам боди с къс ръкав, ромпър или блуза и ританки и отгоре много тънък космонавт. Но последните два пъти като излизахме й махнах космонавта, слагам едно яке с качулка. И завива с одеяло. Демек надолу е по ританки и чорапи.

Ние днес я водихме на ортопед, всичко ок, само дето витамин Д не й стигал, че много бързо растяла и минахме на ойлсен на три капки. Показах му спрея ,който взех, но не знаеше в едно впръскване каква е концентрацията и да даваме капките директно в устата.

За запека, вода предлагаш ли? Щом е на ам е важно да пие вода някаква, за да ака.

# 170
Тифани, при д-р Живков ли ходихте и ако да - доволна ли си?

# 171
Благодаря на всички, които се включиха с отговори.
Да, пием Панда и био амика. Вода също й давам, но резултатът е същия. След като се изака ми е спокойно следващите 12 часа и след това започват отново тревогите (ще ака ли, няма ли да ака). Днес говорих и с педиатърката за този чай, тя също ми потвърди, че е хубав и няма проблем да давам. Поръчах и дано скоро да дойде, защото не го намерих в аптеките.

Скрит текст:
Добре дошла Simple Smile

Пие ли малката мадама някакъв пробиотик?
Никол също е изцяло на АМ и от доста често ходене ги намали на 1-2 пъти на ден, но ние даваме Пандата и добре, че е тя.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 20:54 от Blake

# 172
  • Вестерос
Оксилококцинума го разтварям в малко вода да и ѝ го давах с пипетка, че не иска да го пие.
Витамин ц е ампула готов разтвор и нея с пипетка давах, всичко преди храна около час давах, т.е. между храненията.

Флейм, да при него ходих. Доволна съм. Около 15 минути беше прегледът, гледа крака, ръце, гръден кош и глава, а с ехограф гледа тазобедрена става и обясняваше кое какво е и как е. Бяхме по-рано там и ни прие, че имаше операция после. Да, скъп е обаче. Нямам идея как са другите, имах и резервен вариант по каса.

Блейк, правиш ли ѝ упражнения? Моята си ака спокойно всеки ден по един, два пъти. Обаче откакто беше със сополи и ѝ давах разни неща сега малко със зор ми ака, даже един ден пропусна милото ми.. Май ще взема чая да пробвам.

# 173
А наведнъж ли се дава и ампулата, и осцилукокцинума? Нали това е за деца?

Оксилококцинума го разтварям в малко вода да и ѝ го давах с пипетка, че не иска да го пие.
Витамин ц е ампула готов разтвор и нея с пипетка давах, всичко преди храна около час давах, т.е. между храненията.

Флейм, да при него ходих. Доволна съм. Около 15 минути беше прегледът, гледа крака, ръце, гръден кош и глава, а с ехограф гледа тазобедрена става и обясняваше кое какво е и как е. Бяхме по-рано там и ни прие, че имаше операция после. Да, скъп е обаче. Нямам идея как са другите, имах и резервен вариант по каса.

Блейк, правиш ли ѝ упражнения? Моята си ака спокойно всеки ден по един, два пъти. Обаче откакто беше със сополи и ѝ давах разни неща сега малко със зор ми ака, даже един ден пропусна милото ми.. Май ще взема чая да пробвам.

# 174
  • Вестерос
Да, същото взехме от аптеката.
Не ги давах заедно, ами примерно оксило.. след яденето около 9,10 часа, а витамин ц след следващото ядене. Като гледах да е минало час и половина след ядене и тогава го давам.

# 175
Tiffany ортопеда как разбра , че не ѝ достига витамин Д? Пусна изследване ли или по някакъв друг начин ? Аз давам 6 капки на ден , но ги давах вечер до сега , точно преди лягане . Наскоро прочетох в тази тема или в друга не помня , че трябвало да се дава през деня , иначе не се усвоявал . Педиатъра ни е голям темерут , нищо не обеднява като хората . Бебо дръпна доста на височина и като цяло си е едро бебе , притесних се дали му стига и дали изобщо е усвоявало детето нещо . Разбира се веднага започнах да давам през деня капките , но след дъжд качулка малко .
За обличането , тук 2-3 дни беше пролет . Беше си само по боди с къс ръкав, блузка и панталонки /ританка , отгоре якенце само , а не космонавт , нашия е дебеличък а времето наистина беше пролетно . Взех му хубаво зимно якенце от C&A и тъкмо се притесних , че дойде пролетта и няма да може да го облича , то пък все че застудя пак , за пръв път се зарадвах , че лошото време се е върнало Grinning
Бебо много обича да е вечерта навън. Няколко пъти ни се случи да се стъмни докато се приберем . Толкова любопитно гледа фаровете на колите , светлините навън , усмихва се , смее се , не иска да стои в количката , а иска да е на ръце и да се оглежда . Много е сладък Heart Eyes
Ние с ММ сме болни , докара някакъв вирус от работа . Сополи , зачервено гърло , отпадналост . Дано да не заразим и бебето , в началото гледах да съм все с маска , но е абсурдно наистина . Сега само гледам да не го целувам . Доста по добре съм от вчера и най-вероятно до утре ще съм пушка ама все пак .. Имам замразена коластра във фризера , много се чудих дали да дам на бебо ,  но се отказах . Ще го пазя за по спешни ситуации . Аз почти всеки ден чистя сополки , от 2дни са малко повече . Тази вечер когато ги чистих дори не протестира , явно и него много го е дразнило .
И да се похваля бебо каза МАМА Heart Eyes разбира се не осъзнато , както си гукаше първо каза само МА , аз и сестра ми започнахме да му повтаряме мама , мама и той взе ме го каза Joy Нямам доказателство разбира се и ММ не ми вярва . Повече не го повтори . Май ще е приказлив като мен , за ужас на ММ .

# 176
  • Вестерос
И моята дръпна бързо и каза, че бързо расте, затова не ѝ стига. Пипа ѝ главата, така разбра, даже ми даде и аз да пипна, че е по-меко на едно място. Беше ме страх, ама пипнах. Моята педиатърка ми беше казала да ги давам сутрин преди ядене и аз ги давам преди яденето около 9,10 часа. В сряда ще я водя пак най-сетне за ваксините и ще ѝ кажа какво е казал ортопеда и за трите капки.

# 177
Да, правим упражненията и масажче й правя всеки ден, но без резултат. Надявам се с този чай да започнат да се случват нещата нормално и да пълни памперса доволно.

Скрит текст:

# 178
Момичета сякаш е рано, но педиатърката ми напомни, че трябва да помисля за слънцезащита, понеже сме постоянно навън. Препоръча ми минералното мляко на Авен, като каза, че е подходящо за деца до 1 годинка.

https://remedium.bg/avene-slantsezashtitno-mineralno-mlyako-za-t … 0-x100-ml-29174/p

Аз не излизам без слънцезащита целогодишно, защото съм много бяла. По принцип ползвам Биотрейд, а сега съм си взела и избелващия им дневен крем с фактор, защото ми избиха 2 пигментни петна.

Имате ли някаква информация, съвети или предложения какво да ползваме за бебетата?

# 179
Момичета сякаш е рано, но педиатърката ми напомни, че трябва да помисля за слънцезащита, понеже сме постоянно навън. Препоръча ми минералното мляко на Авен, като каза, че е подходящо за деца до 1 годинка.

https://remedium.bg/avene-slantsezashtitno-mineralno-mlyako-za-t … 0-x100-ml-29174/p

Аз не излизам без слънцезащита целогодишно, защото съм много бяла. По принцип ползвам Биотрейд, а сега съм си взела и избелващия им дневен крем с фактор, защото ми избиха 2 пигментни петна.

Имате ли някаква информация, съвети или предложения какво да ползваме за бебетата?

Евала как успяваш да се организираш да сте постоянно навън. На мен ми е много трудно излизането Grinning Явно си по-безстрашна от мен. Моите постоянно плачат и се чудя какво да ги правя, като се разреват в количката.

Общи условия

Активация на акаунт