ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 723
  • 731
  •   1
Отговори
# 345
Аз за университети не се оглеждам. Набора от малък знаеше какво точно иска. Затова влезе в Професионална гимназия, точно определена специалност и не искаше  да чува за друга. За уни иска Варна пак точно определена специалност, още зимата гледа как се влиза и кои предмети искат. За сега кара по план, ние да се стягаме😂😂
Честито дипломиране на Горинч!

# 346
  • Варна
Ехаа, Добри, честито дипломиране! Много успехи и от тук нататък желая на младежа!
Аз чакам нашата кака да видя какво ще направи. Та е 4-ти курс Биотехнологии в СУ. Днес й мина един пореден изпит, но нямат резултати. Останаха още 2 изпита на 22 и 23 и държавния на 12.07. На 23-ти изпита е доста труден и при крива доцентка. Минимален е шанса да го вземе. Ако стане чудо и изкласи може и да се пробва на 12 юли да се яви на държавен и да си усмихне лятото. Този вариант го мисля за почти невъзможен при нея. По-реалистичено ми се вижда, ако вземе двата изпита, а държавния да е за септември. Ако го вземе ще продължи магистратура, ако ли не ще има спирачка 1 година и ще трябва да търси някаква работа. Дали ще е в София или Варна от нея зависи. Синковецът се очертава да завърши с три 5-ци и да има успех 5.80, но има още контролни, изходни нива…. Не се знае какво ще направи накрая. Готви се и за изпита към Софтуни по алгоритми с С#. За университети нехае. Ако продължи да се интересува от програмиране вероятно ще кандидатства или в ТУ, или в СУ. За варненския ТУ не зная много. Нямам идея как е спрямо софийския. Синът много се влияе от приятелите и предполагам, че за университета и от тях ще зависи къде ще реши да кандидатства, а бала за къде ще му стигне е друг въпрос.

# 347
  • Варна
Честито дипломиране на Горинич! Много успехи и все с такава широка усмивка да посреща деня Simple Smile
Ст.Добри, голям мъж си отгледала! Има вид на абитуриент (по нашите си стандарти). Имам чувство, че ако се нареди щерката за снимка до таз компания, ще изглежда като нечия малка сестричка Simple Smile

За университети, уж знае къде иска да учи, но дали ще я огрее предстои да разберем. Още не съм проучвала какво се иска за кандидатстване (освен езиците), оставила съм това на нея. От нас ще има само един финансов гръб за първите 1-2 години на следването, да живее нормално. Нататък - надявам се да се оправя сама. Категорично няма да живее с нас като навърши пълнолетие (да сме живи и здрави дотогава, де), пък ако ще и да реши в последния момент да остане във Варна, ще се отдели.

# 348
ysap, пожелавам на каката да си вземе изпита и да продължи смело напред!

# 349
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Тук се виждат две от момиченцата. Едното е от Франция, с пакистански произход, другото от Холандия, с дядо от Корея и третото е микс, но не запомних какъв. Simple Smile
Г
Големи сладуранки са. Едното едвам ходеше на токчета, но не искаше да ги свали, че е ниска и роклята ще се влачи по пода.

# 350
дъждец, точно и аз съм на бакалавър - в бг, а магистър вече може и навън. и точно се изприщвам при мисълта, че студентка като бях, да съм била при нашите. то в софия, ако не си в студенстки град дори, си е супер къса клечка, пък камо ли да си с вашите. лесно ни беше на нас преди като студенти - тогава масово заприиждахме към сф от други градове, ама ей на като се настанихме в сф да живеем за постоянно - сега нашите деца, милите, трябва уни да им е в друг град. а то в бг къде, ако не в сф. та алтернативна ми е само АУБГ. там се чудя сега сертификат за език искат ли? май да! защото нали дъщеря ми е в 1 АЕГ, ама вече от езикови излизали, братче, само с ниво Б...... как до advanced поне не го докарват, не знам!! много ме е яд. на курсове дали да я записвам или все оак ще го вземе това ниво C в 12 клас... и то срамота - езикова гимназия, пък на курсове по водещия език...

не се бях грам сещала за джобни за 6 месеца... много ми е космическо нереално...

# 351
да питам племенничката за Американския университет?
тя е завършила еврейското и след това отиде вамериканския.

как Б от езикови?! не са ли с С1-С2?
Горинич изкара Б2 в 6 клас. Sad само с уроците в училище, без курсове, без нищо.

# 352
комбинация от фактори , от една страна нивото на преподаване и за съжаление немаловажен фактор в последно време е липсата на всякакви амбициите на децата.

# 353
Да, с B излизат от езикови. По-високото Б, но Б.
Ще е полезно, добри,мерси. Знам,че активности социални трябва да имат за стипендия. Сигурно другата г ще отидем и на отворени врати. Може и на лс, но може би и Дъждец я интересува. Или и други...

# 354
  • София
Добри, честито завършване на Горинич:hibiscus:
Мен също ме интересува инфърмейшъна, някакви проблясъци се появяват у набора

# 355
Може би изходът е все пак квартира със състуденти или някакво скромно таванско помещение не знам има ли майки в София със студенти в София?! Simple SmileSimple SmileSimple Smile Ще следя дванадесетокласната тема как се развива хахах

# 356
Навремето майка ми, за да не е студентка, живееща с техните, е отишла от София да учи в Шумен. И бам, още в първи курс се сгаджосали с баща ми, оженили се и втори курс съм се появила аз. Тя на 20.
Ми честно, като си помисля, нямам против щерката да учи в София и да си живее при нас, така де да ми е под око. Ама и тя още няма никакви идеи какво и как.
А за нивото на езика, това е за жалост заложената от МОН езикова рамка, според мен реално сега дъщеря ми много же да покрие без проблем С1. По втория език мисля им е още по-ниско заложено, ако не се лъжа А2

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 20:38 от MianaNia

# 357
Интересува ме и мен информацията за АУ.
Аз не съм гледала още какви изпити изискват. За обикновен сертификат С1 според мен децата от езиковите нямат нужда от курс. Най-много някакви часове за тренировка на формата в 11 клас.
Ако искат САТ, ще трябва повече учене.

# 358
  • Пловдив
Вие верно гледате унита?!?
Моят днес заяви на ортопеда си(сколиоза), че ще учи медицина.
...ама не мисля, че беше сериозен.
Честито на Горинич?!

# 359
...
Ще е полезно, добри,мерси. Знам,че активности социални трябва да имат за стипендия. Сигурно другата г ще отидем и на отворени врати. Може и на лс, но може би и Дъждец я интересува. Или и други...

преписвам дословно:

Цитат
кандидатстването беше отдавна, вече съм позабравила, но...
оценки се взимат със сигурност, но не помня дали само последната година или и назад. (моя бележка: това може да се е променило сега с измененията от последните две години)
иска се сертификат по английски, да се представят извънкласни дейности, ако има такива, минава се интервю и се пише есе.
за стипендия се иска информация за доходи и движими/недвижими собствености. декларация е, но не помня формата.
освен да се търси информация на сайта, може да се свържете с admissions отдела. те могат да съдействат безплатно за всички документи. това им е работата, да не се притесняват да се свържат с тях.
другият вариант е да кандидатстват през "интеграл". знаят всички изисквания, изменения, документи... и пак е безплатно.
има ден на открити врати, но по спомен е в края на годината или в началото... т.е. изпуснали сте го тази година.

Simple Smile верно гледам унита.
тук започнаха презентациите на университети и  консултациите за кандидатстване още тази година последния срок.
две години има да учи още и трябва да кандидатства някъде. а изискванията понякога включват и други неща, освен успех. и трябва да ги прави тези две години. Simple Smile
Горинич знае какво иска - инженерни науки с компютри, но още не може да определи специалност, за да знаем какво да търсим. хем се ядосвам, хем ми е такова едно... особено. милото ми пате...
чета всичките теми за чужбински университети и вече ми се вие свят.

Общи условия

Активация на акаунт