Студенти в Нидерландия - 16

• 67 853
  • 718
  •   1
Отговори
# 300
King's day - това е национален празник в Нидерландия и се отбелязва рождения ден на крал Вилем Александър. Неработен ден е и се празнува в цялата страна с много празненства. Всеки град си прави собствена програма, а кралят със семейството си посещават различен град, където празнуват с хората. Тази година това ще е Ротердам.
Потърсете за конкретния град - излизат програмите на тържествата.

# 301
Във всеки град е много весело на Деня на Краля ( честване на рождения му ден).
Тържества, веселби, разпродажби на домашни неща ( битак) 🙃.
Във всеки град е хубаво! Не бих отишла в град с много хора, лично усещане. Празнувала съм винаги в по- малки градчета и много ми е харесвало.

# 302
Моята дъщеря завършва испанската гимназия тази година, с втори език италиански и иска да учи в... Нидерландия😆. Според мен заради рейтинга на унито като главна причина. Всички (почти) нейни близки приятели- съученици ще продължат в Италия, други в Испания. Никой в Нидерландия. Много й е мъчно, че ще се разделят, но си е намислила NL и това е. 😆 Ще видим къде ще му излезе края и дали е взема правилното решение. 🌷
Доколкото съм проучвала Испания и Италия, почти 100% от програмите (за международни) са смесено- английски и местен език. Това с обявена програма на английски, а преподаване на испански/италиански напълно го допускам. Според мен тези две страни, без да се има поне малко понятие от езика им, не са подходяща опция, но пък са доста ок с B1 и нагоре.
Здравейте, към кой университет се е насочила дъщеря ви. Моята дъщеря също избра и кандидатства в Холандия. Предстои ни търсене на квартира.

# 303
  • София
Benimira, в UvA е (University of Amsterdam), Media and Culture.

# 304
  • София
Записвам се и аз при вас. Досега само четях. Синът ми кандидатства тази година. И след тура на Юнифай си хареса Саксион пред Бреда. Утре му е интервюто, на което трябва да представи играта си. Надявам се на положителен резултат...

# 305
  • Sofia
Записвам се и аз при вас. Досега само четях. Синът ми кандидатства тази година. И след тура на Юнифай си хареса Саксион пред Бреда. Утре му е интервюто, на което трябва да представи играта си. Надявам се на положителен резултат...

Успех! Стискаме палци! 🍀

# 306
  • Cobrs
Здравейте, имам един леко глупав въпрос, за което се извинявам, но не съм на ти с технологиите. Когато се инсталира Пейсера, иска ли ви да сканирате личната си карта? И каква е разликата между Пейсера и Револют - преводите към университетите не стават ли еднакво бързо и с двете или Пейсера има някакви предимства?
И още нещо - агенциите за недвижими имоти на първа страница от темата надеждни ли са, някой има ли опит с някоя?
Благодаря ви, че ни помагате на нас, новаците!

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 12:22 от Maggrat

# 307
Здравейте, имам един леко глупав въпрос, за което се извинявам, но не съм на ти с технологиите. Когато се инсталира Пейсера, иска ли ви да сканирате личната си карта? И каква е разликата между Пейсера и Револют - преводите към университетите не стават ли еднакво бързо и с двете или Пейсера има някакви предимства?
И още нещо - агенциите за недвижими имоти на първа страница от темата надеждни ли са, някой има ли опит с някоя?
Здравейте, не знам за Пейсера, но за Револют искат сниман докумен за самоличност и дори селфи. Yum

# 308
Аз в началото си направих и двете, в последствие ползваме револют- за мен лично с много по улеснен интерфейс и по-бързи трансфери.
По банкова сметка парите не отиват веднага с пейсера, което я прави неудачна. Револют-револют са моментални, револют-холандска сметка в зависимост от деня от минути до час примерно

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 18:17 от second

# 309
Искат ЛК. Имахме регистрация, но се оказа безпредметна. Нареждаме пари по бг сметка и пристигат веднага /на секундата/. Нареждаме по холандска сметка и преводът пристига на следващия работен ден. Преценили сме, че е добре да разполага с две сметки абсолютно превантивно.

# 310
На мен ми се иска да пожелая УСПЕХ на очакващите резултат от кандидатстването в нумерос фиксус специалностите утре!
Дано успеем да вземем квота!
Flowers Hibiscus

# 311
Успех, успех, и ние чакаме. Каквото са я покаже!
И да не стане - здрави да са децата!
Heart

# 312
И ние чакаме. Детето даже вече е с мисълта, че не е прието. Явно нерви.
Обаче пък, аз нерви, ако я приемат, как ще се справим с квартирата.
Да са живи и здрави децата.
Успех утре.

# 313
Моите нерви са, че иска и във Виена… а сроковете са несъвместими. …

# 314
  • Чикаго / София
Излезнаха резултатите за нумерос  фиксус в Еразмус. Дъщеря ми е приета или поне попада в квотата за Психология. Започва великото търсене на квартира. Ако някой знае и има свободна стая в Ротердам да пише моля!

Общи условия

Активация на акаунт