Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 5

• 111 939
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 1 155
  • # супернатурална #
Наистина не разбирам всеобщото възмущение от "унижението" на жените. Този формат из основи е крайно сексистки. 20 жени стоят подредени и лъснати като нова стока в магазин, а един купувач ден след ден изхвърля "гнилата"стока. Освен за сеир, това нещо може да се гледа и като интересен психологически експеримент. Защото колкото и да е изкривено от абсурдността на  ситуацията и от намесата на сценаристите, голяма част от  реакциите са възможни и дори закономерни и в живия живот. И там, както и в живота, всичко е игра на характери. Съжалявам за това, което ще видим довечера да се случва с Пам, но съм убедена, че с тази нейна психика и визия, не за първи път става обект на подобен тормоз. Едва ли в реала не е срещала Габки, Елисаветки...Или Ергенчовци, които всячески се опитват да избегнат физически контакт с нея. И не, не вярвам, че ги държат там като бели робини. Както някой написа-ако пък хич не ти се пече задника на Бодрум и си готов да се простилш с бляновете за главоломна  слава, просто сядаш, кютиш и евевентуално демонстрираш липсаа на интерес към ергенина.

# 1 156
Лиа ще се окаже супер интересен човек, доста интелигентна (пише на английски език), зряла, а и определено е много красива. Яд ме е, че чак сега й разгледах Инстаграма и че няма да я видим повече в шоуто, но съм сигурна, че ще намери нещо в пъти по-добро от бъдеще на риалити звезда.
Струва ми се, че от Продукцията  сгрешиха фатално с избора си за образа на Интелектуалката в този сезон. Вместо Елена, Лия би била чудесен избор, още повече че е и много красива. Миналата година Интелектуалката Зори Джи се сгромоляса с всичките си дипломи. Тази година заложиха на Елена. Ако бяха обърнали прожекторите към Лия или Меган, можеше да се очакват много по- интригуващи, вълнуващи или просто по- семпли, но изпълнени със смисъл красиви моменти между тях и Евгени. Измъчената комуникация с Елена, както и целият театър с герои Валерия, Евгени и Елена, някакси е за елементарни, постни, двуизмерни възприятия…Много ни подценяват Щерева и Стефанов като публика. Сега и “пушката от стената” ПлАмена ще изгърмят довечера, откога си чакам този сюжет?! Даже си мислех, че с него ще стартират, за да въведат образа на благородния спасител, да обозначат агресорите, за жертвата- ясно. Против съм подобни издевателства. Против съм и по отношение спретнатия цирк с извинения, прошки и сълзи. “За”съм за чисти и коректни отношения- “…така съм усетил/а нещата защото…. “ . “И това което направих е мой осъзнат избор” - за всички в спора Евгени/Елена/Валерия. Но явно не те избират и не те решават как.
Затова нека не съдим Евгени, Елена / не харесвам Елена/или Валерия, не знаем почти нищо от “кухнята”.
Прочетох ужасни, грозни епитети по техен адрес.
За Елисавета пък изобщо не пиша, а трябва- никой не избира картата си от генетичната лотария и дали е чичо, леля или “бай Елисавет”, тя няма никаква вина. Поведението ѝ не е по- различно от това на другия обсъждащ и осъждащ лагер, просто се изразява по- ярко, по- жаргонно и по- свободно. А дали и тя не е сценарно мотивирана, а Габи?!

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 16:47 от ellis

# 1 157
Не бях попадала на Инстаграм на Лия, благодаря за линка.

# 1 158
"Бунтът на Евгени"? Героичният ми той, паднал в лапите на жестоки жени и продукцията  Joy

# 1 159
Какъв ли не го нарекоха, сериен убиец ми е любимото. 😁 Ами лесни са, затова и получават това отношение.

Моля, моля, аз само направих аналог, заради глупостите, бръщолевени от Евгени, как е там, за да следва емоцията си и сърцето си, че серийните убийци също следват само това, което им подскаже сърцето и инстинктът, и това не може да бъде оправдание за грозното му поведение.  Това не означава, че съм нарекла Евгени "сериен убиец".

# 1 160
  • София
Чета ви цял ден за емпатията на Евгени и в даден момент се поставих на негово място. Натрисат му 20+ девойки, голям процент от които - пълни карикатури. Започват едни претенции към него - как да се държи на срещите (Валерия), каквото и да направи - все недоволство (Кристина), колко не бил ценил направеното за него (Милица), жалби за групово нападение (Крисия), кой с коя се била (Мони и Теодора)... накрая, идва групова среща, на която една от девойките прави нещо импулсивно (и далеч от невиждано), и той също толкова импулсивно откликва... и тогава претенциите стават групови и му се изсипват сума жени да му обясняват колко били обидени другите (Даскалката), да му обясняват каква злоба се разразила (Габи), колко неморална била Валерия (Елена), да му се цъклят многозначително (Айлин)... направо си е търпелив Гената Joy То тая детска градина не е лесна за издържане. Девойките, дето се взеха толкова насериозно, че са били поканени, да се замислят на Евгени какво му е, като всеки негов жест към някоя девойка, води до лавина недоволство от другите. Сигурно е по-лесно като Витя да зарови глава в пясъка, да се усмихва фалшиво и да чака всичко да свърши, но явно не е неговото. Сори, ама Евгени Евгени не е там да стои като някаква статуя, която момичетата да ползват както им е кеф. Аз заставам зад неговото право да остоява собствените си желания. Може би недоволните момичета трябва да направят същото, вместо да се тръшкат. В крайна сметка, ако не могат да си тръгнат, могат да се оттеглят в миманса и да си изкарат до края на спокойствие. Ама те зор да грабнат гнилата награда. Еми, друг път да мислят къде отиват и какво подписват.

# 1 161
О, простотията на Габриела и на Елисавета и тя по сценарий... те иначе са мили и възпитани, то си личи колко им е неудобно и как за първи път в живота си се държат по този начин.

# 1 162
  • София
Ах, горкия Евгени, а той не е ли знаел къде влиза и какво се очаква от него?
Ама всеки съди според собствените си разбирания...

# 1 163
Скрит текст:
Spiritlight, четейки те оставам с усещането, че гледаме различни предавания. Той им обясни какво иска преди да вземе розата и да я даде на Валерия, каза им какво търси. Какво още трябваше да им каже или направи?

Обясни им нещо, да. Със същия ефект можеше да им каже: " Вижте, момичета, сега ще ви зашлевя един шамар, но това е защото съм спонтанен и съм дошъл тук да търся емоции и да се оставя на течението. Фраас!"
Искаше се да прояви елементарно възпитание към хора, които сам е поканил и цял ден е разигравал като циркаджийски маймуни. И пак да се отдаде на емоциите си към Валерия, като иска.
В Биг брадър, когато го гледах преди години първите един-два сезона, за пръв път чух едно обяснение, което после се оказа универсалното извинение на реалити участниците - "аз може да съм направил първо, второ, трето (нещо неприятно), но поне съм истински/а" Няма по--тъпо обяснение за собствения ти егоизъм и нежелание да търсиш проблем за каквото и да е в себе си. И се тиражира масово и в живота вече, все едно всеки около съответния егоист е длъжен да му търпи характеропатиите. Че и да му ръкопляска.
Това е от малки "еее, ти пък, децата са си деца, да го вържеш ли?" "нищо, остави го, то е момченце" "ами мъже, такива са си" "жена, какво искаш" и т.н. С две думи - ура! че са верни на природата си, пък другото са само "претенции за възпитание и добър характер".

# 1 164
  • София
Ах, горкия Евгени, а той не е ли знаел къде влиза и какво се очаква от него?
Ама всеки съди според собствените си разбирания...

Да, но той си отстоява своето, вместо да рИве... За което получава хейт... Народът обича жертви Wink

# 1 165
  • София
Че кой рИве? Всички се държаха доста добре с него. А той, ако си мисли, че просто трябва да си хареса една мома и готово, не е познал. Трябва три месеца да се държи сравнително еднакво добре с всички, че да стане интересно шоу. Не като сега.

# 1 166
  • София
Здраво са го нахранили Евгени на последното му клипче в Инстаграм.
https://www.instagram.com/p/CqGI21cI-Wb/

# 1 167
Не мисля, че са много отъждествяващите се с Елена. Не е много на почит в темата тя. Но като жени гледаме Евгени с женски очи и проектираме разни наши си разбирания за мъжете като цяло върху него.
Преди обед скандализирах някои съфорумки с факта, че не съм скандализирана от поведението на Евгени. Приемам го като доста нормално.

# 1 168
Радвам се и аз за Лиа. Симпатичен и интересен персонаж, който не се е вписал в кръчмарските сметки на продукцията.
Поредният побългарен формат, гарниран с простащина и евтини сензации. Друго си е Габи и Елисавта да са в кадър…

# 1 169
  • София
Че кой рИве? Всички се държаха доста добре с него. А той, ако си мисли, че просто трябва да си хареса една мома и готово, не е познал. Трябва три месеца да се държи сравнително еднакво добре с всички, че да стане интересно шоу. Не като сега.

Елена, Айлин и половината форум на бг мама Joy

На мен не ми е интересно да се държи еднакво с всички - освен скучно е и фалшиво.

Общи условия

Активация на акаунт