Паническо разстройство - 57

• 41 784
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз направих първия тест за депресия, като отговорих честно оценявайки състоянието си сравнено с това, което си беше "нормалното" до преди тази криза, еми попадам в графата тежка депресия, тревожността не я направих, но и там е ясно:)

# 91
Цитат
Имам средна към тежка депресия и лека тревожност.
Според мен това е по-добрият вариант. Обратното е по-мъчително.

# 92
  • София
Ааа...звучи добре! Дано! Хич не съм наясно какво ми е, в смисъл моят психиатър не ми е правил тест, даже не знаех, че има тестове, нито изрично е давал точна диагноза. Казва, че имам проблем с реакцията на случващото се с мен. Казвал е че имам паник атаки. Пия си АД и се чудя кога да го потърся за контрола. Вече имам някакво стабилизиране, но желанието ми е за повече. Да си поговорим, да се ориентирам.

# 93
  • София
Цитат
Като гледам тестовете, наистина много от симптомите се припокриват, както enyo каза , трудно се различава.
Обаче и депресията е голям изрод, защото така те смазва, че наистина нямаш желание за нищо освен да не съществуваш, меко казано.
И двете да са в графа тежки, за мен е еднакво ужасно, особено, ако всички проявления са разгърнати Sad

# 94
Скрит текст:
Цитат
Като гледам тестовете, наистина много от симптомите се припокриват, както enyo каза , трудно се различава.
Обаче и депресията е голям изрод, защото така те смазва, че наистина нямаш желание за нищо освен да не съществуваш, меко казано.
И двете да са в графа тежки, за мен е еднакво ужасно, особено, ако всички проявления са разгърнати Sad
Аз искам да се избавя от тревожност и хипохондрия. Нямам идея какво имам или нямам. Един вика ПР, друг вика депресия. За мен е все тази как ще го нарека, просто да се избавя, ама йок.

# 95
  • София
Да , Анонимен, разбирам те и аз така искам. Гледам да се ориентирам дотолкова доколкото това може да ми помогне, да ме направи по- организирана и силна, да зная корена на проблема.
Венчо и на мен депресията ми звучи по- костелив орех . Някак пуска пипала и те превзема.  И наистина някои от въпросите са в десятката. 100% симптоматиката, която имам. Има обаче разлика в степента преди и сега.

# 96
Този корен го търся от не знам колко време и явно не го намирам. Smirk

# 97
  • София
Дам, затова повечето ни водят смесено депресивно-тревожно разстройство

# 98
  • София
А паническо разстройство синоним ли е?

# 99
  • София
А паническо разстройство синоним ли е?
Не смятам, че е синоним
Мисля, че това е, когато има често повтарящи се панически атаки и това е водещо.
Преди години ме бяха писали генерализирано тревожно разстройство, а тогава бях с паник атаки ужасни, по 10 на денонощие много тежки по всяко време дори и по време на сън, постоянна тревожност,но и депресия с невъзможност да стана от леглото, физически, суицидни мисли, да не кажа, че и си представях как го правя, бях записала и прощален клип (направо не искам да се сещам). Тогава се гледах в огледалото и все едно не бях аз,не се познавах, все едно чужд човек гледам, страшно е Sad а откъде се пръкват тези състояния, кой да ти каже...

# 100
  • София
Цитат
Тук абсолютно не съм съгласен. 15 години съм с тревожност. Имало е периоди като ме хване, не ме пуска със седмици. С месеци съм ял само плодове, защото стомаха ми не е приемал нищо друго, от тревожност. Е, всичко това ми се струва като детска игра пред депресията, която ме повали сега. Сега е стотици пъти по-зле. Съвсем различни са усещанията, въпреки че и сега имам тревожност, усещането е многократно по-болезнено от чистата тревожност. Те почти винаги вървят ръка за ръка - тревожност и депресия. Разликата е, че при тревожност депресията е лека, почти не се усеща и е свързана с тревожността, т.е. ако тревожността я няма, и депресията няма да я има. Докато при депресията няма значение дали имаш тревожност или не - това си стои в теб и те кара да скочиш от високо, за да се избавиш от психическата болка. При тревожност има успокоителни - притъпяват я. При депресията успокоителните няма какво да притъпяват - усилват я. Е, има и ажитирана депресия, такава със силна тревожност. Тогава успокоителните притъпяват тревожността, но депресията не мърда - стои си, не й въздействат. Много, много по-тежка е депресията. Повярвай ми, преди съм си мислел, че по-лошо от постоянната тревожност няма. Сега видях, че има хилядократно по-лошо. А съм сигурен, че има и още по-страшни неща. Психозите например. Това е да изживяваш ада тук, на земята, буквално.

Иначе аз днес цял ден си играя с разни тестове за депресия онлайн. Едни ме изкарват лека, други умерена, трети - тежка. Затова и на тях не може да се вярва много, трябва си специалист с опит, за да оцени правилно състоянието. Тези, дето сами си правим, са само ориентировъчни...

# 101
Цитат
Тук абсолютно не съм съгласен. 15 години съм с тревожност. Имало е периоди като ме хване, не ме пуска със седмици. С месеци съм ял само плодове, защото стомаха ми не е приемал нищо друго, от тревожност. Е, всичко това ми се струва като детска игра пред депресията, която ме повали сега. Сега е стотици пъти по-зле.
Скрит текст:
Съвсем различни са усещанията, въпреки че и сега имам тревожност, усещането е многократно по-болезнено от чистата тревожност. Те почти винаги вървят ръка за ръка - тревожност и депресия. Разликата е, че при тревожност депресията е лека, почти не се усеща и е свързана с тревожността, т.е. ако тревожността я няма, и депресията няма да я има. Докато при депресията няма значение дали имаш тревожност или не - това си стои в теб и те кара да скочиш от високо, за да се избавиш от психическата болка. При тревожност има успокоителни - притъпяват я. При депресията успокоителните няма какво да притъпяват - усилват я. Е, има и ажитирана депресия, такава със силна тревожност. Тогава успокоителните притъпяват тревожността, но депресията не мърда - стои си, не й въздействат. Много, много по-тежка е депресията. Повярвай ми, преди съм си мислел, че по-лошо от постоянната тревожност няма. Сега видях, че има хилядократно по-лошо. А съм сигурен, че има и още по-страшни неща. Психозите например. Това е да изживяваш ада тук, на земята, буквално.

Иначе аз днес цял ден си играя с разни тестове за депресия онлайн. Едни ме изкарват лека, други умерена, трети - тежка. Затова и на тях не може да се вярва много, трябва си специалист с опит, за да оцени правилно състоянието. Тези, дето сами си правим, са само ориентировъчни...
Не знам, мен ме мъчи тревожност и хипохондрия. Явно всеки си мисли, че неговото е по-, по. Склонна съм да се съглася с теб, въпросът е, че за мен тази тревожност е много мъчителна.

# 102
  • София
Enyo, сега като прочетох осъзнах точно за действието на ксанакса сега при мен- като ми е тревожно ме отпуска, но не минава депресията, а до скоро, преди сегашната криза, при тревожност ксанакса ме успокояваше и си продължавах с ежедневието.

# 103
Аз един път пробвах с ксанакс и беше забавно.Трябваше да ходя на погребение на роднина и тъкмо беше почнала тревожността да се развива при мен и се тресях от страх постоянно.Та точно преди погребението взех половинка, е не знам какво стана ама след половин час вече ми беше супер смешно без причина,направо не можех да се контролирам.Та повече не повторих с ксанакс.😁

# 104
  • София
Енио, така истински си го написал. Бих се присъединила към твоето мнение, защото този път мисля, че и при мен не е само тревожност, а доминира депресията и се излиза много по -трудно и бавно. И започнах да си мисля, че никога няма да се оправя. Също така си мисля, че моята тревожност е причина да имам депресия. Тревожността си ми е била цял живот без да си давам сметка за това и в един миг избухна в сривове.
Ти как си с яденето? Имаш ли подобрение?

Общи условия

Активация на акаунт