"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 60

• 47 008
  • 777
  •   1
Отговори
# 435
От утре можеш да пускаш ЧХГ, ще го отчете! Завишената температура повече от седмица след О е обнадеждаващ признак!
Пуснах си и е 0,1 Sad ,има ли случаи в които по-бавно се вдига или …? 34 ден ми е.Темп продължава,замайването,ниското кръвно…

# 436
или-то е, че имаш друго неразположение

# 437
Здравейте дами, с 2 дена закъснение това ми е резултата и още не знам дали да се радвам..☺❤

# 438
  • София, България
Радвайте се Grinning честито! Simple Smile

# 439
Определено ДА!

# 440

От новите тестове- невалиден!
Закъснение 3 дни, нямам ПМС, единствено последните три дни не мога да си мия зъбите, защото много ми се повръща в момента,  в който сложа четката в устата...

# 441

От новите тестове- невалиден!
Закъснение 3 дни, нямам ПМС, единствено последните три дни не мога да си мия зъбите, защото много ми се повръща в момента,  в който сложа четката в устата...

Ами от тези Шуърчек всичко се очаква😊, вземи си друг или лентички, аз най си ги харесвам, винги ми показват точно. Успех!

# 442
Здравейте, дами, според вас може ли високи нива на Естрадиол и Прогестерон да са признак на ранна бременност? Направих изследвания на 22ри ден от цикъла след доказана овулация. Най-вече нивата на естрадиола ме озадачиха - дори малко по-високи са от пика преди овулация и до колкото знам, този хормон също поддържа високи нива по време на бременност 🤷🏻♀

# 443
  • София
Не знам със сигурност за естрадиола, но високият прогестерон в случая определено полазва нещо! Ще стискам палци за ЧХГ 😊🥳
Пропуснах нещо важно - изследванията ти показват хиперфункция на щитовидната жлеза! Консултирай се с ендокринолог!

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 10:48 от ЛейдиРоуз

# 444
Да попитам задължително ли е тестовете да се правят с първата урина защото аз съм ги правила след консумация на храна и сокове дали няма да даде грешен резултат на последния едвам се забелязваше бледа черта дали е факта че не е с първата?

# 445
Здравейте, дами, според вас може ли високи нива на Естрадиол и Прогестерон да са признак на ранна бременност? Направих изследвания на 22ри ден от цикъла след доказана овулация. Най-вече нивата на естрадиола ме озадачиха - дори малко по-високи са от пика преди овулация и до колкото знам, този хормон също поддържа високи нива по време на бременност 🤷🏻♀
Иди на ендокринолог, защото щитовидните не са ти ОК, ЛХ също....супер нисък. Прогестерона е висок ...ок, ама Естрадиола показва наличие на много фоликули, по 200 за 1 яйце....демек все едно имаш 10 яйцеклетки. Нещо ти е много объркана работата. Кой ден от цикъла си?

# 446
Да попитам задължително ли е тестовете да се правят с първата урина защото аз съм ги правила след консумация на храна и сокове дали няма да даде грешен резултат на последния едвам се забелязваше бледа черта дали е факта че не е с първата?

Не, при мен по хубави резултати получавах по всяко време на деня от колкото сутрин с първата.

# 447
Иди на ендокринолог, защото щитовидните не са ти ОК, ЛХ също....супер нисък. Прогестерона е висок ...ок, ама Естрадиола показва наличие на много фоликули, по 200 за 1 яйце....демек все едно имаш 10 яйцеклетки. Нещо ти е много объркана работата. Кой ден от цикъла си?

Според ендокринолозите щитовидните ми хормони са добри. Имам много бърз метаболизъм, съвсем леко коригираха дозата на еутирокса.
По отношение на естрадиола - той прави втори пик веднага след овулация, но този пик следва да е по-нисък от нивата преди овулацията. В случая е дори по-висок, което беше и моята загадка и въпрос, дали е възможно да показва бременност, защото нивата отговарят на естрадиол при бременни в 3-та 4-та седмица. LH също - този хормон се подтиска почти до нула по време на бременност.
Изследванията са направени на 22ри ден от цикъла, след доказана овулация и 2 броя спукани фоликули съответно и 2 жълти тела.

# 448
  • София
За 2 бр фоликули е напълно нормално, при мен естрадиола беше 2700 при овулация за двата. После не съм го мерила, следващото ми беше ЧХГ 132 след 2-дневно закъснение на цикъла. Пожелавам същото и на теб!

# 449
Благодаря ти, Лейди ❤ да бъде.
При мен Естрадиола непосредствено преди овулация на 10ти май  беше 2114.
На 19ти май отидох да пусна прогестерон, но освен него добавих и другите хормони и излезе естрадиол 2022. Много се притесних, защото на практика овулацията е минала и фоликулите доказано с ехограф бяха спукани.

Общи условия

Активация на акаунт