Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата ? - 17

• 47 295
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Тоя нашенски манталитет скоро няма да се изкорени. Пък после ревем, че не сме наравно с нормалните държави. Докато пращаме учителите по екскурзии, защото, видиш ли, са си свършили работата, ще сме последната дупка на кавала. Цялото образование и без това е сбъркано, та да го доукрасим като се изхвърляме със скъпи подаръци, обвити уж в благодарност.

Лисичке, думите ми не са насочени към теб. Разбирам, че не е приятно да се чувстваш притиснат. И на мен ми се е случвало.

# 571
Направих като стадото.
Това е.
Иначе-да,няма оправия при нас.

# 572
И на лекарите в България благодарим та чак някои направо ти казват колко точно да им благодариш за да си свършат работата. И на митничари, катаджии и т.н благодарим пък за да не си я вършат. Защо не и на учителите, че са я свършили, особено ако наистина са положили значими усилия. При нас е само индивидуална благодарност на края на учебната година с нещо дребно наистина само ако учителя го е заслужил и съвсем не е задължително да се прави от всички, а организираните подаръци са рядкост. Значими подаръци са нежелани защото обвързват учителя с някакво по-специално отношение към определени ученици, което при нас е недопустимо и дори подсъдимо. А общия подарък винаги става значим по цена и не е ок според мен. Индивидуалните подаръци пък започват вече да приличат на демонстрация на престиж, как ще се излагат с нещо съвсем дребно. Няма лесно решение освен генерално да се забранят всякакви подаръци за държавните служители.

# 573
  • София
Тоя нашенски манталитет скоро няма да се изкорени. Пък после ревем, че не сме наравно с нормалните държави. Докато пращаме учителите по екскурзии, защото, видиш ли, са си свършили работата, ще сме последната дупка на кавала...
По-лошото е, че обикновено и не са я свършили Confused. Всички сме виновни, защото продължаваме този порочен кръг и си измисляме нелепи оправдания, затова, че го правим. Учим и децата си така и утре те ще вървят по стъпките ни.

# 574
Значи от девет кладенеца вода извадихте. За какво ги давате тези подаръци, след като сте недоволни? Хем мрънкане, хем подаръци. Особено пък за завършване на етап, когато никога няма да го видите този учител повече?
Аз например съм много доволна от образованието, което детето ми получи в основното училище.  Няма кой да се чувства задължен след завършването на седми клас, тъй като  е само основно. Изключва се и за нисък успех, и за лоша дисциплина и това не се решава от един учител. Образованието не е на този хал само заради подаръците. Родителите се месят в училище постоянно, звънят на учители за щяло и нещяло, карат се за оценки, вземат бележки на поразия, няма ефективни строги наказания за дисциплина, няма повтаряне на клас, класовете са големи, част от учителите са прости, част от родителите са нагли, част от децата ги мързи и не са научени да се трудят, но минават от клас в клас заради общия упадък, и т.н.

# 575
  • София
Особено пък за завършване на етап, когато никога няма да го видите този учител повече?
В много училища учителите, които преподават на 5-7 клас, преподават и на ученици от 8-12 клас. Гаранцията, че ще/няма да видиш този учител, я получаваш най-рано след първо класиране, когато подаръците вече са затворена страница.
Аз лично не прочетох пост, в който да пише, че образованието ни е на този хал заради подаръците, но пък многократно беше обяснена причината, поради която много родители участват в събирането на сумите за тези подаръци. Може и да не чета с разбиране...

# 576
Аз пък съм убедена, че в 98% от случаите ако едно дете си учи и има добра дисциплина, ще изкарва и добри оценки независимо дали сте дали пари за подарък в края на миналата уч.година.  Оставям 2 % за откачени прости учители, които си водят статистика кой е дал пари.

# 577
  • при палмите и алигаторите,FL
Интересно ми е да ви чета, а още по интересно, като се "....напише това е само в България", ами не е Simple Smile

САЩ, Флорида, сигурна съм и в другите щати е същото.

Децата имат нов, клас, нов учител всяка учебна година, това като се започне от едногодишните, та до края на 8 клас. По големите деца просто не искат да носят нищо, поне моето голямото отказва, всъшност занесе само на една учителка в края на учебната година.

Подaръци се дават/очкват за Коледа, краят на учебната година и малко преди това през май има Teacher appreciation week. За Коледа и края на у.година, обикновено подаряваме гифт карта, 15-20 деца всеки с по $20, $25, сега като са по големи децата имат по няколко учителя, очаква се всички да бъдат уважени. За специалната седмица от настоятелството  изпращат емайл, какво да бъде ден по ден, букет цветя, сапун, ръчно нарисувана картичка, любими бонбони/солени /безалкохолни напитки, разни учителски неща, последният ден пак се очаква гифт карта.  Та тъй и тук е интересно.  Тази година малката беше в отбора по волейбол, първият срок  само е този отбор, ходят на състезания и имат тренировки с учителите по физическо, в края на сезона получихме емайл от ентусиазирана майка, да сме съберели по $40 на дете/12 деца, категорично да участвам като отговорих любезно, че това е включено в задълженията на учителя, плащам допълнителна такса за   това че детето е в отбора, плюс това идваше Коледа.Някои родители участваха, съответно  децата им подписаха картичка , която бе връчена тържествено на учителя.

# 578

Ами в този клас от самото начало се взимат еднолични решения от едни родители и останалите родители се оставят пред свършен факт,нищо не мога да сторя,освен да дам парите.
И при нас е така. Омръзна ми вече от събиране на пари по всякакви поводи. За мен това си е чист рекет и психически тормоз.
Уж бяха забранили получаването на подаръци, но навсякъде се прави, като съм чувала за доста безумни суми.

# 579
Значи от девет кладенеца вода извадихте. За какво ги давате тези подаръци, след като сте недоволни? Хем мрънкане, хем подаръци. Особено пък за завършване на етап, когато никога няма да го видите този учител повече?
Аз например съм много доволна от образованието, което детето ми получи в основното училище.  Няма кой да се чувства задължен след завършването на седми клас, тъй като  е само основно. Изключва се и за нисък успех, и за лоша дисциплина и това не се решава от един учител. Образованието не е на този хал само заради подаръците. Родителите се месят в училище постоянно, звънят на учители за щяло и нещяло, карат се за оценки, вземат бележки на поразия, няма ефективни строги наказания за дисциплина, няма повтаряне на клас, класовете са големи, част от учителите са прости, част от родителите са нагли, част от децата ги мързи и не са научени да се трудят, но минават от клас в клас заради общия упадък, и т.н.

Аз също. Както и от учителките в детската градина. И всеки път като ги срещна, включително и учителката, която водеше занималнята на дъщеря ми до 4-ти клас повтарям и потретвам колко съм благодарна за усилията им и че това, което е постигнала дъщеря ми го дължим на тях.

Не знам дали от всички тия измишльотини за подаръци някой действително казва думи на благодарност на тези хора.

# 580
Разправях ви миналата година ,докато съм на майната си в Италия как детето ми звънна посред нощите и плачеше от класната и още една госпожа.
Пусках жалба,после я оттеглих.
Уважавам учители ,винаги сме изказвали благодарност ,но на хора,които го заслужават.
Не може да наричаш чуждо дете с разни епитети (не искам да си спомням дори) и изречения от сорта на " синът ми е класи над теб,за нищо не ставаш" ,заради това че си вкарал 2 ракии на почивката,за която трябва да се грижиш за толкова много деца.И после рестрикция на тези деца да ходят отново на море.

# 581
Напълно съм съгласна. Прочетох и назад за лагера. Такъв човек не заслужава.

# 582
  • София
Днес някакъв мъж правил неприлични сексуални жестове към дъщеря ми (на 13 години). Като слушах историята допускам, че може да не е било към нея, а шега между приятели, но тя е убедена, че я е третирал като сексуален обект и е много разстроена. Не се случва за първи път да реагира по този начин.
Това ме поставя за пореден път пред дилемата как точно да реагирам в подобни ситуации. От една страна искам да я науча да се пази и да не търпи сексуален тормоз или насилие, но от друга не може да става страшна драма всеки път, когато някой й покаже неприличен жест, подсвирне й, подметне й нещо сексуално или просто я загледа. Това ще се случва много пъти в живота й и тя трябва да умее да го подминава или да отвръща с достойнство и увереност.
Бих искала да чуя вашето мнение по въпроса и как вие подхождате в подобни ситуации.

# 583
  • София
Аз да попитам бг майките и чужбинските. Организират ли от училищата на децата ви екскурзии в чужбина?
Не знам какви са тия училища, в които попада дъщеря ми, но досега никога не е ходила на лагер или зелено училище и това много я измъчва. Отделно в други училища им правят екскурзии в чужбина. На един от шефовете ни сънът му беше в Италия, сега на кумата ми детето заминава за една седмица в Швейцария и ще обиколят и още някоя държава... При дъщеря ми дума не обелват. Или класната не им казва... Чак пък нищо да няма не ми се вярва и ще поставя въпроса есента на родителската среща.

ahoney, дъщеря ми много се дразни разбира се на разни сексуални шегички, подвиквания... На нея вече често й се случва - докато върви по тротоара, докато се вози в автобуса. Тя игнорира, слага си слушалките, но после ми се оплаква и ми казва какво са говорели. Простаци има навсякъде и не можеш да ги спреш.

# 584
  • София
В същото училище... и нашата класна още в началото заяви, че тя няма да ги води никъде. Не се наемала. Отидоха за цялата година само за 1 ден до Пловдив и то с друга учителка.

Общи условия

Активация на акаунт