WIZZAIR - 44

• 48 661
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
искайте си парите от Киви
ако (след като) много се мотаят и правят на луди, правите chargeback през кредитната карта

# 211
  • Sofia
Авиокомпанията не може да се издържа от билети по 20 евро. За да съществува компанията и за да могат някои да пътуват по 20 евро, трябва други да плащат по 200 евро. Обикновено това са хората, които купуват твърде късно и трябва да пътуват на точно определени дати  и не могат да изберат по-евтин полет. Това е.
още ли има по 20Е билети.... последно Сф-Вн гелдах нещо но да кажем билета е бил 25Е, но с няколкото такси и застраховки - идваше на 60Е....
ПП: Влязох в една от темите за Италия... но и тези неща са важни освен най-ниската цена /ако става дума за екскурзия, посещения/.
Вече се замислям дали да не се насоча към екскурзиите.

Миналия месец пътувахме до Базел с билети за по 9 евро в посока.

# 212
Има ли някакъв срок за това?
По принцип ми изглежда като кофти номер, но Wizz ни причиниха големи главоболия.
ако (след като) много се мотаят и правят на луди, правите chargeback през кредитната карта

# 213
  • София
Извън въпроса е, но ползвахте kiwi защото ви даде по-добра цена от Уиз директно ли?

# 214
Има ли някакъв срок за това?
По принцип ми изглежда като кофти номер, но Wizz ни причиниха големи главоболия.

Вижте си в банката, която е издала картата какъв е срока. Мисля 1 година
Иначе, ако сте купили през посредник стандартната процедура е от авиокомпанията да върнат на посредника и после те на вас. Киви са известни с криенето на данни, а също и трудно връщат пари, та не ги жалете.

# 215
Да и искрено съжалявам за това. Евтиното винаги излиза скъпо.
Просто нямам много опит в пътуванията и се предоверих, но вече със сигурност ще купувам директно от превозвача. И ще се опитвам максимално да избягвам Wizz, напоследък все по-лоша слава им се носи.
Извън въпроса е, но ползвахте kiwi защото ви даде по-добра цена от Уиз директно ли?

# 216
Това е недостатък при посредниците - ако всичко е точно, летите евтино, но ако има проблем не помагат въобще. Киви са от по-лошите посредници.

# 217
Тази информация е ужасяваща.
Но ако се възползвам от chargeback няма особено да ги заболи Kiwi, защото от тях купих първите билети, а те бяха наистина евтини. За мен е важно да възстановя сумата, която платих директно към Wizz за билетите, с които реално се прибрахме.
Това е недостатък при посредниците - ако всичко е точно, летите евтино, но ако има проблем не помагат въобще. Киви са от по-лошите посредници.

# 218
Тази информация е ужасяваща.
Но ако се възползвам от chargeback няма особено да ги заболи Kiwi, защото от тях купих първите билети, а те бяха наистина евтини. За мен е важно да възстановя сумата, която платих директно към Wizz за билетите, с които реално се прибрахме.

Тук според мен е станало недоразумение. Дори и да успеете да уредите нещата, не смятам, че Уиз ще ви върнат цената на билетите, които сте ползвали, а по-скоро на тези, които не сте.

# 219
Аз явно не съм разбрал съвсем точно. И първия билет ли е бил с Уиз?
При промяна на полета имате право да откажете да летите (при което ви връщат парите които сте платили) или да летите на друг полет, или който те ви предложат или който вие си харесате, без доплащане). Ако не сте харесали датата, която са ви предложили, е трябвало да се обадите и да поискате да сменят с друга, а не да откажете и да купувате друг. При това положение ще ви върнат парите за оригиналния полет, а не за новия.
Ако това не ви устройва и не можете да се оправите според мен се консултирайте с някоя фирма за компенсации, като Аероиск, те взимат някакъв процент, но все пак е нещо...

# 220
  • Луната
Имам малко заплетен казус, моля за съвет, ако някой се е сблъсквал.
С мъжа ми имахме полет на 12.04 в 22:15 ч., няколко пъти обявяваха, че полета закъснява, докато накрая го насрочиха за следващия ден в 15:00 часа. Понеже не бяхме изпадали в такава ситуация, а бързахме да се приберем, от летището ни казаха, че ако вземем друг полет на същата компания ще ни върнат парите за новите билети. Взехме нови билети, прибрахме се и тук започва моята мъка с комуникацията. Купила съм първите билетите през посредник (Kiwi), а вторите директно от Wizzair.
От кого да си търся сумата за новите билети?
Говорих с Kiwi - те не са особено отзивчиви, говорих с Wizzair - от там ми искат информация, която Kiwi не ми предоставят. Вече тотално се отчаях, а сумата е над 800 лв.
Според мен трябва да заявите към Wizzair претенция за закъснял полет с повече от 3 часа. Обещетението ще компенсира загубите, а може и да признаят разходите. Ако не моете да се справите се обърнете към някоя от фирмите, които се занимават с това

# 221
В условията на Киви трябва да е посочено какво става при отменен полет (непредоставена услуга, за която си заплатила предварително). Уиз не са длъжни да възстановят нищо, ако не си платила на тях. Ти си платила на Киви за услугата "покупка на билети". Договорът е между Киви и теб.

# 222
Здравейте, за първи път си правя резервация и се чекирам сама и съм допуснала грешка. При попълването на  рожденаta дата съм на другият пътник съм  попълнила моята търсих вариант да се свържа в Wizz air но постоянно ме прехвърля не мога да я променя. Смъкнах си бордните карти там не е изписана рождената дата ще има ли проблем при пътуването. Благодаря

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 11:26 от mims_861

# 223
Не. Важното е имената да съвпадат.

# 224
  • Около Костинброд
Здравейте. Моят въпрос е колко време преди полета трябва да сме на летището? Не съм летяла от няколко години.
Полетът ни е в 19.00 ч, терминал 1, четвъртък, ако има някакво значение. Ще чекираме багаж.
Доколкото виждам на сайта на летище София, от 18.00 до 20.00 има общо 5 полета на Уиз от терминал 1 в четвъртък, значи ще е лудница.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 16:00 от scarlett_moi

Общи условия

Активация на акаунт