Студенти в Нидерландия - 16

• 67 840
  • 718
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Записвам се с един все още чакащ младеж за Айндховен. Място 433 в класирането.

# 331
Записвам се с един все още чакащ младеж за Айндховен. Място 433 в класирането.
Успех и късмет  на детето! Ще се измести напред! Едно място се освобождава от сина ми. Той предпочете Делфт.

# 332
  • София
Само в Делфт и Айндховен ли има приети? За останалите нещо?

# 333
Изпитите в Делфт и Айндховен подобни ли са: като модули, теми, части ...

# 334
Изпитите в Делфт и Айндховен подобни ли са: като модули, теми, части ...
Да, подобни са.

# 335
Светли празници на всички!
Синът ми е приет в Делфт и във връзка с квартирния въпрос ,който възниква,имам следното питане към знаещите:появява се възможност да се настани временно в квартира на студент,който заминава на обмен.Какво означава "обмен" и колко време продължава?Има ли смисъл и какви стъпки трябва да се предприемат по повод договори условия и т.н.?Благодаря предварително !

# 336
Весели и споделени празници !!
Смело да я взима . И се, и три месеца да е- пак е решение, макар и временно, като отиде на място ще търси по спокойно . Важното е да знаете ше има покрив над главата си в началото. И синът ми беше така - с договор за една година. После си намери друга квартира . Малкия ми син замина с двумесечен договор, и успя да се справи с квартирния  проблем за това време.
Честито на новоприетите !!

# 337
  • София
Maximilianna, само се уверете, че може да се регистрира на адреса. Ако студентът, отиващ на обмен, няма право да преотдава официално, това може да ви е проблем.
Попитайте колко време е обмена, може да е кратък- семестър, а може и година да е.

# 338
  • София
Светли празници  Дами!
Честито на новоприетите, по вода да им върви и с настаняване и в обучението.
По въпроса за обмена - познат младеж заминава за първия семестър на 3ти курс т.е. от Септ 23 до началото на Фев 24.
Обичайно обмена е 6 месеца, но зависи от държавата, където отива на обмен. Най-добре информация да даде младежа, който предлага преотдаване. И да, в договора трябва да е упоменато, че може да преотдава.
Успех!

# 339
  • София
Бърза промяна в статута при нас.
Вече имам поканен да заеме мястото си студент! 🥰
Започва тежката за мен част!

# 340
Поздравления за децата, които са новоприети.
Момичета, понеже дъщеря ми се върна вчера от Айндховен и казва, че най-трудно ще ѝ е липсата на познати. Аз ѝ казах за темата тук и тя ми даде идея да я свържа с други деца в нейното положение, да си комуникират в социалните мрежи, да се запознаят евентулно, и да не са сами в първите седмици. Така че, ако вашите деца приемат идеята - пишете на л.с.
Изпратихме я 3 дена в града, да разгледа, влязла е в кампуса - всичко добре, но е била сама в хотела и там  си е дала сметка каво я очаква, което явно я разколеба. Знам, че има деца, които не свикват и се прибират в БГ. Ние ще я оставим тя да вземе решението си, но като майка ми се иска да ѝ помогна да вземе най-правилното за себе си решение, затова, ако приемете идеята - да свържем децата.

# 341
  • София
В Айндховен е пълно с българи. Със сигурност още в първите дни ще срещне познати и познати на познати. А и първата седмица е опознавателна-организират им забавления, разходки, социализират ги набързо, няма да е самотна.

# 342
  • Чикаго / София
Дъщеря ми вчера намери инстеграм на новоприетите студенти в Еразмус и някак ѝ стана по-добре. От там може да се свърже и пише с тези младежи, така че като отиде там, все пак да има някакви познати, пък дори и виртуални. И всъщност виртуалните познати често се превръщат в добри приятели. Така се случи с голямата ми дъщеря, пък дори и с мен, след 20 години във форума си имам доста добри приятели от тук. Нека да потърси такава група за Айндховен.

# 343
Аз да споделя за младеж приет в Саксион. Програмиране на игри. Отказа да кандидатства в Бреда, Аиндхивен и Делфт. Обяснява ми, че не е нужно нищо да потвърждава, бил получил емейл за условен прием и толкоз. Като завърши, тогава се давала дипломата. Попълнил бланка за общежитие. Гледам, че тези в Делфт и Айндховен потвърждават, а той ми казва- "споко мами", нищо не се потвърждава. И на мен ми остава да се спокна...

# 344
  • София
И аз с приет в Саксион младеж. CMGT. Пратиха му писмото, че е приет, в него пише и за таксата. Но още не съм го погледнала до кога е. Преговаря за квартира, дано му хареса.
Честито на всички приети!

Общи условия

Активация на акаунт