От кой матрак сте доволни? - Тема 10

• 86 769
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
На мен матраци не са ми мирисали, а съм със силно чувствителен нос.
Купували сме два латексови на Екон и един Магнифлекс.
Не мога да се редактирам, че е минало време от публикацията, но за да съм точна — два са матраците на Магнифлекс.
Понеже ги ползвам като две ядра в общ калъф е настанала грешката.

# 541
Здравейте, някой ползвал ли е този матрак на Нани, за да изкаже мнение. https://www.-spam097-/matraci/nani/matrak-duo-comfort-20-cm-nani Ще се използва от младежи.

# 542
С първия вариант съм убеден, че ще сгрешиш. Латекса вони. Разгражда се и капе като прах, на ситни парченца много бързо, след като почне да ръси става сух и мирише ужасно. От опит казвам.

Втория е по-нормален, но е много високоеластичната пяна, ще е супер твърд. Ако имаш изкривяване, болки в кръста това не е най-добрата опция. Няма да ви обере луфта на кръста.
Търси среден към мек матрак и ще си живееш царски.
Средна твърдост се има предвид 15-17 см hr пяна с доста по-мека пяна около ядрото и мемори най-отгоре за комфорт.
Да отбележа isleep memo care не миришеше, има мемори в калъфа, което на мен ми изглежда повече от 2 см, въпреки че пише толкова. Обира ми кръста. Приятно затопля, но не ни изпотява. За престой от две седмици децата ползваха другата страна без мемори и беше среден като твърдост.

Да кажа също положителен отзив за Виденов.
Поръчах протектор 140/200 на необикновена цена;) 22 лв (тук по магазините е 40-50 лв), олекотена завивка тик так 4 сезона и съм доволен.
Протектора е с борд и не с досадните ластици. Нямаше я завивката в размер 150/215 в града ми и дойде от Сф безплатно. Доста се чака, имат 15 дневен срок, но ок.

Антонио, за дете е ок isleep ortorelax и дори ortopedic. Трябва да е твърд към среден матрака.

Да отговоря на горния въпрос, Ortorelax на isleep е твърд, почти като ortopedic, но след 6-7-8 г омекна. Обръщайте го редовно и спете на двете лица и ще видите разликата. Подходящи са моделите за деца, юноши, хора с изкривявания.
Определено аз се ръбих доста първите дни и спането по гръб беше сякаш спя на пода, но се свиква.
Никъде по никакъв начин не избирайте матраци на Матро. Те са ужасни! Deep sleep flex беше твърд като че лягаш на тухли. А се ВОДЕШЕ среден.
Сега на memo care ma децата, две седмици преди да дойдат се родихме с жената. Ще поръчам докато има промоции/последни бройки на нас. Все пак на орторелакса след две години му свършва гаранцията и искам да подновя докато са все още цените в лв.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 06:02 от pisnami42

# 543
Айде стига с това латекса вони. Всички матраци са ни латексови, нито са се разпаднали, нито деформирали, нито миришат.
Купувани преди 20, 15, 10, 6 и миналата година.
Не знам какво ми мирише, ама не е латекс. Нещо друго са ви продали.

# 544
  • Пловдив
Ще дам отзиви. Това е 5-ти матрак, който купувам, в рамките на 20 години. Аз съм с проблеми в кръста и във врата, догашните средни и меки матраци, не са ми ОК. По гръб не спя. Всяка нова вещ има специфичната миризма, независимо каква. Но с времето изчезва. Пробвах и магнифлекс, имала съм и такива, естествено, но се впечатлих единствено от матрака им за 5000 лева. Няма да го купя, макар че съпругът ми вече е вдигнал ръце от мен по отношение на матраците и е готов на всичко. 😂 то сумата, която съм дала до сега надхвърля 5000 лева.....та може и да е оправдано.....Последният ще е този. 😂

# 545
И аз да кажа — латексът нито вони, нито се рони и изсъхва. Опитът ми е от три броя латексови матраци на Екон.
Проблемът с латекса при мен е, че ми е мек и ме боли кръстът.

Не може да се препоръчва на друг човек “Купи си твърд, купи си мек…”
Усещането за матрак е строго индивидуално и това, че на един му е супер удобен даден модел съвсем не означава, че и на друг ще му хареса.

Идеята детските матраци да са твърди и “ортопедични” е морално остаряла. Информацията ми е от ортопеди.

# 546
  • София
А каква е новата мода при детските матраци...?

Иначе, да, като цяло матрак по характеристики, описания и чужди впечатления не се купува, освен ако наистина изобщо не ти пука на какво спиш... Ако ти е важно ходиш, пробваш... И пак гаранция никаква, защото едно е 15мин да се потъркаляш в магазина на мострата, друго е да спиш цяла нощ в собственото си легло.
Кой какво го боли или не, също не е голям показател, причините може да са различни, дори не и в леглото, матрака.. В много случаи възглавницата е не по малко важна.

Последна редакция: нд, 01 сеп 2024, 09:18 от Angel_Dust

# 547
А каква е новата мода при детските матраци...?

В много случаи възглавницата е не по малко важна.
Новото е, че няма мода, няма изискване. Купуваш на детето такъв матрак, какъвто му/ти хареса. Не робуваш на изискването матракът да е твърд.

Определено — възглавницата е толкова важен фактор за добрия сън, колкото и самият матрак.

# 548
Някой с такъв проблем с подматрачната рамка? Легло 140 см, матрак на Тед и лежиш като на купол. Особено, ако спиш с още един човек в леглото и не си позициониран по средата, а в едната половина. Искам да го сменя, но ме е страх да купувам нов, ще ако не се реши проблемът, баща ми ще мрънка много, а не мога да го понеса Smile Чудя се от ЮСК ли да взема, от Икеа ли да поръчам... Но трябва да се смени рамката, защото усещането е като ще се търкулнеш от леглото. Сегашната не знам каква е, ще проверя по-късно какво са поръчали.

# 549
В началото на тази тема няколко потребителки споделиха, че са доволни от
Нани Каспия полифлекс. Тъй като в момента избираме матрак и този модел е сред селектираните между, които ще изберем моля за уточняваща информация. Пише, че е висок 17 см., но не пише тази височина включва ли и подматрачната рамка. Имам молба да проверите тези 17 см с рамка или без са. В предишна тема някой беше споделил, че рамката се усеща и това ме притесни, защото матрака е за тийнейджър с увреждане, който по 24 часа в денонощието е в легнало положение. Съответно ни трябва удобен, ортопедичен матрак, който да издържа непрекъснатата експлоатация, да не е причина за изпотяване. Тъй като мястото не позволява да е по-висок от 18 см няма особено голям избор и ще бъда благодарна освен за отзивите за този модел, но и за отзиви за други подходящи модели. Попаднахме на марка матро с подходяща височина на матрака, но не намирам мнения за тази марка матраци.

# 550
  • София
Може би да разгледате специализираните матраци против декубитални рани

# 551
Може би да разгледате специализираните матраци против декубитални рани
Тв се слагат отгоре върху матрака. Не могат самостоятелно. Като надуваем надматрак са с помпичка в различни режими.

# 552
  • София
Има и от пяна.

# 553
  • оттам, откъдето започва България
Рори72, ние ползваме матрак Нани каспия полифлекс еднолицев от 2012 г. и много сме доволни. Нашият обаче е с повдигащ механизъм и без подматрачна рамка. Не знам какво е сега качеството на матраците на Нани, но можеш да им пишеш на имейл и ще ти отговорят на въпросите.

# 554
  • Враца
Здравейте, някой има ли отзиви за топ матраците, които са на промоция в Кауфланд - sleep me Green tea. Интересува ме дали излъчват силна миризма и дали се усеща. Купувахме подобни възглавници и не можеше да се спи от миризмата.

Общи условия

Активация на акаунт