Съвет: Какво да правя с агресивните изблици на мъжа ми

• 6 839
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
Авторката нищо няма да направи. Тя не вижда проблем. Само се хабим тук.

# 76
  • Сф
Значи , рита, блъска, чупи, плюе, души те и ти знаеш ,че проблема е в теб? И не си споделила с близките си?
Ами ако те блъсне върху детето? Децата помнят дори и малки , подобни ексцесии.
Каза,че работиш, дори...И защо седиш при " приятеля си"? Какво те спира да избягаш? Че чисти ,готви и играе с детето, докато бие теб???
Питаш някой дали е минал подобно нещо и какво е правил.. ами при първа възможност се е спасил от насилника. Тръгнал си е. Не разбрах теб какво те спира, какво не ти е ясно, защо пишеш че вината е в теб? Излиза ,че не знаеш кое е правилно, кое грешно , добро , лошо . Айде стига, дори животните имат чувство за самосъхранение при опасност.
Той ,че не в в ред , не е , но ти?
И да, в нормална държава си плачете да ви вземат детето социалните , не виждам какво се обиждаш още повече говориш да си запазиш връзката. ... Ми не си добре...

# 77
  • София
Скрит текст:
Темата не е фалшива. Благодаря на всички, които са дали адекватни отговори. Възможно е да има грешки. Темата е писана от телефон и не съм внимавала кой знае колко в правописа. Не искам на споря с никого. Може и аз да не съм дала достатъчно предистория и затова да има такива коментари. За протокола - до този момент не ме беше удрял никога. И двамата имаме желание да оправим връзката си и по-скоро търсех някакви насоки как да стане това. Не го защитавам в никакъв случай за това, което е направил, но наистина през останалото време е прекрасен човек - помага с чистенето, готви основно той и бих казала, че се занимава с детето толкова, колкото и аз. Просто има моменти в които е адски натоварено и като му се изрепча, му избива на агресия. Тази агресия никога не е била насочена към детето.

На хората с коментари за това как такива деца трябва да бъдат прибирани от социалните и онези, които обсъждат интелектуалните ми възможности... нямам думи просто. Човек в такава ситуация търси съвет и подкрепа, а не допълнителен хейт. Но затова и аз съм си виновна, че изобщо пиша по форуми. Simple Smile

Викаш, щом детето само гледка, сичко е тип топ.
Ма ти луда ли си ма?????

Стигнах дотук. Не мога.
Явно е реална тема, те всички после хукват да защитават насилника. И да, на нея не ѝ пука, че детето гледа и че всяка такава гледка е пирон в душичката му. Наистина, не виждам друг начин, освен извеждане на децата. Дано след някой и друг месец/година не цъкаме с език за поредния случай на криминалната хроника.

# 78
Темата не е фалшива. Благодаря на всички, които са дали адекватни отговори. Възможно е да има грешки. Темата е писана от телефон и не съм внимавала кой знае колко в правописа. Не искам на споря с никого. Може и аз да не съм дала достатъчно предистория и затова да има такива коментари. За протокола - до този момент не ме беше удрял никога. И двамата имаме желание да оправим връзката си и по-скоро търсех някакви насоки как да стане това. Не го защитавам в никакъв случай за това, което е направил, но наистина през останалото време е прекрасен човек - помага с чистенето, готви основно той и бих казала, че се занимава с детето толкова, колкото и аз. Просто има моменти в които е адски натоварено и като му се изрепча, му избива на агресия. Тази агресия никога не е била насочена към детето.

На хората с коментари за това как такива деца трябва да бъдат прибирани от социалните и онези, които обсъждат интелектуалните ми възможности... нямам думи просто. Човек в такава ситуация търси съвет и подкрепа, а не допълнителен хейт. Но затова и аз съм си виновна, че изобщо пиша по форуми. Simple Smile

Ми и аз нямам думи, че оставяш детето да гледа баща му как те бие, ама нейсе.
Той е супер натоварен и за това те млати милият. Душинка ❤
Чисти и готви и е ПРЕКРАСЕН човек, когато не ти плюе в лицето ..
Виж ся - няма да я оправите тая връзка. Веднъж посегнал ли ти е - пак ще го направи и то не еднократно. И до детето ще стигне някой ден. Тогава виновният няма да е той - а ти!!! Междувременно то расте с представата за баща побойник и сляпа и примиряваща се майка.

# 79
  • София
Огромно е противоречието между "до този момент не ме беше удрял никога" и описаното блъскане, чупене, стискане, плюене и подобни отпреди раждането на детето и ескалацията след раждането му. И това вече 3 г.
Последно?
И не ти вярвам, защото ти не търсиш помощ как да спре да те бие, а как да си оправите връзката. Щом е толкова прекрасен, спри да се репчиш. Ама пак ще намери за какво да те бие, души и да те нарича боклук (май така беше в първия пост).

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 17:21 от Fever Ray

# 80
Оф, отписвам се. Само се моля наистина някой да се обади на социалните и да се спаси детето. И пак ти повтарям - ти СИ насилник към детето си и то трябва да се отнеме, защото даже не разбираш, че има насилие в семейството ти! Аре, зарежи, че теб те млати, ако ти дойде акъла, може да избягаш, ама детето е беззащитно и безпомощно и след като ти си неспособна да го поставиш на първо място, трябва някой друг да се погрижи за него. Очевидно не си наясно, щом се възмущаваш, че се говори за социални, но според закона, децата, свидетели на домашно насилие, също се водят жертви, нищо, че мъжът ти все още не е помлял и бебето от бой. Така че не са драсканици във форум, заплахата да ти се отнеме детето е съвсем реална, ако някой подаде сигнал. За което ще стискам палци.

# 81
  • София
Крайно време е обществото ни да се научи да докладва подобни случки, вкл. администраторите на форуми. По-добре проверка на фалшив сигнал, отколкото дете в риск.
Помня как точно от теми в този форум преди години полицията стигна до дете, изведено незаконно от страната от бащата и жена му и май беше замесена някаква секта. Значи може да се действа.

# 82
Грешка 1 - стоиш с насилник. Много жени са ги чували тези, че ще се променят, накрая ги намират в куфари.
Грешка 2 - не споделяш на близките си. Те трябва да знаят, за да могат един ден да свидетелстват за теб, когато се стигне да се съдите за родителски права. Ще се стигне до там, ако останеш

# 83
  • ☀️София / London🌂
Сподели поне със семейтвото си да видиш какво ще ти кажат, да знаят в каква ситуация си, но не споделяш защото знаеш какво ще последва и си мълчиш, нали?
Кажи ми само къде теглиш чертата?
Когато започне да те бие всеки ден?
Кагато те вкара в болница?
Когато започне да бие детето?
А сега си представи, че му падне пердето както е изнервен и замахне към детето... Ще оживее ли?
Ти си тъпа и търпиш и се надяваш да се оправи, детето си поне спаси от този ад..
Мисли , не със сърцето, мисли с главата.

# 84
По-добре проверка на фалшив сигнал, отколкото дете в риск.
Викаш по-добре е като някой се обади, че го бият, полицията да каже, че нямат свободен патрул защото всички са заети да проверяват форумни писаници? Ресурсите все пак са ограничени, а скучаещите пред монитора доста повече.

# 85
Да, ама сигнала няма да е фалшив, защото в семейството действително има насилие и дете в риск. Поне една проверка ще им направят, ще й обяснят правата и начините за защита, ще й предложат кризисен център за нея и бебето, ако няма къде да отиде, безплатно водене на делата със служебен адвокат, помощ при намиране на работа и квартира, помощ за записване в ясла на детето и всъщност са доста нещата, с които "социалните" /да се разбира отдел "Закрила на детето" по район на местоживеене/ могат доста да й помогнат при желание и сигнал от съседи. Дано има някой добросъвестен съсед в такива ситуации.

# 86
  • София
Ефибуш, нямах предвид полицията да търчи, а сигналите да са към службите за закрила на детето.
Скандинавието е добър пример.
Полицията явно няма място в случая,защото засега жената не иска да бъде спасявана, но детето никой не го пита и не може да си каже.
Има разлика между това някой да има нужда от помощ от полицията и да ги извика на момента и това социалните служби да следят за деца в риск.
Фалшивите сигнали има как да се регулират, подобно на фалшивите сигнали за бомби.
Нима е по-добре да се седи със скръстени ръце до следващите жена в куфар или пожар, прикриващ смъртта на дете!?

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 13:02 от Fever Ray

# 87
Не се чудете после,защо има толкова убити и малтретирани.Ако жените не са учени от малки,че при първото чупене и стискане т.е.
насилие, си вдигат детето и документите и не се обръщат назад,
така ще е.

# 88
Няма да сподели, проблема е в нея. Какво да коментираме повече, човека е прекрасен, идеален...😂😂

# 89
Лошото е,че тук постоянно се пускат подобни теми,никой не чете какво го съветват и явно не предприема мерки.

Общи условия

Активация на акаунт