Студенти в Нидерландия - 16

• 67 233
  • 718
  •   1
Отговори
# 120

С мъжът ми работим на трудов договор. Пак ли от НАП е декларацията за доходите?
Да . Пак от НАП се вадят тези документи. И както са казали със зелен печат и " да послужат пред Нидерландските власти.

Извинявайте, но последно да попитам за София от НАП на бул. "Княз Ал. Дондуков" № 52 ли се вадят? Аз съм лесна, но мъжът ми трябва лично да присъства ли, има ли друг начин?

# 121
  • София
Ето тук НАП са дали списък на офисите си: https://old.nra.bg/page?id=546
Няма да ви дадат информация за друг човек (мъжът ви) без пълномощно,

# 122
  • София
Istoycheva,
Човекът може да има пълномощно да отдава чужд имот и да го управлява, но трябва черно на бяло да представи такова и в договора да е записано, че действа като пълномощник на еди кой си. Може да си има обяснение, но трябва да се внимава.

# 123
Istoycheva,
Човекът може да има пълномощно да отдава чужд имот и да го управлява, но трябва черно на бяло да представи такова и в договора да е записано, че действа като пълномощник на еди кой си. Може да си има обяснение, но трябва да се внимава.
Много благодаря! Явно нещо такова ще се окаже, доста неща успях да разбера за тези хора.

# 124
  • Varna
Записвам се тук с бъдещ студент в Утрехт. Започваме да търсим квартира и той, освен че ще търси квартира, ще се учи и да кара колело Stuck Out Tongue Winking Eye

# 125
Записвам се тук с бъдещ студент в Утрехт. Започваме да търсим квартира и той, освен че ще търси квартира, ще се учи и да кара колело Stuck Out Tongue Winking Eye
Много яко Simple Smile  Успех на младежа !

# 126
Моето момче така и не се научи да кара колело, дори на учител го бях записала. Уж се е научил, но не му стиска да пробва в Амстердам. Когато беше малък не можеше да кара колело поради здравословен проблем  и пропуснахме момента да се научи.

# 127
Боже, в Амстердам мислех, че ще ме убие велосипед!

# 128
  • София
Моята дъщеря е на същия хал. Не кара колело, но предстои да се научи- като мине матурата, за да не рискува някой крайник 😆.
Амстердам е по-опасен за пешеходци, отколкото за велосипедисти 😄😅

# 129
Дъщеря ми не се беше качвала на колело от 8 години. Като отидохме в Грьонинген на втория ден купихме колело и не е слязла от него оттогава. Ходи без колело много рядко, колкото да не забрави как се ходи Simple Smile

# 130
  • Sofia
Записвам се тук с бъдещ студент в Утрехт. Започваме да търсим квартира
Поздравления! Ако имате възможност и искате, разбира се, опитайте да вземете стая през SSH, много добро решение е за първата година.

# 131
По статистика Грьонинген е градът, в който най-голям процент от населението използва велосипед - 77-80. Според детето след като се поразходи за тия години из Нидерландия никъде не е виждала такъв трафик от велосипедисти като в Грьонинген.
В тязи връзка децата като пешеходци трябва да бъдат особено внимателни къде минават и как пресичат. Велосипедистите отлично познават правата си и въобще не дават никакво предимство. Недай си боже да ги засечеш или нещо друго - веднага се вика полиция или се предявяват щети дори само морални да са. Нека се запознаят с правилника там и т.нар. правило на кръстовищата "shark teeth".
Препоръчвам сключването на застраховка "гражданска отговорност дори да не карат колело, която си е персонална, за студенти е символична и спестява доста проблеми. Там обикновено я предлагатпри откриване на банкова сметка, а ако няма - на доста места или онлайн.

# 132
Търсим квартира за Хага..ако някой може да помогне..девойка е

# 133
  • Варна
Здравейте, включвам се в темата. В момента изучавам часта за квартирите. Синът ми живот и здраве на есен ще е първокурсник във Fontys Tilburg , специалност "Marketing Management - Digital Business Concepts".
Ако тук има родители на студенти в Тилбург ще се радвам да обменим информация.
Вероятно ще имам въпроси скоро Simple Smile

# 134
  • София
Здравейте!
Включвам се в темата с търсенето на квартири. Наесен дъщеря ми ще е 1-ви курс в Бреда - Адванс и търсим квартира. Опитахме през агенция - отговорили са на мейла, че договор се сключва само след предварителен оглед, което няма как да стане. Някой дали има повече информация за квартирите в Бреда, ще се радвам на малко помощ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт