Съвет: Какво да правя с агресивните изблици на мъжа ми

• 6 843
  • 104
  •   1
Отговори
# 60
Дайте други съвети, не виждате ли, че никъде няма да бяга.

# 61
Ами ако ще седи с него, да го праща да се лекува. Изобщо не е нормално така да реагира като е изнервен или ядосан. Те насилниците така почват. И след като до момента въпросният не е удрял авторката, каква е гаранцията, че утре няма да посегне за пръв път и на детето?

# 62
Аз нямам съвети за такива жени Simple Smile
Щом си седи с откачалник, който троши мебели, посяга и, плюе я, събаря я на земята и това пред детето, значи всичко и е точно.
На всичкото отгоре явно не и трябва помощ. Тя пита само ей така да си поклюкари дали има някой друг като нея.

# 63
Авторката, прочете ли линка, който сложих в предишния си пост? Как да разпознаем насилието? Направен е от професионалисти за такива хора като теб, които са изпаднали в ситуация да не разпознават правилно начина по който са третирани от половинката си. Ти не си виновна - вероятно още не си готова да признаеш в колко сериозно положение се намираш.  Първо трябва да престанеш да търсиш вината в себе си. Няма такова нещо като "Той е напрегнат и аз като му се изрепча, го предизвиквам". Това е типичното разсъждение на жертва.  Но явно ще трябва да мине още време и да изтърпиш още бой и унижения, докато узрееш за мисълта, че трябва да опазиш себе си и детето си. На този етап темата  ти ще буди само коментари, изпълнени с безпомощност и яд от страна на потребителите, които не могат да ти помогнат, ако сама не осъзнаеш за какво става въпрос
Искам да те попитам нещо, обаче. Не си ли чувала колко много се говори напоследък за домашното насилие, колко кампании, колко ужасяващи случаи гледаме през ден по новините? Не ти ли се струва, че не е нормално мъжът ти, който трябва да е най-близкия ти човек да те блъска, стиска, обижда и плюе? Какво значение има, че не го прави ежедневно, засега, по-малко страшно и обидно ли е, ще чакаш да стане всеки ден ли?

Шом не искаш да го напуснеш, настоявай да вземе мерки да овладее агресията си.
 Да се посъветва с психолог ли, на терапия ли ще ходи. Предупреди то, че следващия скандал ще му е последен. Кажи на твоите  близки какво се случва. Те ще ти дадат подкрепа. . Това е много важно. Недей да защитаваш насилника, мисли за себе си и детето.

# 64
Отговарям на първия пост.
Как бих постъпила?
Бих му показала вратата и да върви на друго място да си избива комплексите.
Адиос амиго, е ситуацията и не знам как не го виждаш.

# 65
Ами, добре. Не му се репчи повече на "прекрасния", че туко виж сме те прочели по вестниците. Това е нелепо, неможе да оправдаваш агресия заради добро държание.

# 66
Ох, като кажете колко е прекрасен... и започвате да изреждате миене на чинии и пускане на прахосмукачка между шамарите... Сякаш е излекувал човечеството от рак, или си дарил бъбрека на нуждаещ се.
Човек... стой си там и си търпи плюнките. Явно не си готова за решение на проблема.

# 67
Можеш да избираш - или си вземай куфара, или си избери куфар по мярка.

# 68
М, че и аз му се репча на мм, ама той в отговор също ми се репчи и си правим скандал. Не че е много добра стратегия, ама си работи при определени обстоятелства. Изпускаме парата, ама не се стискаме за гушите в буквалния смисъл на думата. Мисълта, че ти си виновна за нечия агресия е проблема. Насилникът винаги оправдава действията си с чуждото поведение. "Жертвата" пък винаги поема вината за проявената агресия. В тояа отношение сте си паснали поне.

# 69
  • София
Дайте други съвети, не виждате ли, че никъде няма да бяга.

Разбират се три пъти в седмицата, по възможност да не е пред детето, да й хвърля един хубав бой, за да свали напрежението.

# 70
  • ☀️София / London🌂
Повтарям тогава съвета си, стой мирно на едно място когато започне да те обижда за да може да му е по-удобно да те смели от бой. През това време го гледай с много любов и нежност.
Вечерта си го гушкаш и си заспивате като семейство.
Не е позволено да обиждаме за съжаление ....
Няма да има промяна, ти дори не виждаш "проблем".
Дано не те убие
Най- жално ми е за детето и травмите които му нанасяте.
И да, ако те знаех коя си и аз щях да се обадя на социалните.
Ти себе си не може да защитиш, какво остава за дете.

# 71
М, че и аз му се репча на мм, ама той в отговор също ми се репчи и си правим скандал. Не че е много добра стратегия, ама си работи при определени обстоятелства. Изпускаме парата, ама не се стискаме за гушите в буквалния смисъл на думата. Мисълта, че ти си виновна за нечия агресия е проблема. Насилникът винаги оправдава действията си с чуждото поведение. "Жертвата" пък винаги поема вината за проявената агресия. В тояа отношение сте си паснали поне.

Абсолютно същата ситуация сме, само че аз пък и искам да се изнасям 😂🤣. Немога да си представя, някой да ме плюе, обижда. Е, да обясняваме си, колко сме прости и до там са ни обидите. Важно е да се каже точно какъв е проблема на висок тон, естественно докато детето го НЯМА. За готвенето- има готова храна, поръчваш- идва. За миенето- има съдомиялна, пералня, робот. Незнам просто ума ми не го побира 2023 година, да има агресия, насилие, и някой да не иска съвет как да избяга, а ДА УСМИРИ НАСИЛНИКА.

# 72
А какво точно предизвиква тези изблици? Предполагам не скача да чупи нещо само като си кажете добър ден. Стресиран ли е от работата си? Естествено, че не е правилно това което той прави, но може би има неща които го предизвикват и може да се работи върху тях щом искаш да си останете заедно.

# 73
Разбира се, че е виновна героинята. Нали стои там с детето.
Аман с тези ваши невинни жертви.

# 74
Авторке,  пишеш, че с мъжа ти сте заедно от три години, и имате дете на година и половина. Откакто си ,забременяла, той е агресивен, чупи врати и мебели, стиска те, блъска и обижда. То излиза, че от началото на връзката ви той само няколко месеца се е държал прилично, преди да започне с буйствата? И на практика това вербално и физическо насилие го е  упражнявал върху бременна жена.... Ти сигурна ли си, че си го опознала добре, преди да се обвържеш и да му родиш дете. Знаеш ли проявявал ли е и преди такива агресии, как се разбира с хората, семейство има ли? Употребява ли, или преди да в употребявал някакви вещества, пие ли? Забърквал ли се е в някакви  бели, знаеш ли да е проявявал насилие към някого, освен теб?  Казваш, че го предизвикваш, но не е обичайно за битови проблеми да се изпада в такива безумни пристъпи на гняв, да чупи и руши и да посяга.  Хората се скарат, пък им мине. При него явно има сериозен проблем.  Твърдиш, че редува през няколко месеца пристъпи на ярост с перфектно поведение, това може да е признак и на психическо заболяване .

При всички случаи ти не можеш да видиш реалната ситуация в момента и се самозалъгваш. Говори с близките си, кажи им какво става и щом не щеш да го напуснеш потърсете помощ от специалисти

Общи условия

Активация на акаунт