ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 684
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
  • В светлината на слънцето
Момичета, благодаря от сърце за добрината! Heart Повярвах, че има надежда, а тази сутрин бях на ръба на отчаянието. Heart Далеч съм още от исканата сума, но се надявам, че чудото може да се случи! HeartHeartHeart

# 526
Момичета, извинявам се, че така нахлувам в темата.
Дъщеря ми завърши седми клас, ще редим желания следващите дни Simple Smile
Моля ви за мнения за 73 СУ с НЕ/ ФЕ и НЕ/РЕ, за с АЕ няма да й стигне бал.
Нечовешки трудно ли е, среда, преподаватели?
Огромни благодарности и щастливо лято! Simple Smile

# 527
  • На морето!
lulumba, прати ми сметка на ЛС моля!

Иначе аз съм тук и ви чета и след 7ми клас, но не пиша, нямам нищо интересно за споделяне около училищните емоции на 9токласника. Той се вълнува и фокусира върху всичко  друго, но не и училище, така че и резултатите му са около и малко над 4...
Чакам го да се върне от спортен лагер, за да си направи основно почистване на стаята, да започва "Тютюн" и да се отдава без никакви угризения на извънкласните си хобита.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 15:39 от Rapariga

# 528
Чух абсурдно изказване по новините БНТ на дама, която подпомага родители и ученици в попълването на документи с класиране на желания в училище кошер:
Цитирам

"МНОГО Е ВАЖНО БАЛЪТ ДА БЪДЕ СЪИЗМЕРИМ С ЗАЯВЕНОТО И ПОДРЕДЕНИТЕ ЖЕЛАНИЯ.."

това беше абсурдно ... и този човек помага...

# 529
  • София
Учудва ли те? Simple Smile
Още по наше време цареше масова неосведоменост на директори и учители относно кандидатстването, и не се учудвам, че подобна тенденция се запазва, предвид нежеланието на гореупоменатите за развитие и надстрояване.

пп- Има известна логика в първата част на изказването, предвид че тази година имам познати със седмокласници, които имат "завидния" бал от 250, но са решили, че ще пишат Испанската, щото някой си им казал, че тази година баловете щели да паднат... И ми се сърдят, когато им обяснявам, че за подобни "прогнози" си има статистики и нямат нищо общо с действителността

# 530
  • На морето!
И все пак нищо не им пречи да пишат Испанската, нищо че балът изглежда абсурден.

# 531
  • София
Не им пречи (изрично писах "известна логика"), ама 30 минути за попълване на заявлението он-лайн няма да им стигнат да въведат всички високобалови + среден ешелон + реално постижимите

# 532
  • На морето!
Идеята е да пишат и подреждат според желанието на детето, а не според бала, едва ли всички високобалови са му във фокуса на желанията.
Аз пък се изненадвам от обратното- детето има много по-висок бал от средния в мечтаната паралелка и родителите го убеждават да запише някоя от високобаловите на първо място, за да не "похаби" бала. Ей така едно приятелско дете, което искаше да учи архитектура, сега с мъка учи програмиране, защото според мама е "прекалено умно" за средата в Строителния, тъй като имаше с над 30т по-висок бал от най-високия в мечтаната паралелка.

# 533
Нали точно това е целта. Детето да пише къде иска. А за къде ще му стигне зависи от флуктуацията текущата година . Не всички деца искат всичко. Това също е голяма грешка. За запишеш  всичко че да не се минеш. Класацията за детето на този образователен етап е и оценка на силите, и коректор, и възможен катализатор . В това отношение системата е много добре структурирана. А заради разни опити за предвиждане или неадекватни подредби ( писах каквото искаше майка) стават разни ситуации - помощ искам да уча в третото си по подредба училище и  сега какво да правя като съм класирана по второто). Или - можех да вляза еди си къде, ама миналата година балът е бил по-висок и аз се прецаках като писах еди си какво на първо място.

Рапарига , аз имам такова което се мъчи с немски. Едвам крета горкото защото претвориха на мама мечтата. Чак ходи на уроци, нищо че е в елитна гимназия.

Моливче - стига стига. Ако човекът насреща е истински помощник а не такъв дето смята че желанията трябва да отговарят на бала.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 11:06 от _re_ge

# 534
  • Варна
Lulumba, какво става? Ние кой с каквото може помогнахме, но не разбрах дали постна нова тема, дали се отзовават достатъчно хора и доближаваш ли се до нужната сума. Може да се обърнеш към големи фирми с молба за помощ, но ще им трябва инфо за какво ти е необходима сумата. Можеш да пробваш  да поискаш кредит от банка с условие падежа да е след няколко месеца…Очакваме добри новини от теб.
Относно редене на желания и бал може много да се пише. Най-тъпото е да се пишат много малко желания, особено ако са най-високобалови, а точките са около средно ниво.
От училището, в което наборът учеше до 7-ми клас директорката притеснино ни апелираше да пишем повече паралелки, за да се класират някъде наборите. Даде за пример майка, която онлайн писала само 5 реда вероятно с по няколко паралелки, но синът й имал среден бал и не бил класиран никъде. Чакали трето класиране, за да видят в кое училище какви свободни места има и цяло лято синът й бил на тръни. Можел да влезе някъде, където горе-долу искал, но не било писано от майка му.
Така се губи мотивация за учене и после става трудно.
Тази годива се опасявам, че едното приятелско дете може да се окаже в същата ситуация. Майка му не послуша баща му и дъщеря си да пише повече желания и виси на косъм класирането й.

Последна редакция: чт, 06 юли 2023, 12:43 от ysap

# 535
  • В светлината на слънцето
ysap, много хора се отзоваха. Толкова съм благодарна! HeartHeartHeart За съжаление съм още далеч от крайната сума. Опитах вече с банки, но не става. Могат, но чак напролет. Опитах с две фирми, но ми отказаха - нямат такива политики. Не знам къде да питам. Ще опитам да измоля поне някакво изчакване, след като внеса в понеделник част от сумата. Освен да говоря с модератор и да пусна тема и в общи. А не ми се искаше, защото случаят е по-особен.  Disappointed

# 536
Лу, не знам къде си, но понякога в общините имат някакви практики да подпомагат с определени суми. Ако се гласува на общински съвет, може и да стане.

# 537
Лу, някакво разсрочване или преструктуриране, ако става въпрос за кредит. От сърце ви желая всичко да се нареди.

# 538
  • Пловдив
Отворихте дума за подреждане на желания...
Снощи пуснах на седмокласничката. Тя си ги нареди и подобно на батко си - не се намесих.
На първо място сложи най-желаната от нея паралелка (математическа), за която според статистиката от миналата година има необходимия бал. След това сложила две, минаващи за елитни, за които няма бал (а и езиците не мисля, че са нейното!)....
После, още 6 паралелки, за които може да има, може и да няма бал.... но не ги иска, а ги включихме защото еди-кой си ще пише за там.... Уж смятам, че е подредила както трябва, но пак ми е притеснено, заради онази дума.... "флуктуация"....

Лулумба, ако става дума за здраве (както подозирам) изобщо не го мисли - пусни си тема. Особен, колко да е особен случая. Обясни с 2-3 думи.
HugHug

# 539
Лу, сега прочитам. Да популяризираш в Инстаграм?
Свържи се с модератори за тема тук. Срам няма при спешни нужди.

Общи условия

Активация на акаунт