WIZZAIR - 44

• 48 035
  • 767
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте! Получихме информация за анулиране на полета от Катания до София (за нас на връщане). Моля за практически съвет как се постъпва в тази ситуация? До този момент не съм имала отменен полет. Да избера опция резервирай отново (което означава да резервирам, насрочването на нов в най-скоро време?!)Да се свържа с кол центъра?! Споделете моля Вашият опит! Утре трябваше да летим, но ще има стачка Sad
Не Ви ли дават алтернатива за смяна като полет в друг ден?
Иначе, може да имате претенции към тях за обезщетение.
Опцията, която дават е "резервирайте отново", но не знам дали това е за нов, в най-кратък срок полет (т.е. въпросния отменен)

# 166
  • Луната
Здравейте! Получихме информация за анулиране на полета от Катания до София (за нас на връщане). Моля за практически съвет как се постъпва в тази ситуация? До този момент не съм имала отменен полет. Да избера опция резервирай отново (което означава да резервирам, насрочването на нов в най-скоро време?!)Да се свържа с кол центъра?! Споделете моля Вашият опит! Утре трябваше да летим, но ще има стачка Sad
Опцията, която дават е "резервирайте отново", но не знам дали това е за нов, в най-кратък срок полет (т.е. въпросния отменен)
Дава ли някаква дата? То това касае пътници от цялия полет. Бяхте ли направили чекин?
Ако трябва се свържете с кол-център, но българския в събота и неделя не работеше.

Иначе това е за правата Ви при отменен полет.
https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_bg.htm

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 18:20 от Woman^In^White

# 167
Като чета тука какви цени споменавате, ви завиждам. Аз си купих билет (от чужд сайт)  Люксембург - Букурещ, за началото на юли, за 241 евро. Прекарах ли се, според вас?
И цената на Priority променя ли се с напредването на времето до полета ?
Кога ще е най-удачно да го платя ?

# 168
Като чета тука какви цени споменавате, ви завиждам. Аз си купих билет (от чужд сайт)  Люксембург - Букурещ, за началото на юли, за 241 евро. Прекарах ли се, според вас?
И цената на Priority променя ли се с напредването на времето до полета ?
Кога ще е най-удачно да го платя ?

Цената на priority се променя спрямо това на какъв етап сте:
най-евтино е, когато правите резервацията
по-скъпо е, когато сте направили резервацията и добавите в последствие
най-скъпо е на гишетата на летището

# 169

не знам какво значи, то българския им е през автоматичен преводач и никога не ми е ясно какво искат да кажат
влез си в профила, управление на полета и виж там какво дава
дали го дава отказан, дали е сменен с друга дата, можеш ли да сменяш или не...
ако не става, най-добре се обади на кол центъра

# 170
Дава ли някаква дата? То това касае пътници от цялия полет. Бяхте ли направили чекин?
Ако трябва се свържете с кол-център, но българския в събота и неделя не работеше.

Стачката като извънредно обстоятелство ли се брои? Ако да - то обезщетение не се дължи от компанията. Опитвам се да тълкувам разпоредбите...

# 171

Стачката като извънредно обстоятелство ли се брои? Ако да - то обезщетение не се дължи от компанията. Опитвам се да тълкувам разпоредбите...

стачка значи няма обезщетение

# 172
  • София
Сините също летят Катания - София. Вижте дали имат полет същия ден, така е най-лесно. Няма да си режете от почивката или пък да плащате допълнителни непланирани нощувки.

# 173
  • Луната
Сините също летят Катания - София. Вижте дали имат полет същия ден, така е най-лесно. Няма да си режете от почивката или пък да плащате допълнителни непланирани нощувки.
Има стачка на летището. Имат и те полет, но сигурно и той ще бъде анулиран
Това, което виждам в сайта на летище в Катаня, че няма излитащи полети  от 00.00 часа на 02.04.

# 174
  • София
Според специализираните сайтове, стачката е от 13 до 17 часа местно време.

# 175
  • Луната
Според специализираните сайтове, стачката е от 13 до 17 часа местно време.
Аз гледам сайта на летище Катания
https://www.aeroporto.catania.it/en/flights/departures-arrivals/

# 176
Получих имейл, че стават Wizz air Malta и ми излязоха трите опции за промяна на предстоящ полет. Честно казано очаквах да ми добави опции и за градове извън Италия, но не.Simple Smile
Да, ако полета е отменен поради стачка, не се дължи обезщетение.

# 177
Здравейте,

Бих искала да попитам дали някой е имал следния проблем. Днес по-рано получих мейл, че полетът ми е отменен заради стачките. Съответно с мейл ме уведомяват за три възможности:
Да избера друга дата, на която да пътувам;
Да получа обратно 120% от парите си под формата на кредити в акаунта ми;
Да получа обратно 100% от парите си по дебитната ми карта.
Първата и втората възможност не ме устройват, тъй като няма да имам възможност да пътувам в близкото бъдеще. При процедурата за връщане на парите по картата ми обаче стигам само до confirmation кода на полета и ми изписва следното:
Не разбирам защо се случва, при положение че в мейла пише, че имам право да си върна парите в кеш.
Опитвах безброй пъти да се свържа с някой service agent в чата, но без резултат. От колцентъра не работят събота и неделя, а полетът ми е утре. Три часа преди полета парите ми автоматично ще бъдат върнати под формата на кредити валидни 1 г., което за мен на практика си е една немалка сума хвърлена на вятъра. Дано някой тук да е имал такъв проблем и да знае как се действа.
Благодаря.

# 178
Iriews Изключително неприятна ситуация! Опитахте ли в сайта, а не чрез приложението? На кой телефонен номер им звъняхте? Би следвало ако е бъг в тяхната система да могат да ви ги прехвърлят от профила по карта. Аз така го намирам за справедливо.

# 179
  • Луната
Здравейте,

Бих искала да попитам дали някой е имал следния проблем. Днес по-рано получих мейл, че полетът ми е отменен заради стачките. Съответно с мейл ме уведомяват за три възможности:
Да избера друга дата, на която да пътувам;
Да получа обратно 120% от парите си под формата на кредити в акаунта ми;
Да получа обратно 100% от парите си по дебитната ми карта.
Първата и втората възможност не ме устройват, тъй като няма да имам възможност да пътувам в близкото бъдеще. При процедурата за връщане на парите по картата ми обаче стигам само до confirmation кода на полета и ми изписва следното:
Не разбирам защо се случва, при положение че в мейла пише, че имам право да си върна парите в кеш.
Опитвах безброй пъти да се свържа с някой service agent в чата, но без резултат. От колцентъра не работят събота и неделя, а полетът ми е утре. Три часа преди полета парите ми автоматично ще бъдат върнати под формата на кредити валидни 1 г., което за мен на практика си е една немалка сума хвърлена на вятъра. Дано някой тук да е имал такъв проблем и да знае как се действа.
Благодаря.
Преди месец и половина и аз имах същия проблем с отменен полет, но той беше за след 2 месеца. Получих имейл за това в петък вечерта и по никакъв начин не можех да управлявам резервацията - нито да променя полета, нито да възстановя сумата под каквато й да е форма. Така чак до понеделник, когато най-накрая ми разреши промени.
В понеделник, ако не сте успели да възстановите сумата може да се обадите в кол-центъра на Уиз
Скрит текст:
Използвайте стационарния!

Общи условия

Активация на акаунт