От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 86 771
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ами да бяхте дочели поста - пише сега за новото легло... 🤷‍♀️

# 496
Купихме си на Магнифелкс доста скъп матрак. Не спира на мирише вече една седмица, явно от мемори пяната. Мисля да си върна стария Нани, който никога не е имал каквато и да е миризма. Абсурдно е новия матрак да мирише така. Много съм разочарована.

# 497
Здравейте,някой да има мнение/впечатление от този матрак.Станно ,но дори не е записано с колко гаранция е.Благодаря!

# 498
  • Somewhere far away
от къде да взема хубава подматрачна рамка?

# 499
Нашата рамка я направиха от дърво, отгоре повърхност тип шпертплат и излезна за 140/200 80 лв. С доставката 100. Искаха ми в магазина 298 лв за тъпата рамка. Аз понеже имам опит и не ги харесвам. Ако човек има време и материла може да си направите сами. През 10 см летви на рамката. През 1-2 летви дупки с машина и ги зашкурвате. Идеално.

# 500
Идеята на подматрачната рамка е матракът да диша, панелите да са гъвкави и да обират движенията на тялото.
Сковани дъски с шперплат е нещо друго, но не и подматрачна рамка. Това е по-скоро основа на еднолицевматрак, което има конструктивна насоченост, а не функционална.

# 501
Е да всичко знаете, Duhi puhi. Само, че ако си изхарчил поне 2к за месец и не искаш да харчиш за рамка със стойност повече от самата спалня, решаваш като мен! Имам три отделни легла при майка ми и са с такива рамки. Не са мръднали.
Относно Name1, недейте да купувате бонел. Сменили сме два броя у дома на родителите ми и свекърите. На всички им излезнаха пружините. Вече ако не сте под наем, може да си търсите в сайтове като vzeh, matraci.bg и други матраци мостри или намалени. В последния сайт има намаление до 75%.
Аз поднових на свекърите и на майка ми матраците с asleep и всички са доволни. Ползват ги вече 12 г и не са особено деформирани. Все пак има леко слягане в средата.
За да не ви мирише и ако искате дълготраен матрак ви препоръчвам да избирате матрак със един слой, примерно профилирана пяна или само високоеластична пяна. Не слепени или на пластове както са при Нани и къде ли не... Единия пласт ви дава увереност да знаете, че няма да мирише. Миришат лепилата за слепване на слоевете, както и много по-малко самите пяни.
Лиляна, аз лично кашмир куул гел не бих купила. Има ай слийп, магнифлекс. Наистина с изстудяващ гел.

Мисля като мъж.
Първо. Нито има снимка на съставките, пяни, гелове. Второ няма коректно описание. Там килограми, колко е срока на годност. Трето, не вярвайте на нещо без отзиви. Винаги отзивите може да са от сайта, да ги нагласят.

Последна редакция: нд, 18 авг 2024, 15:50 от pisnami42

# 502
  • София
Къде няма отзиви, описание на слоеве пяни и тн.
Проблем с миризми не съм имала...
Колкото до скована подматрачна бих, ама ако не е с шперплат а с дъски. Иначе има евтини подматрачни, вършат си работа, сменят се лесно при нужда, почти без пари... Не знам защо би се правило упражнение със сковаване.
https://www.ikea.bg/products/beds/bed-slats/
🤷‍♀️ Има 140-200за 70лв дори...

# 503
Не е точно със шпертплат, но мозъка ми забива в жегите. С по-дебел слой подобна материя.

За Мьомакс гледах, не намерих инфо за слоеве, материи в описанието.

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 00:52 от pisnami42

# 504
  • София
Все едно, за матраци от пяна, какъвто и да вид не е ок на плътна повърхност, трябва да дишат иначе повишавате риска от мухъл.
има снимка на слоевете без подробности. За гаранция не виждам, но бих се свързала с магазина да разпитам вс, което ме интересува, ако не мога да отида лично... И ако няма ответна реакция бих купила от друг магазин...

# 505
Е да всичко знаете, Duhi puhi. Само, че ако си изхарчил поне 2к за месец и не искаш да харчиш за рамка със стойност повече от самата спалня, решаваш като мен! Имам три отделни легла при майка ми и са с такива рамки. Не са мръднали.
Ми знам, представи си. Работила съм във фирма за матраци, наясно съм с техниките и доста подробности.
А това, че си дал 2к за матраци и не искаш да даваш за рамка 70 лв (ей на дадоха ти пример, че има) показва минимум немърливост към цялостната система за сън.... Не всичко е просто един матрак.

# 506
Имам три мнения или повече. Матрака струва 317, на половин цена, спалнята 350,рамката 112 с доставката. Купих доста чаршафи ранфорс, жената да ги шие за децата и внучката120 лв за 4 комплекта. Отделно 98 лв за протектор и завивка 4 сезона. 240 лв щори Гардиния, и т.н. Та затова се вдигна бюджета и реших да се доверя отново на фирмата, която си я знам и тя изработва рамките.

Първо четете и после пишете обидни думи. И освен това за да говоря няма да говоря празнословия. Работил съм също в един от най-стария завод за дюшеци и матраци на времето.
Затова казах, че избирам рамката да е евтина, но качествена.

На братовчедка ми и брат и, във вилата която отдават съм спал, като станеш и рамката се клати особено и падаш надолу в краката което не исках да ми се случва всеки ден.
За бонелите които бяха закупили преди 7-8 години свекърите и родителите, са от марки, Тед, и други, видяхме колко струват. Вътре няма толкова пяна. Като се изхаби и пружините почват да изскачат.

# 507
Ама спи както искаш и си купувай каквото искаш. Тия отчети на жена си ги давай, тук няма кой да впечатлиш...
+Angel ти е писала, че матраците трябва да дишат, а тоя шперплат или каквото там си намерил далаверско, ще ти запари матрака, ще мухляса, може и да бубяса;
+ Ламелите предотвратяват деформацията И на матрака, ако не - ще хлътне по тялото на местата с по-голям натиск
... после производителят ще е виновен от тия импровизации..
(Не работя там от 20г, да не кажеш, че нещо лично, просто има основни неща, които е хубаво да не се пести точно от тях).

# 508
  • Стара Загора
Добре де, еднолицевите матраци как дишат като отдолу са плътни, ламелите също губят еластичност и хлътват и става дори по-зле, губят се качествата на матрака. Аз пак ще кажа, че за мен по-добро от латекса няма, всички тези пяни, дунапрени и т.н. изкуствени неща изобщо не ми вдъхват доверие.

# 509
  • София
Какво разбираш под еднолицев?
Ина еднолицеви пяна, защото само от едната страна имат мемори.
Има еднолицев пружини, отгоре пяна мемори. Има с вградена отдолу ламелна рамка... Има еднолицеви като едновремешните с цяла дървена/ талашитела рамка с пружини и не знам какво отгоре... Латексът също му трябва дишане и мухлясва. А какво ти вдъхва доверие лично, без да си имал/а друго няма голямо значение... Така или иначе допускам, че има матраци, които може и да минат с плътна основа, но до колкото сега си спомням бегло какво си беше купил писна ми... Не е такъв случай.

Общи условия

Активация на акаунт