ДЕВЕТИ клас 2022/2023 - Тема 3

• 44 674
  • 731
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз пък нали съм гадна взех двата тома на Тютюн. Neutral Face
И на моята наборка книгата й харесва засега.

# 571
  • Варна
За варненската постановка на Тютюн мога да дам отзиви - от сестра ми и от колега. Сестра ми и племеницата (на 17, но не живее в БГ) им хареса много (никоя от тях не е чела романа). На колегата - не особено (той го е чел, а и като цяло е доста начетен младеж). Имаше забележки към образа на Ирина, но принципно каза, че дава прилична представа за романа и действието в него. Така че и аз съм в очакване да има ново представление, за да идем с наборката.
Иначе тя самата е на лагер в Германия и не се сеща за нас, изкарва си идеално, въпреки жегата. Намерила е приятелчета от цял свят и каза, че не й се прибира Simple Smile

Поздравления за всички, които втори път преминаха през седмокласната година и оцеляха Simple Smile Браво на малките братя и сестри за постигнатите цели! Да учат с мерак и да си създадат прекрасни приятелства в гимназията!

# 572
  • В центъра на моретата
Театралната постановка "Тютюн" май не е много добра. Мислех да вземам билети, защото отдавна я играят. Класната им (преподава по БЕЛ), обаче,  им казала, че не е сполучлива и не препоръчва да се гледа. А иначе ходиха с нея на други постановки.
"Под игото" също цялата беше прочела в седми клас - аз бях категорична, че трябва да прочете цялата книга, а не само главите. Сега главите ги помни добре, от останалото - каза, че нищо не помни.

# 573
  • На морето!
За мен постановката е повърхностна и не бих я препоръчала вместо книгата.
Моят син също не е започнал още да чете, прави уговорки да ги слуша книгите, не му се четяли. Neutral Face

# 574
Моите деца не четат и не мога да ги накарам. Когато бяха по-малки си късах нервите - вече не.

# 575
Аз пък нали съм гадна взех двата тома на Тютюн. Neutral Face
И на моята наборка книгата й харесва засега.

O, аз съм зло под слънцето и четат целите книги, но засега не роптаят много силно...Wink

Значи, може и да пропуснем тази постановка, но с удоволствие ще се вслушам във ваш съвет за сполучливи представления, че съм зажадняла за културно-масова дейност... Засега сме на концертна вълна и след Хари Стайлс, с набора ще посетим Imagine Dragons на 30ти... Някой друг ще ходи ли?

# 576
  • София
Да, но само двамата с мъжа ми, детето не е тук, но пък тя ги видя миналата година в Берлин.

# 577
  • София
Честито ви приключване на сагата НВО, момичета! Браво на децата за търпението и старанието! Kissing Heart
На мен догодина ми предстои челен сблъсък с 2 броя с НВО-тата, ще се видя в чудо, но и това ще мине.
Наборът чете "Нищоправене", написана от самия него Joy Не иска и това е, а аз се опитвам да събера сили за предстоящата година. Не дойде с нас никъде, а ние не се спряхме, остана за трети път сам, за по 5 дена, после се прибирахме за кратко. Ще дойде на семейната почивка, не роптае, изглежда че му е приятно все още. Нон-стоп се чуваме по телефона и си разказва.

# 578
  • на Мелмак
И моята не чете.
Приключи и нашето НВО. Записахме го миналата седмица, на първо класиране. Тази седмица гледах статистиката за второ класиране, доволна съм, това явно ни е късмета.
Правим пробни маршрути с малкия, че се движим основно с коли, от градския транспорт ползваме основно метро. Щерката го знае горе долу, покрай обикалянията си. На малкия тепърва му предстои да го научи, че бая далече е училището му от вкъщи.
Мисля и на школа по език да го запиша. Морето ни е чак след месец.
Дотогава - бач! Grinning

# 579
  • София
Честито на всички, за които приключва 7-класната епопея за пореден път. Много щастливи да са децата в новите си училища Gift HeartFlowers Four Leaf Clover

marini, и ние ще ходим на концерта - наборът и аз. Това е неговата любима група и няма как да се пропусне.

Бебчо, какво ще е развитието при вас от новата учебна година? Дано, дано имаш добри новини Hands Pray ! Не пиша често, но за теб и Лу си мисля постоянно, и стискам силно палци неволите час по-скоро да останат зад гърба ви!

Ние чакаме младежът да се прибере от езиковия лагер днес и да разказва, и показва снимки. Чувахме се всяка вечер. Мисля, че е останал много доволен. Другата седмица ще ходи на тридневна екскурзия, а с нас на планина от средата на август. "Тютюн" ще го почне най-вероятно след около седмица-две, но няма да му се размине; ще чете двата тома. Обмислям и школа по математика за началото на септември, но не съм решила още. С испански ще се занимава всеки ден.

# 580
Наборката ще ходи с баща си на концерта.

Дайв, на езиков лагер ли е девойката? Сподели дали е доволна.

# 581
  • София
Дайв, и аз се интересувам от лагера. Къде, какъв, какво ниво се изисква - дай повече инфо, моля. Ще обмислям за другата година /ако ми се върже наборката Grinning/

# 582
  • На морето!
И аз, и аз.

# 583
  • Варна
Повече инфо ще мога да дам като си я прибера и ми наразказва Simple Smile Но засега - 2 седмици в Мюнхен. Ползвахме Интеграл, пътуването организирахме сами. Нивата мисля почват от А1 още, разпределят ги с входящ тест. Нея са я сложили на В1+ (каквото и да значи това). Сутрин имат по 4 учебни часа, после обяд и се грабват из Мюнхен и околностите организирано, но с градския транспорт - замъци, музеи, пивоварни Wink След вечеря ходят в близкия парк да играят игри до доста късничко. В 22:00 трябва да са по стаите. Общуват извън класа на АЕ, вътре само на НЕ. Самите условия като спане и изхранване не са чудесни, но щом принцесата ги изтърпя в името на купона, значи стават.
За догодина съм хвърлила око на езиков курс към Виенския университет. Там искат 16г навършени, настаняват се в общежития и няма допълнителни активности (мисля). Но ще видим дали ще иска пак да ходи някъде и изобщо музата с НЕ докога ще е Simple Smile

Бебчо, Лулу, мислим ви. Надявам се да се разрешат проблемите и в най-скоро време да ни зарадвате с добри новини!

Marini, и ние бяхме на ХаритУ, септември ще сме на ЛуитУ (в София), а март - на Найл... преследването продължава Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 юли 2023, 13:13 от Dive

# 584
Dive може ли малко повече инфо за курса към Виенския университет?Или някакъв линк?

Общи условия

Активация на акаунт