Майчинството счетоводно - 95

• 44 435
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
На 27.03 дадох на работодателя си декларация по чл. 50, ал. 1 и ал. 5 от КСО за периода от 25.03.
До кога работодателя от своя страна трябва да я представи в НОИ? Както болничния ли - първите 10 дни на следващия месец? Както и кога мога да очаквам плащане за март месец,  след като я предадат?

# 331
  • В полите на Пирин планина
На 27.03 дадох на работодателя си декларация по чл. 50, ал. 1 и ал. 5 от КСО за периода от 25.03.
До кога работодателя от своя страна трябва да я представи в НОИ? Както болничния ли - първите 10 дни на следващия месец? Както и кога мога да очаквам плащане за март месец,  след като я предадат?

Да, до днес 10.04.2023 трябва да се представи в НОИ.
В срок от 10 работни дни е плащането.

# 332
Здравейте момичета!
Бременна съм.
По лична карта, живея в град А., но дефакто в момента от 1г живея на квартира в град Б.
Нямам постоянен, нито временен адрес тук, няма как да ми бъде издадена адресна регистрация на този етап.

Въпросът ми е, тъй като нямам адрес, нямам и личен лекар тук..(моят е на 300км), мога ли да отида при някой общо практикуващ и да си платя за направление номер 9, за избор на аг, който да ми води жк?

# 333
Здравейте момичета!
Бременна съм.
По лична карта, живея в град А., но дефакто в момента от 1г живея на квартира в град Б.
Нямам постоянен, нито временен адрес тук, няма как да ми бъде издадена адресна регистрация на този етап.

Въпросът ми е, тъй като нямам адрес, нямам и личен лекар тук..(моят е на 300км), мога ли да отида при някой общо практикуващ и да си платя за направление номер 9, за избор на аг, който да ми води жк?

Има електронни направления, звъннете на личния ви лекар по телефона и да ви продиктува номера на направлението.
От гледна точка на регистрация и за бебето в последствие ще е добре да се регистрирате в града, в който живеете. За повечето ясли детски градини се взима предвид адрес по регистрацията на родителите.

# 334
  • СИ
Здравейте момичета!
Бременна съм.

Защо да няма начин?

# 335
  • София, България
И друга идея - освен електронно направление, може някой (роднина например) да отиде да го вземе и да ви го прати по куриер Simple Smile

# 336
И друга идея - освен електронно направление, може някой (роднина например) да отиде да го вземе и да ви го прати по куриер Simple Smile

Няма кой да отиде, за жалост.

защото собственикът на апартамента не е съгласен. отделно в момента търсим друг, по-голям апартамент и не знаем колко време ще отнеме това.

Въпросът беше мога ли да си платя на някой общо практикуващ лекар за въпросното направление ?

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 17:07 от Анонимен

# 337

Няма кой да отиде, за жалост.

защото собственикът на апартамента не е съгласен. отделно в момента търсим друг, по-голям апартамент и не знаем колко време ще отнеме това.

Въпросът беше мога ли да си платя на някой общо практикуващ лекар за въпросното направление ?

Може, отивате на частен преглед при джипи и той ще ви издаде. Не виждам смисъл от това след като ви отговорих, че може БЕЗПЛАТНО да го направите и по телефон.

# 338
Да питам. Отпуската натрупана по време на 2г майчинство се изплаща на база последните 10 отработени дни в месеца преди да се излезе болничен/майчинство.Това значи ли, че ако последната заплата преведена от работодателя е била да речем 900лв (за 1/2 календарен месец преди болничния), че тази сума ще се раздели на брой отработени дни преди болничен, и на база дневно възнаграждение за тези дни ще бъде изплатено майчинството?

# 339
Здравейте. На 27.03 ми е входирана Заявление-декл по чл.50 и 51 от КСО. Получих превод - 780лв, но още не са ми преизчислили самото майчинство. До кога е срокът да го направят и кога да очаквам превод?

# 340
Здравейте, имам следния въпрос, ако изляза в болничен от 3тия месец от бременността, това ще се отрази ли на размера на майчинството , което ще получавам?

# 341
Тоси въпрос е подходящ за Стани богат за 100 000 лв Grinning
Извинявам се, че така директно отговарям, но този въпрос се задава през страница, две и винаги отговора е един и същ.
Има калкулатор в сайта на НОИ. Отделете си време и ще разберете, колко ще получавате.

# 342
  • В полите на Пирин планина
Здравейте. На 27.03 ми е входирана Заявление-декл по чл.50 и 51 от КСО. Получих превод - 780лв, но още не са ми преизчислили самото майчинство. До кога е срокът да го направят и кога да очаквам превод?

Това е плащане до края на м.03.2023 година. Какво очаквате да Ви се преизчисли?
Нещо не мога да схвана какво се случва от скрийншота.

# 343
Да, за март е плащането, но е общо 780лв, което е почти половината от това, което досега съм получавала и това, което се очаква да ми е майчинството. Не е изчислен и дневния размер на обезщетението, както и още пише, че се обработва.

# 344
  • София
Да, за март е плащането, но е общо 780лв, което е почти половината от това, което досега съм получавала и това, което се очаква да ми е майчинството. Не е изчислен и дневния размер на обезщетението, както и още пише, че се обработва.

И аз не разбирам какво преизчисление очаквате? Това ако е за втора година майчинство няма да има преизчисление.

Общи условия

Активация на акаунт