Работа, CV-та, HR-и, съвети - 84

• 51 468
  • 1 195
  •   1
Отговори
# 105
Аз също съм с най-високия пакет. Когато раждах не съм платила и стотинка, а бях с избор на екип. Просто показах картата на регистратурата. Но лечебното заведение си има договор със застрахователната компания. В същото време веднъж не ми признаха преглед + изследвания, но там грешката е моя, тъй като отидох на рутинен преглед извън годишната профилактика. От тогава знам, че трябва винаги, когато посещавам лекар по мое усмотрение, да посочвам оплакване, за да ми признаят разходите, а не да е просто преглед. В случая ставаше въпрос за АГ.

# 106
Аз съм с луксозен пакет и ми казаха, че не мога да ида на преглед при специалист без направление от ЛЛ. По-горе чета, че може без направления.

Няма нищо общо с направлението от лл. Направлението е за преглед по зк.

За дз трябва да имате оплаквания. Профилактичен преглед по ваше усмотрение не може. Трябва да имате симптоми, оплаквания и да са описани в амбулаторен лист.

# 107
Аз имам оплаквания, въпросът е, че нямам амбулаторен лист, а искам да отида на преглед при специалист без да минавам през ЛЛ.

# 108
Личният лекар дава направления само ако плащането е по ЗК. Умът ми не го побира защо частен фонд ще иска направление??? Освен в опит да минат тънко?

# 109
Аз имам оплаквания, въпросът е, че нямам амбулаторен лист, а искам да отида на преглед при специалист без да минавам през ЛЛ.

Казвате на фонда, че имате еди си какво оплакване и ви записват час.

# 110
  • Сф
Амбулаторен лист е различно от направление. Мисля, че потребителката бърка двата щата.

Направлението е за преглед по ЗК.
Амбулаторният лист се издава след преглед, независимо дали е по каса или по фонд.
Щом имаш оплаквания, обади се на Застрахователя да ти запази час при специалист

# 111
  • в сърцата на децата <3
Стиснете по едни палци утре - на интервю съм и от сто години не съм ходила на такова нещо Laughing Днес не знам на кое се зарадвах повече - на това, че ми звъннаха, или на това, че не бяха разбрали, че някой е пуснал референция за мен и са си ме избрали по стандартния ред. Много се надявам да ни се получат нещата и двустранно да се харесаме и на второ четене Simple Smile

# 112
Платформата Супердок е доста удобна.

# 113
Успех, Сноу! Да разказваш после! ❤

# 114
  • София
Стиснете по едни палци утре - на интервю съм и от сто години не съм ходила на такова нещо Laughing Днес не знам на кое се зарадвах повече - на това, че ми звъннаха, или на това, че не бяха разбрали, че някой е пуснал референция за мен и са си ме избрали по стандартния ред. Много се надявам да ни се получат нещата и двустранно да се харесаме и на второ четене Simple Smile
Стискаме палци!
А отбелязаха ли, че си с препоръка? Питам защото в повечето случаи има някаква парична награда за колегата, който те е препоръчал ако те вземат.

# 115
Успех и от мен! Да разкажеш после....

# 116
  • в сърцата на децата <3
Стискаме палци!
А отбелязаха ли, че си с препоръка? Питам защото в повечето случаи има някаква парична награда за колегата, който те е препоръчал ако те вземат.
Да, аз разбрах случайно заради едно разминаване в оставения мейл за контакт, но казах кой ме е препоръчал и утре ще видим дали са открили референцията. Естествено, че държа приятелката ми да си вземе бонуса 😁 (и се надявам да имат такъв, а и да има повод да го получи).

# 117
  • Mars Hotel
Успех, Snow! И на мен ще ми е интересно да разкажеш как е минало после.

# 118
Стискам палци за интервюто!
Нашият мениджър е в предизвестие. Когато започна при нас, полека-лека си доведе поне 10 човека от предната си работа. Сега като си тръгва, провежда 1он1 с всеки и май повечето сме му заявили да ни има предвид на новото място, а още даже не знаем къде започва.

# 119
  • в сърцата на децата <3
Първо интервю - успешно! Сега да видим на техническото какво ще накъдря 🫣 Преговарям си от курса някои неща и го подхващам, че срока ми е до утре, а довечера съм на лекция и като цяло - нямам никакво време. Продължавайте с палците!

Общи условия

Активация на акаунт