Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 26

• 36 682
  • 387
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Винаги съм се чудила на какво се дължи "рейтинга" на елитните школи по каквото и да било. Роднинско дете ходи в най-обикновена школа (не елитна), беше много доволна от преподаването и в момента учи в художествено училище.

# 286
Винаги съм се чудила на какво се дължи "рейтинга" на елитните школи по каквото и да било. Роднинско дете ходи в най-обикновена школа (не елитна), беше много доволна от преподаването и в момента учи в художествено училище.
Мога да отговоря от личен опит- в едните учат децата да рисуват, в другите се залага на тяхното представяне и "развитие". Така дете, което няма кой знае каква дарба има възможност да участва и да "печели" награди от различни конкурси- пишат се едни гръмки статии в различни медии и се трупат грамоти и портфолио.

# 287
  • пустинята Гоби
Последно по темата за въшките - за махане на гнидите има гребенче. Когато въшлясах преди 10 години се обзаведах с 2-3 такива, щото си мислех, че това ме чака, ама досега не се е случвало да го ползвам пак.

Относно ноу-хауто за конкурсите по рисуване. Има много блогове и канали в соц.мрежи, които предоставят инфо за разни неща, примерно как да си купим къща в сицилия за 1 евро, или детайлно, а да обясните за успехите на дъщеря си, да разкажете, че всеки с малко талант и много труд би могъл да спечели еди какво си и по този начин да сондирате мнение дали изобщо ще има хора, които ще се заинтересуват от подобен род информация.

# 288
Какво мислите за тематични ескейп стаи за деца 2-5 клас? Учител съм и са базирани върху знанията и уменията им на тази възраст. Организирах коледно (безплатно), което се получи страхотно - и аз, и децата искрено се забавлявахме. В момента организирам подобно за Св.Валентин с такса 15лв на дете, което реално е само за избиване на консумативи и почерпка, но интересът е много под очакванията ми. Дали, защото има много болни, дали, защото “не е български празник”, дали пък рекламата ми куца…
Много бих се радвала да чуя мнението ви къде бъркам и как бих могла да го развия

# 289
@V.P. Много готина идея!
Всички заедно ли играете или на групи - по колко деца?

Относно тематична стая за св. Валентин, според мен, причините са:
    1. Родителите плащат, а св. Валентин да се празнува от ученици във 2-ри, 3-ти глас на мен ми звучи странно. Сигурна съм, че и много родители биха се съгласили.

2. Родителите плащат.
    В училище ни водеха безплатно на театър - нямаше дете без подписано разрешение от родител, но щом предложиха веднъж на месец да се организираме, като имахме преференциална цена по 5 лв на представление, масово се отказаха.

3. "Искат да ни накарат да погубим българщината си като им празнуваме американските празници!",  също е твърде вероятно.

Би било хубаво, ако могат и родители да се включват. Може да помислите за предстоящите мартенски/пролетни празници. Примерно да организирате събитията няколко поредни уикенда.  Участвалите в първото издание ще могат да дръпнат повече заинтересовани, както и да публикувате снимки или мнения в социалните мрежи, за още повече гласност.

А мислили сте за някакъв капацитет/лимит от места, краен срок за записване? Запълването на местата или наближаването на крайния срок би вдигнало интереса допълнително.

Успех!

# 290
Много благодаря за включването!

1. Децата са на групи - максималено по 8 в група.
2. Учител съм по английски език - затова и Св.Валентин е включен. Не е точно празнуване на празника като ден на влюбените, а по-скоро на любовта - не само тази между мъж и жена, а и родител-дете, приятели.. Има цитати от лит.произведения, които трябва да свържат към творбата, да свържат героите по двойки от приказка/филм, музикални и математически загадки, пъзели, като крайната цел е да съберат всички скрити сърца и да си изработят кутия на любовта - на всяко сърчице да напишат по нещо/някого, когото обичат.
Имам планирано и за баба Марта, но ми се иска да видя как ще се получи тази и тогава да обява следващата.
3. Родителите плащат, но час в детски кът в града ни е 12лв (винаги пълни), а 15лв. за урок под формата на игра им се струва много? Към тези 15лв. включвам и малка почерпка за финал. Постоянно се оплакват, че няма нищо интересно в града, а когато се появи нещо ново, потръгва много трудно. Имаше и ескейп стая за възрастни, но не се задържа много, тъй като заинтересованите я посетиха и интересът бързо приключи. Затова исках аз да опитам с различни и тематични, пък да видим.
4. Имаше обявен краен срок за записване - днес, като събитието е в неделя, за да мога да си подготвя всички материали. За другия път си мисля да е с предплащане, защото много хора се отказаха в последния момент..
5. Харесва ми идеята да включим и родители, но те обикновено предпочитат да оставят децата и да отидат да си почиват..

Едит: Сега като го написах, осъзнах, че рекламата ми не е била достатъчно описателна и е възможно очакванията на родителите да са били съвсем други.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 16:35 от V.P.

# 291
Моята идея за стартиране на бизнес е Дом за стари хора. Всички ние знаем колко голяма нужда има от това и колко е малко предлагането. Цените не падат под 1800 лв на месец за нормален дом. Вече за персонала не знам как стои въпроса, но при подходящите условия се намират хора. Моя позната е съвсем сама, на 76 години е (бутна я кола) и е на легло в резултат на това. Жената, която се грижи за нея взима по 150лв на ден. Това е -ако искаш.

# 292
  • София
Супер бизнес идея, но начален капитал имаш ли?

# 293
Чудесна идея, но сигурно изисква огромни инвестиции. Квалифициран персонал, добри условия, процедури за всичко - много отговорно и няма как да не е скъпо...

# 294
Оооо не! Аз само за идеята пиша, а не че искам и мога. Ако имам излишни пари бих ги вложила в приют за животни. Но това само гълта, нищо не се печели освен удовлетвореността, че даваш дом и спокойствие на тези, които си нямат нищо.

П.с. Моя съседка беше в луксозен дом. Нямаше медицинско лице, камо ли доктор и никакви процедури не са им правили. Да не говорим колко минимално количество храна им даваха.

# 295
V.P., за кой град става въпрос, ако не е тайна? Аз лично като родител бих отишла на подобно нещо, както казах при предния пост за спортуването-на мен ми липсват подобни активности, които могат да се споделят с дете. 15лв. За дете ми се струва нормално.

# 296
  • София
Между другото и аз съм мислила за приют за животни. Към момента нямам как да осъществя тази ми мечта, но се надявам в някакво близко бъдеще да успея.

# 297
Щом вече втори човек дава идеята да е дете с родител съвместно, може и да се замисля за нещо подобно, благодаря!
Става въпрос за Шумен.

# 298
Ни майката ще изспортува нещо, ни детето...
За мен е абсолютно неприложимо. Ако искам да спортувам, да играя аеробика или танци, няма точно как детето да е наоколо...

# 299
Ние вече ходим понякога в зала заедно , но тя е на 17 😊И пак всеки си следва програмата, дори не се виждахме
Аз оисах, че се пробвах с йога дете и майка, но е загуба на време
За мен работещо е да има детски център във фитнес Иначе майките просто ще загубят време и няма да с спортували нищо.
Втори човек казва, че би пробвал, но никога не е досега. И когато пробва и види, че няма как да тренира пълноценно , няма и да повтори.
Едва ли търсиш"пробвачи"
Та, аз вече съм го пробвала тук и не върши.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 20:09 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт