Войната на буквите - Тема 3

• 31 778
  • 733
  •   1
Отговори
# 570
В книгата има много обикаляния по манастири и разговори с монаси за буквите, книжовни дейности, и книжовни деятели. Решили са, че няма да е интересно за зрителите.

Могли са измислят много други неща, но по неизвестни причини са измислили нещо в духа на психо-трилър "Кой отрови Цар Симеон?" и "Къде е гребенът на царицата?"

И на мен ми е интересно дали авторът, Людмила Филипова, има някакво право да каже какво се случва със сценария или си продава правата сляпо и след това няма думата. Ако е второто, след това не може да критикува, разбира се.

P.S. Ще се окаже, че наистина всички тия измислици са заради двамата велики актьори. Ето какво казва един от сценаристите, Георги Иванов:

"Много странични герои ги развихме, много допълнителна история измислихме. Например героите на Теодора Духовникова и на Захари Бахаров са почти изцяло създадени специално за тях и като тежест в историята, и като герои."

Жалко, защото в този си вид тези два герои са най-слабото звено в сериала. Не знам каква психологична трагедия са замислили чрез тях, но образът на царицата постигна комични измерения в последните два епизода.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 16:47 от Cool_Cat

# 571
Тоя гребен да го пуснат после на търг Joy Заклетите фенове на сериала ще се избият за свещения реквизит Joy

# 572
Тоя гребен да го пуснат после на търг Joy Заклетите фенове на сериала ще се избият за свещения реквизит Joy
Дам, всичките двама.

# 573
Дам, всичките двама.

Е, повечко са, 30 човека актьори и статисти, като вземем майка им и баща им, поне 100тина човека гледат сериала с интерес Joy

# 574
Аз си мисля, че и част от актьорите и семействата им не са доволни от сериала, ама не смеят да си признаят.

# 575
  • Галифрей
Ем нормално че не са, ама им неудобно горките. Излъгали са ги срещу пари.
Колкото и да се бият в гърдите колко са “ велики”  “ Вина” ги бие отвсякъде. ❤

# 576
Жалко, че не са заснели тази сцена (от книгата):
Цитат
Монасите продължиха да го тренират. Всеки ден го учеха на нови умения и нещо като бойни движения, с които да изписва останалите букви или съчетанието им с други.
Stuck Out Tongue Winking Eye

Прабългарско Кунг фу в манастира Шао Лин в Херсон Joy

# 577
Ама то и книгата е много налудничава. Първоначално много ми хареса идеята за буквите и азбуката, ама то мина към китайско фентъзи - ще пише букви с бойни движения???
Предлагам накрая Баян да гепи гребена на майка си и да почне с него да дълбае буквите по ръцете на неверниците.

# 578
Изказът на писателката ме кара да търся преводач от български на български Stuck Out Tongue Winking Eye

# 579
  • Галифрей
Добре де много ми е интересно как пише букви с нещо като бойно изкуство? 😂

# 580

# 581
С мисълта си Joy  - въобразява си ,че пише .

......А за да е в крак с новите ценности - водеше и две гиздави  моми-момци за развлечение . Язък че  Сурсувал ги "съкрати" от продукцията .  Можеше да зарадват  демократичния  западен вкус с една оргийка . 

Е, новото е добре забравено старо. Михаил III (нашият покръстител) и Василий I са си били любовници. Grinning Има интересни извори с Василий I, когато като млад е бил в България и нашият Омуртаг го е забелязал, че и ябълка му дал... Scream Та не е учудваща сцената.. Даже, ако се върнем по-назад в историята, ще открием и третия пол (Елагабал и редица статуи на жени с нещо там между краката Joy )
[/quote]

Значи  добре че е  голямата мъжка любов на царя , та сме покръстени....

# 582
  • София
Цитат
С мисълта си Joy  - въобразява си ,че пише .

......А за да е в крак с новите ценности - водеше и две гиздави  моми-момци за развлечение . Язък че  Сурсувал ги "съкрати" от продукцията .  Можеше да зарадват  демократичния  западен вкус с една оргийка .  

Е, новото е добре забравено старо. Михаил III (нашият покръстител) и Василий I са си били любовници. Grinning Има интересни извори с Василий I, когато като млад е бил в България и нашият Омуртаг го е забелязал, че и ябълка му дал... Scream Та не е учудваща сцената.. Даже, ако се върнем по-назад в историята, ще открием и третия пол (Елагабал и редица статуи на жени с нещо там между краката Joy )

Значи  добре че е  голямата мъжка любов на царя , та сме покръстени....
[/quote]

Не, приемете го като закачка за "западните демократични ценности". Все пак един хомосексуален император - Михаил III, по-известен с прякора си Пияницата, поставя началото на българското православие, а под негова опека са изпратени Кирил и Методий във Великоморавия и се поставя началото на разпространение на християнството на славянски език и славянска писменост (глаголицата).

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 02:47 от Lunna_sonata

# 583
Нашият Покръстител е Борис I Михаил, този Михаил III е само негов кръстник и византийски император, че май стана объркване и някой си помисли, че свети княз Борис Михаил бил любовник на императора и затова ни е покръстил. Другото не искам да го коментирам, че ще ме баннат.

# 584

Общи условия

Активация на акаунт