WIZZAIR - 44

• 48 113
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
Горкичкият, който не искал да си го изкарва на никого, ама специално си направил регистрация.
Докосване на непознат в никакъв случай не е ОК, а в Щатите ще навлече и сериозни проблеми.
Забавянето не винаги е от некомпетентност, случва се да има недостиг на персонал, закъснял предишет полет на машината и т.н.
За всеки полет има прозорец, в който трябва да излети. Ако не успее, чака да му бъде назначен нов.
Съжалих стюардесите. Не стига, че работният им ден е бил по-дълъг, ами и пътниците вкиснати.

# 271
Никой не ви кара да се тъпчете първи при приорити и после да висите в ужасните автобуси или навън на студа.
Така или иначе докато не се напълни автобус не тръгвате. 
Аз оставам почти накрая на опашката, особено с деца, защото миризмата в автобуса ми докарва гадене.
Независимо дали съм платила или не.
А епитетите за персонала са просто абсурдни.

# 272
  • По широкия бял свят
Имам сума в профила си и трябва да я използвам до 27.04 . Какво мога да направя, за да не изгубя парите, тъй като сега няма как да пътувам?

# 273
Можете да си купите билети за по късна дата, ако добавите флекс ще можете и да променяте датите.

# 274
Виждам, че това е първото Ви мнение в този форум. Нима се регистрирахте, само за да го напишете? И не, мен лично не ме е "разсмяло".
А по припцип линия "Кипър-София" няма. Има "Ла̀рнака-София" и "Пафос-София", ако говорим за гръцката част. (От летище "Ерджан" в Северен Кипър, полети до България няма).
двете млади патици смесиха приорити и нон-приорити (язък за този който си бе платил за тази услуга)
Не е язък, защото "прайорити" услугата съдържа в цената си поне двойно повече багаж. А с "нон-прайорити" едно малко чанте.  Услугата "приоритетно качване" отдавна е пренебрегната вече.  Едно време тя беше полезна, когато билетите бяха без места и всеки сядаше където завари. Тогава пътниците с "прайорити" бяха най-добре, защото ги пускаха първи. Ако е с автобусче - първото автобусче и сядаха първо те в празния самолет. После всички останали. Такова търчане по стълбите нагоре не бях виждал. Пълен смях.
Докоснах с един пръст по крака едната за да ми обърне внимание за да ми донесе удължител на колана, след като не реагира на "Извинете" и тя ми заяви "Не ме пипай" докато в същото време през целия полет си отъркваше задника в рамото ми
А откъде накъде ще докосвате? На тях да не би да им е приятно да се движат по супер тясната пътека и все някой да е изпружил крак и все да трябва да се опират в някого, когато не искат това?
Надявам се поста ми да помогне или поне да разсмее прочелите го
Подобна простотия не знам кого би разсмяла.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 12:55 от diziler

# 275
Малцинствата се държат така, както ние си ги отглеждаме и възпитаваме, и е обща безотговорност, не само на персонала. Била съм свидетел на брутални просташки изпълнения по време на полет и никой пътник от пълен полет не реагира, стюардите правят каквото им е по силите, обачи като ромската група е от над 10 човека не е постижимо. Все пак не е трамвай да кажеш на ватмана да спре и да ги свалиш. Не знам какви са им протоколите при групи проблемни пътници, но по линиите от и за България задължително трябва да добавят подобен раздел.

Върнаха ми в акаунта пари от флекс, които мога да ползвам само три месеца. Това е ужасно малко време, аз съм била заблудена, че е повече. А при промяна в рамките на флекс не може да се сменят брой пътници или членски резервации с не-членове... с две думи, бих се замислила следващия път дали да слагам флекс, че нещо негъвкаво се чувствам. А нелепите цени х 900 лева в посока няма да ги дъвча. Миналата година се жалвах, че дават такива цени за Коледа и Нова година, и с право ми репликирахте че "така е, като искаш за празниците". Е, вече са и в непразнични дати 😆

Ние конкретно непразнично дебнем до Малага сутрешните полети на уиз, защото нощните на Раян не са вариант, когато Малага не е крайна дестинация на пътуването. Та Малага е пример как растат цените всяка година. От 100 лева двупосочно с приорити, 200 лева следваща година, миналата 2022 беше 300+, тази 2023 е над 400.  Това са цени с дебнене, разбира се, за аналогични периоди като продължителтност на престоя, между месец Май и края на октомври.

# 276
  • София
Това, за някои полети да не продават basic билети, а само с чекиран багаж, традиция ли е или случайност?

# 277
Малцинствата се държат така, както ние си ги отглеждаме и възпитаваме, и е обща безотговорност, не само на персонала. Била съм свидетел на брутални просташки изпълнения по време на полет и никой пътник от пълен полет не реагира, стюардите правят каквото им е по силите, обачи като ромската група е от над 10 човека не е постижимо. В
То даже и не само роми, всякакви селтаци (българи), облечени по анцуг съм виждал, дето говорят на "ти" на стюардесите (които отвръщат на "Вие", логично). "Донеси ми едно кафенце" и всякакви изцепки. Чоплене на семки, белене на фъстъци, ядене на домашен сандвич с някакво чесново саламче, белене на варено яйчице... класика в жанра Wink Тръгнал Ганьо да лети (До Мадрид, да речем) Wink Обаче на летището прави разправия, че не му пускат шишето ракия в и без това преливащия ръчен багаж.

# 278
Скрит текст:
Малцинствата се държат така, както ние си ги отглеждаме и възпитаваме, и е обща безотговорност, не само на персонала. Била съм свидетел на брутални просташки изпълнения по време на полет и никой пътник от пълен полет не реагира, стюардите правят каквото им е по силите, обачи като ромската група е от над 10 човека не е постижимо. Все пак не е трамвай да кажеш на ватмана да спре и да ги свалиш. Не знам какви са им протоколите при групи проблемни пътници, но по линиите от и за България задължително трябва да добавят подобен раздел.

Върнаха ми в акаунта пари от флекс, които мога да ползвам само три месеца. Това е ужасно малко време, аз съм била заблудена, че е повече. А при промяна в рамките на флекс не може да се сменят брой пътници или членски резервации с не-членове... с две думи, бих се замислила следващия път дали да слагам флекс, че нещо негъвкаво се чувствам. А нелепите цени х 900 лева в посока няма да ги дъвча. Миналата година се жалвах, че дават такива цени за Коледа и Нова година, и с право ми репликирахте че "така е, като искаш за празниците". Е, вече са и в непразнични дати 😆

Ние конкретно непразнично дебнем до Малага сутрешните полети на уиз, защото нощните на Раян не са вариант, когато Малага не е крайна дестинация на пътуването. Та Малага е пример как растат цените всяка година. От 100 лева двупосочно с приорити, 200 лева следваща година, миналата 2022 беше 300+, тази 2023 е над 400.  Това са цени с дебнене, разбира се, за аналогични периоди като продължителтност на престоя, между месец Май и края на октомври.

И аз дебна Малага за целия летен сезон/пролет. Миналата година летяхме за около 100евро на човек на Великден, с една посока през Лондон. За мен цената беше резонна, след като е на празници и купена месец по-рано. Това с другата компания - тогава цените бяха почти еднакви между двете. Сега отново - честно казано и мен леко ме шокират 400лв без багаж за 2-ма. Гонят цените на не нискотарифните комапнии.

# 279
цените са според търсенето и предлгането
ако няма желаещи на високите цени, ще ги свалят, ако има - значи това са реалните цени

# 280
И аз дебна Малага за целия летен сезон/пролет. Миналата година летяхме за около 100евро на човек на Великден, с една посока през Лондон
Само че Великден в Лондон и Малага миналата година е бил на 17 април, а в България на 24 април.  Тоест това не са празнични дати за тях, ако сте летели около 24 април. Ако си знаете датите предварително, купувайте още щом се появи лятното разписание на сайта.
(Догодина католическият, протестанският и арменският Великден е на 31 март, православният - на 5 май)

# 281
Отмених полети, купени с точки и Flex. Минаха няколко дни, получих фактурите, но сумите не са върнати в уиз профила. Колко време ще им отнеме?  Февруари отново отменях и бяха възстановени за минути.

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 17:51 от Hollywood

# 282
  • Цюрих
И аз винаги съм се чудела дали мога да нося течни лекарства. Таблетки си мъкна постоянно и дезинфектант. Но най-голямото ми учудване беше, че никой не ми взе швейцарското ножче на летището в Базел. Даже бях купила и на сестра ми за подарък и на нея не са и правили проблем, казали са, че не може да убие човек с това. Ама си може, според мен... Според правилата шише с течност е по-опасно от откачалка с  хладно оръжие.

# 283
Според правилата шише с течност е по-опасно от откачалка с  хладно оръжие.
Шоколад, разсмяхте ме от сърце!

За детето, когато нося течни лекарства, вадя от кутийките и слагам в плик за течности, а кутийките сгъвам в отделно пликче. Когато пристигнем- комплектовам.

# 284
С хладно оръжие можеш да убиеш един-двама и ще те спрат.
С течности в шише можеш да забъркаш бомба, с която да видиш сметката не само на целия самолет, а и на поне два небостъргача.
Затова въведоха ограничението.
Иначе ножичка от козметичен несесер не дават, питах веднъж. Явно с ножичка пък можеш да се убиеш човек.  😀

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 20:49 от Дидичка

Общи условия

Активация на акаунт