"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 60

• 45 736
  • 777
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета! Колко дни трае биохимичната бременност, вече ми закъснява 7 дни. Този месец за пръв път не следях овулация /бях в отпуска и не исках да се вманиачавам пак в това/. Миналия месец правихме инсеминация - първа и неуспешна. Имам ниски нива на чхг - 28.8, но не се удвояват. Имам час за АГ на края на седмицата. Имам успешна бременност от преди 9 години. И опити за зачеване вече от 3 години.

# 631
Здравейте! Имам съмнения за бременност. Последния ми цикъл беше на 25.05. На 06.06 и 07.06 правихме секс без да се пазим. На 12.06 имах гъделичкане и придърпване в яйчниците, продължи няколко дни. От няколко дни имам гадене, повишено слюноотделяне, ароматизаторът в офиса ме дразни много и ми се гади, вечер си пийвахме с мъжо бира, сега нямам никакво желание, цигарите вече също са ми гадни. Гърдите ми въпреки, че са малки, доста наедряха и имам малки пъпчици на ареолите, зърната ми са чувствителни. Иначе по-принцип нямам кой знае какви симптоми около овулация и цикъл, затова симптомите са ми странни. Имам 2 деца и мога да преценя, че не си внушавам, че има нещо. Мислех си и дали не съм сериозно болна от нещо, но гаденията са само сутрин и към обяд, като хапна ми минава и през деня ми няма нищо Disappointed Реално нямам закъснение още, защото трябва да ми дойде на 22.06 - 23.06, тъй като цикълът ми идва на 29-30 дни. Днес се изкуших да направя тест , като дойдох в офиса с втора урина. тестът е Sure check и е ясно отрицателен, без никаква бледа черта. Според вас рано ли е за тест и кога пак да повторя?

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 09:39 от Bibi85

# 632
Ако нямате търпение, просто си пуснете кръвен тест Simple Smile

Здравейте! Имам съмнения за бременност. Последния ми цикъл беше на 25.05. На 7.06 и 08.06 правихме секс без да се пазим. На 12.06 имах гъделичкане и придърпване в яйчниците. От няколко дни имам гадене, повишено слюноотделяне, ароматизаторът в офиса ме дразни много и ми се гади, вечер си пийвахме с мъжо бира, сега нямам никакво желание, цигарите вече също са ми гадни. Гърдите ми въпреки, че са малки, доста наедряха и имам малки пъпчици на ареолите, зърната ми са чувствителни. Имам 2 деца и мога да преценя, че не си внушавам, че има нещо. Реално нямам закъснение още, защото трябва да ми дойде на 22.06 - 23.06, тъй като цикълът ми идва на 29-30 дни. Днес се изкуших да направя тест , като дойдох в офиса с втора урина. тестът е Sure check и е ясно отрицателен, без никаква бледа черта. Според вас рано ли е за тест и кога пак да повторя?

# 633
Дали не е рано за кръвен тест, ако са минали само 11-12 дни от овулацията и няма закъснение на цикъла?

# 634
Ако са минали 11-12 дни след О не е рано за кръвен, той отчита преди пикливите, защото ЧХГ се синтезира в кръвта и после отива в урината.

# 635
При мен в момента, в който чхг падна до 0.5, след 3 дни ми дойде, като така общото закъснение беше 4 дни.
Здравейте, момичета! Колко дни трае биохимичната бременност, вече ми закъснява 7 дни. Този месец за пръв път не следях овулация /бях в отпуска и не исках да се вманиачавам пак в това/. Миналия месец правихме инсеминация - първа и неуспешна. Имам ниски нива на чхг - 28.8, но не се удвояват. Имам час за АГ на края на седмицата. Имам успешна бременност от преди 9 години. И опити за зачеване вече от 3 години.

# 636
Здравейте момичета. Извинявам се за глупавия въпрос, но ще се радвам ако ми споделите мнението си.
Цикълът ми е около 32-34 дни (имало е обаче и леки отклонения). Последната менструация беше на 30 април. Тъй като ми закъсня, на 8 юни си направих тест за бременност, който беше отрицателен. На 12 юни посетих гинеколог, като ми каза, че лигавицата ми е много удебелена и може би тези дни ще ми дойде. Днес обаче (след още 8 дни) все още не ми е дошло, направих тест, който излезе положителен.
Тъй като правим от много време опити, ми е адски притеснено дали наистина има бременност и ако е така, защо на 12 юни нищо не се видя. Възможно ли е да е било рано за гинекологичен преглед или има проблем..
П.с. ще посетя при първа възможност гинеколог, което обаче е чак следващата седмица...

# 637
  • София
Здравейте момичета. Извинявам се за глупавия въпрос, но ще се радвам ако ми споделите мнението си.
Цикълът ми е около 32-34 дни (имало е обаче и леки отклонения). Последната менструация беше на 30 април. Тъй като ми закъсня, на 8 юни си направих тест за бременност, който беше отрицателен. На 12 юни посетих гинеколог, като ми каза, че лигавицата ми е много удебелена и може би тези дни ще ми дойде. Днес обаче (след още 8 дни) все още не ми е дошло, направих тест, който излезе положителен.
Тъй като правим от много време опити, ми е адски притеснено дали наистина има бременност и ако е така, защо на 12 юни нищо не се видя. Възможно ли е да е било рано за гинекологичен преглед или има проблем..
П.с. ще посетя при първа възможност гинеколог, което обаче е чак следващата седмица...

Би трябвало да си вече в 7ма седмица някъде, отиди при друг АГ.

# 638

При положение, че МЦ ви е толкова дълъг, следователно и овулацията ви е била късна и няма как да се види толкова рано/когато сте отишли на преглед/. При 28 дневен цикъл, овулация настъпва към 14 ден, а при над 30 дневен 18-20 ден. Моят съвет е да си направите кръвен тест още днес и ако е положителен, пак след ден. Имали повишаване, значи бременноста се развива. 🍀😉

# 639
Разбира се че е възможно нищо да не се види,защото е било рано...та ти си имала дори отрицателен тест,когато си отишла...имам приятелка,която е с дълъг цикъл и 5 дни след предполагаемо закъснение беше с отрицателен тест...след още 5 вече беше положителен.  Когато отиде на преглед и казаха,че е имала късна овулация и още нищо неможе да се види...когато отиде след още 10 дни вече се виждаше...сега е в 6ти месец...така,че стискам палци и при теб всичко да е наред.
КРР какво става с теб?Как си?

# 640
Ох, благодаря ви, момичета. Силно се надявам всичко да е наред и да има една нормална бременност! Ще устискам още седмица (за съжаление съм извън БГ) и още първия ден щом се прибера, ще посетя гинеколога си.
Благодаря ви!!!

# 641
Благодаря ви, момичета. Ще изчакам 4-5 дни, за да видя дали няма да ми дойде цикъла, че не искам да се разочаровам излишно. И без това си поревах малко след сутрешния отрицателен тест. Макар че не беше много планувано да е този месец, ако има бебе ще е много желано. Ако имам закъснение ще направя кръвен.

# 642

Реших да проверя дали почва да спада чхг, но уви ... И разбира се въпреки кръвните тестове се надявам на чудеса... сигурно някъде на някой са му се случвали Simple Smile  Чхг на 16.06 - 23,8, на 19.06 - 28,8. Тъпото е че ги направих в две различни лаборатории, но все пак е доста ниско нивото за каквото и да е. Не знам защо пиша този пост. Все още се надявам на повече отговори, колко време продължава биохимичната бременност...

# 643
  • София
Продължава докато започне кървенето. Едва ли е точно определен брой дни.

# 644
  • София

Реших да проверя дали почва да спада чхг, но уви ... И разбира се въпреки кръвните тестове се надявам на чудеса... сигурно някъде на някой са му се случвали Simple Smile  Чхг на 16.06 - 23,8, на 19.06 - 28,8. Тъпото е че ги направих в две различни лаборатории, но все пак е доста ниско нивото за каквото и да е. Не знам защо пиша този пост. Все още се надявам на повече отговори, колко време продължава биохимичната бременност...

проследете го отново в същата лаборатория и ако не спада, спешна консултация с АГ. За момента това бавно покачване не е ок и не говори за биохимична, а за извънматочна, но дано не е това. Моята биохимична с подобни стойности ЧХГ продължи 2-4 дни

Общи условия

Активация на акаунт