Студенти в Нидерландия - 16

• 67 013
  • 718
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Не се знае с американска диплома дали може да ползва европейските преференции.
Даже и без преференции, ще е много по-евтино от 50 000 $ в САЩ. За цените на самолетни билети и виза да не говорим.

# 451
  • Deutschland/HE
На много близки детето прави магистратура в Амстердам, бакалавъра е от САЩ, но детето има бъгарски паспорт и плаща като  за от ЕС. Детето беше теглило студентски заем в САЩ, за да финансира магистратурата.

# 452
Благодаря за отговорите, че европейският паспорт е достатъчен, за да се ползват европейските преференции.
( Моя е заблудата. Някога едно от децата, като кандидатстваше имаше българска и американаска диплома. Казаха ни, че не може с американската да кандидатства в Европа. Затова питах. Но явно по друга причина.)

krasengn,
По- добре не коментирайте неща, които не разбирате. Таксите в САЩ в момента има и по 90 000 долара, но в щатските университети има и доста под 50 000. , което има значение при човек с диплома за средно образование от там.

# 453
  • София
Cabo San Lucas 40 не знам за кандидатстването, потърсете има ли още отворени за кандидатстване университети. Явно има, щом момичетата казват.

Иначе моята дъщеря завърши Гимназия в САЩ и е приета е университет в Нидерландия. Може да се кандидатства с американска диплома, но има изисквания, разбира се. Ако не успее да влезне тази година заради изпуснат срок, нека да запише някой комюнити колеж, те са евтини,  и да вземе няколко класа -статистика, биология, химия. Ако успее и да завърши за една година Асошиейт дигрии, няма да има никакъв проблем с кандидатстването догодина.
Щом има българско гражданство ще се води като студент от ЕС.
Благодаря за отговорите, благодаря на всички ви...
Да, тя мисли точно за някакъв комюнити колеж поне за временно решение, за мен, пък и доколкото проучих си е загуба на време. Инак да, става за нначало ако няма друг начин . И там са едни поне 8 хил долара такса  
( за американци е по-евтино Grinning ) , което е за компромисен вариант.... Cry но в крайна сметка така ще стане, понеже може би изпуска срокове.  Confused
Отделно по темата дали с американска диплома може да се кандидатства, гледах сайтовете на университетите , там се говори за националност на кандидата. Не за произход или страна на диплома, та явно може.... тя си е български гражданин

# 454
  • София
krasengn,
По- добре не коментирайте неща, които не разбирате. Таксите в САЩ в момента има и по 90 000 долара, но в щатските университети има и доста под 50 000. , което има значение при човек с диплома за средно образование от там.
Питащия сам каза "В САЩ една бакалавърска такса е 50 хил долара за хубав университет". Не аз. Значи студентката им плаща толкова в момента. На фона на тази сума няма значение дали си от ЕС или не като студент в Нидерландия. Все ще е по-евтино от 50 000 $. ОК?

# 455
  • Русе
Здравейте, и синът ни търси квартира в Арнем, ако знаете за освобождаваща се или има деца, които са в същата ситуация и искат да се комбинират ще се радваме да се свържем.

# 456
ralnik,
Можете да следите и в Velp GD по- близо е до кампуса , отколкото Южен Арнем.
В Южен Арнем би трябвало да се намира по- лесно. Има доста българчета в Арнем, опитайте през ФБ групите.

Красен,
За живеещ в САЩ е от значение. Защото при такса 15 К евро и 12 К издръжка, аз лично бих избрала университет в САЩ, макар и със заем или щатски университет, които са с такси около 15-20 К

При такса 2 К + 12 К издръжка си заслужава. Иначе не!
Ако нямаш зелена карта, закъсваш после да се върнеш в САЩ.
По- трудно местните в САЩ фирми те взимат на стажове или ти признават дипломата.
В момента САЩ спря издаването на зелени карти по искане на фирми за ценни кадри.
Ред други причини, които не са за тази тема

# 457
Има ли деца приети в NHL Leuvarden ?  Как стои въпросът с настаняването там? Сестричката на девойката на моя младеж ще учи там медии от тази есен. Ще съм благодарна за всякаква информация от първо лице, за да започнем да сглобяваме картината .

# 458
ralnik,
В Южен Арнем би трябвало да се намира по- лесно. Има доста българчета в Арнем, опитайте през ФБ групите.

Красен,
За живеещ в САЩ е от значение. Защото при такса 15 К евро и 12 К издръжка, аз лично бих избрала университет в САЩ, макар и със заем или щатски университет, които са с такси около 15-20 К

При такса 2 К + 12 К издръжка си заслужава. Иначе не!
Ако нямаш зелена карта, закъсваш после да се върнеш в САЩ.
По- трудно местните в САЩ фирми те взимат на стажове или ти признават дипломата.
В момента САЩ спря издаването на зелени карти по искане на фирми за ценни кадри.
Ред други причини, които не са за тази тема
Може ли на лични да ми пишете защо са спрени тези зелени карти? Моята дъщеря все към Щатите гледа и тази тема много ме вълнува. Ще съм благодарна!

# 459
Здравейте! Синът ми ще бъде първокурсник в университета в Бреда и търси квартира. Има ли освобождаваща се квартира от други българчета или друг младеж в същата ситуация за да се комбинират.

# 460
Да и аз гледах тези стипендии и спечелилите от предни години.
Колкото по-завъртяна е специалността - толкова по-голям шанс!
Успех!

# 461
Здравейте, и ние се включваме в търсенето на квартира. Две девойки стартират наесен в Утрехт. Моля, пишете, ако знаете за освобождаваща се квартира или има деца, които търсят съквартирантки. Ще сме ви изключително благодарни.

# 462
Има ли деца приети в NHL Leuvarden ?  Как стои въпросът с настаняването там? Сестричката на девойката на моя младеж ще учи там медии от тази есен. Ще съм благодарна за всякаква информация от първо лице, за да започнем да сглобяваме картината .
NHL Leeuwarden имат общежития в близост до университета:  https://studentstay.roomeo.com/#/
Има студия и единични стаи със споделена баня и кухня, но те свършват бързо. Да се регистрира в сайта и да си проверява .

# 463
  • Русе
ralnik,
Благодаря за насоките Blush

# 464
Здравейте, приета съм в Айндхвен в Техническия университет с Компютърни науки и инженерство. Търся квартира в Айндховен и околията по фейсбук групи, камернет и други сайтове - до момента безуспешно. Ще съм много благодарна, ако някой сподели полезна и актуална информация или се свърже с мен, ако освобождава квартира. Ще се радвам да намеря и контакти с други българи в града. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт