Любители на котки - Тема 181

• 35 513
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
Мини, за по-сигурно измий клетката с разредена бели на. Убива всичко вредно. Но най-добре на вън. Дано да е добре животинката и да оздравее бързо.

# 511
Благодаря за предложението, Недоволна! За сега няма как да я измия навън, защото още не сме си взели маркуч, а нямаме външна мивка. Но ще използвам малко белина.

# 512
Не се трови вътре! Взимаш ръкавици, един парцал и няколко шишета с вода и излизаш на терасата.

# 513
Вземи си препарат против мухъл, от рода на Саво. Те са на основата на белина. Напръскай хубаво, остави да изветрее и забърши с мокър парцал или изплакни в мивката.

# 514
Minnie.Mouse,
кръсти я "Седефа" - окраската й прилича на камъка "Тигрово око" Innocent

# 515
  • София
Днес пак гушках тази красота

На лечение с Нивалин е, но май няма никакво подобрение. Гушливо и мъркащо красиво създание.
Ходи, но си влачи задните крачета. И е много пъргава.
И все още търси нейните хора.

Моите вагабонти са добре. Ядат, пълнят тоалетната и препускат като коне.
Ще сменяме името на Дейзи на Гарфийлд Simple Smile И на окраска и на тегло пасва Joy

# 516
Наистина много хубава пуфличка, колко спокойна изглежда 🌺

# 517
  • Бургас
Много е хубаво котенцето.

Бяла гад в атака:

И нали си живее с идеята, че е на два-три месеца:

# 518
  • Крайбрежен район
Хаха такива са. Без значение от възрастта се мислят за бебета. Моя ми ляга в скута, гушва ме и ми сучи ръкава. Приличам на майка кърмачка. Joy

# 519
  • Бургас
Той като се опъне, заема половината (ско не и повече) диван.
Иначе вирнал краката нашият и се закача.
Онзи ден ми скочи на корема, докато си лежах и ми ухапа ръката.
Шест кила със засилка, ще ме изщкемби.

# 520
# 521
Кардю, преди много години съм се удивлявала как котки се отнасят към бебета и малки деца. В далечното татово време колега от следването имаше сиямец - ужасно злобно и отмъстително животно, никой не смееш да го приближи. Една колежка имаше малка дъщеричка, която се влюби в котарака. Бях направо шокирана, като видях че малко по-голямата от дзвера дете дори се опитва да го върже на фльонга! А той стои безропотно, не се възмущава и дори звук не издава. Поне две години беше малтретиран, преди да избяга и изчезна завинаги.
Спомням си и друг случай - дълго чакано бебе. И когато трябва и двамата родители да излезнат, оставяха котката в кошчето с бебето, сигурни, че всичко ще е на ред.

# 522
Във връзка с плешиви петна по кожата искам да споделя, че не всичко е гъбички. Прочетете за  хЕперестезия. И такова нещо имало...
При котката , която живее на двора се получи. На една година, кастрирана, с петвалентна ваксина. Случайно го видях , докато я галех. В първия момент ми заприлича на гъбички, веднага на лекар. Погледна го и беше сигурен, че не са. Каза, че се получавало от прекомерно близане. А близането - може от скука, от стрес, от силен шум и т.н....Самонараняват се. Имал случай с куче, което си гризало крака и се наложило да го ампутира. В интернет го сравняват с нещо като обсесивно- компулсивното разстройство при хората.
Не се сетих да го снимам, но и да го бях снимала не мога да качвам снимки тук. По тази причина не съм ви запознала с моите две госпожици...
Не беше като при Сина на Кардю. Раната беше голяма колкото пет стотинки. Розова като при гъбичките, но по- разранена и отиваща към червено.
Докторът ми даде в две спринцовки различни препарати. Смесих ги във вода, получи се бяла смес. Мазах сутрин и вечер. Хубаво е да стои с яка, за да не го ближе. Прибирах я вътре вечерта ,докато я лекувах. Абе намерих начин... Но много бавно минава. Не е като обикновена рана наведнъж да хване коричка и да падне за три дни. Може би три седмици я мазах. Затваряше се милиметър по милиметър.

Тя е щастлива котка. Навън. За Нова Година я прибрах, заради пиратките. Също и преди месец ли беше, когато беше много студено стоя вътре няколко дни. Спокойна котка е по принцип, не мога да си обясня защо се получи това.
Стана дълъг пост, но се надявам да помогне на някой...

# 523
Утре ще идем до клиниката, че вета ни отсъствал и ще вземем нов час. Но при Сина няма рана, няма и голо петно. Но аз допускам да се е близал усърдно именно на тези места. Защо? И това е към вет. Ще докладвам после.

# 524
  • София
Скрит текст:
Във връзка с плешиви петна по кожата искам да споделя, че не всичко е гъбички. Прочетете за  хЕперестезия. И такова нещо имало...
При котката , която живее на двора се получи. На една година, кастрирана, с петвалентна ваксина. Случайно го видях ,
докато я галех. В първия момент ми заприлича на гъбички, веднага на лекар. Погледна го и беше сигурен, че не са. Каза, че се получавало от прекомерно близане. А близането - може от скука, от стрес, от силен шум и т.н....Самонараняват се. Имал случай с куче, което си гризало крака и се наложило да го ампутира. В интернет го сравняват с нещо като обсесивно- компулсивното разстройство при хората.
Скрит текст:
Не се сетих да го снимам, но и да го бях снимала не мога да качвам снимки тук. По тази причина не съм ви запознала с моите две госпожици...
Не беше като при Сина на Кардю. Раната беше голяма колкото пет стотинки. Розова като при гъбичките, но по- разранена и отиваща към червено.
Докторът ми даде в две спринцовки различни препарати. Смесих ги във вода, получи се бяла смес. Мазах сутрин и вечер. Хубаво е да стои с яка, за да не го ближе. Прибирах я вътре вечерта ,докато я лекувах. Абе намерих начин... Но много бавно минава. Не е като обикновена рана наведнъж да хване коричка и да падне за три дни. Може би три седмици я мазах. Затваряше се милиметър по милиметър.

Тя е щастлива котка. Навън. За Нова Година я прибрах, заради пиратките. Също и преди месец ли беше, когато беше много студено стоя вътре няколко дни. Спокойна котка е по принцип, не мога да си обясня защо се получи това.
Стана дълъг пост, но се надявам да помогне на някой...
И коте от темата имаше такъв проблем. Хапеше си корема след игра с лазерче. Тъй като "уловът" при него няма как да е успешен, се разтройваше и се хапеше. Преди това я бяха лекували като за кожен проблем, а се оказа психологичен.

Общи условия

Активация на акаунт