ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 702
  • 731
  •   1
Отговори
# 450
Честито на всички рожденици и техните родители ! На първите-здраве и успехи, на вторите здрави и нерви и мъдрост!

Родива благодаря за споделеното. Много интересен коментар. Встрани от темата в последно време се замислям защо се шуми толкова около бързото събиране, изваждане умножение и други аритметични операции. Хубавото което виждам е че държи децата ангажирани, встрани от екрани и други глупости,  лошото е че не е хоби развиващо въображението. Едно познато дете с едно сметало умножава и дели по ментална математика като замаЕно. Майката е много горда. Синковецът се занимава с това дете  наскоро, докато ние с майката пиехме чай и каза, че е много странен контраст  детето да умее да умножава две трицифрени числа сабакуса и да не може да се прочете името което се състои от три букви.( на 6 и половина е)
Покрай това се замислих, каква е ползата  някой да може да умножава бързо, но да не може да реши една словесна задача и решава нещата малко калкулаторно. Всеки човек,  разполагайки с нещо за писане, би трябвало да може да реши такова умножение, а скоростта за изчисление вече не е някакво особено търсено човешко качество. Но дали тези деца без сметало ще се справят... Не съм против възрастните да смятат смятат с калкулатор, стига да умеят да свършат това на ръка, за което трябва да са посмятали като деца. Извинявам се за отклонението, но китайците от поста на Родива са виновни Simple Smile
Родива много благодаря за снимките!

# 451
  • София
Ridiva, страхотни снимки! Да си изкарате незабравимо с половинката Kissing Heart

vesssrusss, мисля че това, с безплатните учебници, го отложиха за 2024/2025, може и да бъркам.

swetlanago, ще се похваля, дано е много, много скоро Hug

# 452
Да, тази година последно ще купуваме учебници - от следващата вече са безплатни.

# 453
  • София
Да, тази година последно ще купуваме учебници - от следващата вече са безплатни.
Нали уж миналата казаха същото...

# 454
https://www.svobodnaevropa.bg/a/32242644.html - тук се оправдават защо отлагат

# 455
не съм давала 10ти клас, но щеше да опитва нво-то за 8ми Simple Smile

иначе сега по мат са много зле, но подписката за учителя изглежда да е успешна и ще го махат вангелов от другата година. да видим. много са назад в материала, синус косинус трябвало да вземат, а не са..... другата година ще трябва да наваксват яко.

училището тези дни е мъка и при нас. става рано и после виси почти без нищо, сума ти учители ги няма, а тези, които са там, изпитват за оформяне, т.е. целия клас скучае, докато един го изпитват.

# 456
  • Пловдив
Плажен спор с мами на набори-
Матурата в 10 клас задължителна ли е и... (както казваше един бивш мой шеф) "къде го пише", ако е задължителна?

# 457
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Момичета, кой писа нещо за занимания с творческо писане?
Мисля си, че би му помогнало с българския. Simple Smile

# 458
  • Варна
Никое НВО не е заължително, JiD Simple Smile Нямам идея къде го пише, но познавам деца от различни класове/набори, които не са се явили на всяко от тях и няма последици - завършват си и минвават в следващия клас.

# 459
Дъждец спомена лагера на Вярабел.
Момичета, кой писа нещо за занимания с творческо писане?
Мисля си, че би му помогнало с българския. Simple Smile

# 460
Не е задължително НВО 10клас.
В АК обаче са решили да го смятат за файнъл, та за нас ще е задължително.

Да, лагер на Вярабел беше тв.писане, но едва ли има места вече. Добри, погледни за лятна школа. Сигурно предлага и такава.

# 461
  • софия
Извинявайте, момичета! Обърках темите 🤪
Весела и слънчева ваканция 🐬

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 11:20 от zvаnchе

# 462
  • Варна
Момичета, има резултати за седмокласниците  вече!
Чакаме с вас и се надяваме на много точки за
вашите седмокласници!

# 463
  • Някъде на край света
При нас на седмокласника за второ желание би трябвало да стигнат. Simple Smile
Чакаме си статистиките сега. Simple Smile

# 464
  • В центъра на моретата
И аз си мислех, че матурата в 10 кл. не е задължителна, докато девойката не дойде с увиснал нос и не каза, че и по двата предмета са им казали, че каквато оценка получат на матурата, такава ще им оставят за годината.
И това ме наведе на някакви стари спомени от 7 кл., че имаше майки, които се оплакваха от подобна ситуация. Даже искаше да ходи на уроци, за да не се издъни.

Общи условия

Активация на акаунт