Balea, Alverde, Catrice, Essence, Aura (Козметика от ДМ, Лили и други) - тема 85

• 72 688
  • 747
  •   1
Отговори
# 555
Аз имам на Роше Позай пудра и като я сложа накрая ми очертава и най малките линийки и несъвършенства

Как да го избегна това ?

Не можете.
Ето затова не обичам пудри (допълнително задръстват порите според мен, колкото и да пишат че са некомед.)

# 556
  • София
Това не е вярно. Зависи от пудрите, от порите и от начина на нанасяне. На моята кожа пудра не се вижда, освен ако не прекаля с количеството.

П.П. Зависи и как е подготвена кожата преди това, и разбира се от фдт. Но, ако се прекали и се получи пудрен ефект, винаги може да се сложи спрей.

# 557
Аз рядко нося фон дьо тен, мажа сутрин серумите и слънцезащитата, на скулите малко руж, от време на време спирала и балсам за устни. Слънцезащитите все са някак плътни и ако сложа по наситен руж и става нещо страшно. В този ред на мисли, заредили са и в ДМ и в Лили слънцезащитите. Миналата година се бях спряла на една от Sundance, но докато се наканя и вече ги бяха прибрали, сега не помня коя е. Да знаете някоя не толкова мазнееща?

# 558
Това не е вярно. Зависи от пудрите, от порите и от начина на нанасяне. На моята кожа пудра не се вижда, освен ако не прекаля с количеството.

П.П. Зависи и как е подготвена кожата преди това, и разбира се от фдт. Но, ако се прекали и се получи пудрен ефект, винаги може да се сложи спрей.

За зряла кожа правилото е следното: колкото повече грим козметика наслоиш, толкова по-състарена изглеждаш (не се отнася за бялата козметика).
Никой не може да ме убеди в обратното.

# 559
  • София
Да се обобщава така е ограничено. Първо, не всички са със зряла кожа. Второ, от зряла до зряла океан разлика. Моята е зряла и мазна. Други са със зряла и суха, трети... Зависи и от сезона, от влажността... Може да се нанесат 5 продукта, но подходящи за кожата и с лека ръка, а може и 2, но абсолютно неподходящи и да се виждат от самолет.

# 560
На моята мазна и зряла кожа, няма как да не сложа пудра.Не слагам около очите, защото там не ми харесва, а и нямам нужда засега.
Но без пудра не излизам.

# 561
На моята мазна и зряла кожа, няма как да не сложа пудра.Не слагам около очите, защото там не ми харесва, а и нямам нужда засега.
Но без пудра не излизам.

За зрялата кожа (а и принципно) най-важна е хидратацията. Мазна кожа не означава хидратирана. Всяка суха козметика обира не само мазнината, но и влажността!
Защо не пробваш вместо пудра овлажняващи спрейове тип мист, които регулират себума и омазняването и придават мат финиш?

# 562
Кожата ми е хидратирана на 100%, такава е била винаги: мазна и хидратирана.Каквото и да сложа си лъщи.Пудрата не ми пречи, нито се вижда.Не ми оксидира грима, изравнява пори.Така че съм си ок..

# 563
Може ли да препоръчате такъв спрей

Моята кожа е суха, като сложа слънцезащитната
(биотрейд 50+, ултра глоу) ми лъсва кожата и затова слагам пудра да обере лъщенето
Явно слагам повече
Нанасям я с гъбката от кутийката
Може би с четка ще пробвам

# 564
Аз също имам суха кожа и не ползвам продукти за регулиране на себума.
Слагам любими тонери в спрей шишенца и пръскам по цял ден.

# 565
  • София
Peypy, не мога да предложа подходящ за твоята кожа спрей, защото нямам опит с продукти за суха кожа и ще говоря наизуст, което никак не харесвам. Но:
1. Надявам се, че не разчиташ на този крем за защита от слънцето, защото той не е слънцезащита. Виж темата за слънцезащита, там има доста препоръки и отзиви;
2. Ако кожата ти лъсва така, наистина ли е суха? Защото може да е мазна и дехидратирана. Може и да е суха и дехидратирана. Хидратацията наистина е много важна и задължителна, просто трябва да е подходящата за вида кожа и условията на околната среда. Не е единственият фактор, който определя дали кожата е суха или мазна (или нещо средно), но е един от важните фактори.

# 566
Изхвърлих лаш бустера на Евелин в розовата опаковка. За мигли е, 2в1 - Sexy girl. Никаква работа не върши. Миглите са ми разкошни само със спирала без него.

Използвам този и съм доволна. Не като база под спиралата, а с цел растеж и твърдост на миглите.
https://shop.lillydrogerie.bg/evelin-serum-za-migli-sos-lash-booster

Пише, че може да се използва и като основа.

# 567
  • София
Изхвърлих лаш бустера на Евелин в розовата опаковка. За мигли е, 2в1 - Sexy girl. Никаква работа не върши. Миглите са ми разкошни само със спирала без него.

Използвам този и съм доволна. Не като база под спиралата, а с цел растеж и твърдост на миглите.
https://shop.lillydrogerie.bg/evelin-serum-za-migli-sos-lash-booster

Пише, че може да се използва и като основа.

Няколко опаковки съм изхабила от него, много е добър!

# 568
В Лили продават ли солен спрей за коса?

За лили не знам, в дм видях.

# 569
  • Deutschland
От ДМ и от магазин за паралелен внос :

Общи условия

Активация на акаунт