🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 61]

• 41 401
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте!
Краят на този месец ни предстои семейно пътуване с влака до Истанбул, до гара Халкали. Как се случва придвижването към туристическия център на града? Къде ще е удобно да отседнем, за да можем хем да се разходим из забележителностите, хем да ни е близко транспорта? Ще се радвам и ще съм много благодарна за напътствия от тези, които са тествали този вид посещение на космополитният град.
Слизате от влака на Халкалъ.
Изкачвате се с ескалатора на горния перон и срещу Вас виждате автоматите за закупуване на Истанбулкарт. Купувате една карта за 50лири, зареждате поне още 100-150лири в нея и обратно с ескалатора слизате на долния перон, и се качвате на Мармарай / вид метро/ . Слизате на станция Сиркеджи, и като излезете от станцията срещу Вас е хотела, който трябва да сте резервирали предварително от Букинг. Това е Cetin Port Hotel.
Отсядате в Сиркеджи, защото в Сиркеджи всичко ти е на пешеходно разстояние и имаш трамвай 1, който минава покрай най-големите забележителности на Султан Ахмет, Капаль чарши, Каракьой, където имаш фуникуляр до кулата Галата и Истиклял, Галата порт и стига чак до Кабаташ, откъдето имаш фуникуляр до Таксим и съвсем наблизо е Долмабахче. Имаш спирка на Мармарая и фериботен пристан Еминьоню, откъдето тръгват и всички разходки по Босфора и фериботи.
Резервирате Cetin Port Hotel, защото е  отличен нов, реновиран хотел на изключително комуникативно за отсядане място в Истанбул. Точно до изхода от гара Сиркеджи и Мармарая. Като излезете от Мармарая и погледнете наляво и го виждате на 5 метра.
С денонощна рецепция. Много топло и сърдечно посрещане от персонала.
Добра комуникация преди настаняването.
Изключително чисти стаи с ново обзавеждане, отлични матраци и отлично спално бельо, мини бар, сейф, козметични продукти в чудесната баня. 
Един от най-добрите хотели, в които сме отсядали в Истанбул (а те са повече от 20). Препоръчвам да изберете Делукс стая с добри размери, стандартната стая е по малка и е подходяща само за краткотрайно настаняване, но със същите удобства.
И внимавайте, защото има два хотела с това име.
Това е хотела: https://www.booking.com/hotel/tr/cetin-port-fatih.bg.html?aid=35 … ucfs=1&#hotelTmpl

# 181
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте!
Краят на този месец ни предстои семейно пътуване с влака до Истанбул, до гара Халкали. Как се случва придвижването към туристическия център на града? Къде ще е удобно да отседнем, за да можем хем да се разходим из забележителностите, хем да ни е близко транспорта? Ще се радвам и ще съм много благодарна за напътствия от тези, които са тествали този вид посещение на космополитният град.
В предната тема доста подробно е описано,
Тук в тази тема също има постове с отговори на Вашия въпрос.

То емен,Емен революция стана га Асамарис разлюля министерството😁💪😊

Медунка
Meduncka,основно в Азия ли ще обикаляте?
Къде ще отседнете,питам защото с новите линии на Шехир може да си направите много хубаво пътуване от Европа до Азия почти само по море.
Да закусите сутринта в Европа,
Не знам,на Пиер Лоти били ли сте?
Ако искаш ,бих предложила вариант.
С двата парка с лаленца.🌷🌷🌷

Джентълмен си,майка!
😊😊
Роже,❤️❤️❤️

# 182
Аз му се каня на Пиер Лоти по море(само да не вали, като за световно) от Еминюню до спирка Еюп😃остава да уцеля правилната гемия🤣

Описвам си поста, че оправям програмата и ми излезе въпрос, чийто отговор не намерих...
Ще ходя до джамията в Ортакьой, от там обмислям да хвана ферибот за отсреща-Кузунджук(Юскюдар). Обмислям Накаштепе, заради гледките и после малкият дворец-павилион Кючуксу. И тук се обърках.. Какво да хвана за там? Далечко ми се вижда за пеша, хем искам да си,, открием,, нещо готино за хапване/гледане?

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 11:12 от Веве

# 183
Медунка
Meduncka,основно в Азия ли ще обикаляте?
Къде ще отседнете,питам защото с новите линии на Шехир може да си направите много хубаво пътуване от Европа до Азия почти само по море.
Да закусите сутринта в Европа,
Не знам,на Пиер Лоти били ли сте?
Ако искаш ,бих предложила вариант.
С двата парка с лаленца.🌷🌷🌷

Redemi,
разбира се, че ще се радвам да ми предложите вариант.
Най-вероятно няма само в Азиатската част да обикаляме, не знам още и аз. Както писах на първо място отиваме за лалетата, но естествено искаме и други места да посетим.
Предишният път бяхме в българската църква, Топкапъ, Долмабахче, джамията Сюлеймание. Направихме и кратка разходка с корабче до Юскюдар, където малко се разходихме по крайбрежната алея. На Пиер Лоти не сме ходили.
Хотелът ни се намира във Фатих.
Много благодаря за отзивчивостта ви! Със сигурност ще бъде полезно не само на мен.

# 184
  • Варна
Благодарение на вашите окуражителни думи и на една дама от форума, с която си писахме билетите за нашето ходене в Истанбул са купени. Ще сме там от 6 до 9 май - три нощувки.
Сега следващата стъпка е да намеря хотел. И то не какъв да е хотел, ами който да не е много далеко от центъра, не повече от 15-20 мин пеш, да е относително близо до спирка на Мармарай, стаята да е с две отделни легла, защото синът отказва да спи с мен в едно легло и "щял да спи на стол или на земята, нищо нямало да му стане" и най-важното да ми излезе до 300, пряко сили 330лв за трите нощувки. Е на мен ми се иска и закуска да има, ама това е твърде голям оптимизъм.
О и да не пропусна най-важното. Да има стабилен WiFi. Иначе ще изтърве я стрийма, я ивентите и няма да ми проговори цял живот.
Сигурно съм основният потребител на Букинг/Истанбул тия дни, но така и не го намирам тоя "еднорог". Основно стаите са със спални и или са далеко или са с твърде много отрицателни отзиви. Не успявам и това е.
Моля за вашата помощ и препоръки.

# 185
Предполагам, че търсите в Сиркеджи.
Приятелка беше отсядала в този хотел, но ви е извън бюджета.
Давам го само като пример за локация.

А този просто ми излезе покрай него и виждам, че е с плащане на място, както обичам.
Пак е извън лимита ви, но локацията изглежда добра.

# 186
Деспина, виж хотелите около Сиркеджи. Не знам дали имаш някакво ниво в Букинг, но при мен двойна стая в Kafkas hotel ми излиза около 340лв /2 -ро ниво Genius/. Без тази отстъпка е около 400. Хотелът не е кой знае какво, но е на много удобно място -буквално на метри от Сиркеджи. Имате Матмарай, трамвая Т1 и корабчетата. Миналата година бяхме в него, закуската е слаба,но я има в цената. Чисто е и локацията е топ. В събота, живот и здраве, пак сме там. Аз лично не обичам да плащам големи суми за нощувка,предпочитам да отиват по други направления Laughing
Също можеш да видиш и Sirkeci Family Hotel and Spa - там дори и малко по-ниска цена ми излезе.
Нашият план е доста разхвърлян засега, ще го подреждаме в движение,само да е хубаво времето се надявам. Сигурни са ни водните градини /любима дестинация на децата/,Топ Капъ /не сме били и ще поправим пропуска/ и Балат с нашата църква. Имаме 5 дни и яваш яваш ще караме.
Как мислите,дали ще е голяма навалица в църквата Св. Стефан на Цветница?

# 187
  • Sofia
Веве, корабът за Еюп не спира на Еминоню, а на отсрещния (през моста Галата) бряг – терминал Каракьой!

# 188
  • София
Рали, къде са водните градини?

# 189
Никол, такава карта има и моя мъж от 2018. Предния октомври я презаредихме без никакъв проблем, че даже и с кредит карта.

# 190

Деспина ,ето за твоите дати от моя хотел.
Точно до Cetin Port,където отсядат Роже и съпруга.
Направо им пиши,ако искаш.
И се плаща на място,за мен е супер.
На крачки от Мармарай,аз сутрин от терасата за закуска гледах народа,на метро от трамвайната и пристанището,и Египетския.
Закуска не е кой знае какво,стаята не е голяма много.Но в бюджета ти е,и мястото е култово.В центъра😃.

# 191
  • София
redemi, как се казва хотелът? Simple Smile

# 192
Май е време да разкажа за последния ни ден в Истанбул, защото ме чака подготовка за следващото пътуване през юни и ще забравя. 😂
Третият ден беше  предвиден за модерен Истанбул и отдавна отлежаващата във файловете ми галерия Елгиз.
Освен това се наложи да минем край един ключарски магазин в Каракьой и това отлично се съчетаваше с путуване с метрото от сп. Халич.
Музей Елгиз (всъщност супер малка частна галерия за модерно изкуство) се намира в кв. Маслак, спирката на Техническия университет, в посока Хаджиосман.

Естествено в събота в метрото беше много спокойно, а времето много топло, без изгледи за дъжд, така че нагледахме Супер Марио😉 😜 и доста поседяхме на една пейка на крайбрежната до моста.

Да се оплача този път от кафето в хотела, не че имам кой знае какви очаквания и претенции, но наистина беше повече от зле.
Затова още слизайки от метрото се настанихме в Kahve dünya, което е в подножието на стъклената кула, направо на изхода на метростанцията.
Там, обаче, само турско, американо и всичко друго, но не и едно хубаво класическо еспресо. 👿
Машината им уж не работела, а wifi само с турски телефонен номер (както впрочем на много места).
Ама пихме турско, какво да се прави, поне се стоплихме, защото изведнъж слънцето се скри и задуха студен вятър (само в този квартал, после в нашия пак си беше топло).
Самата галерия е на 4 мин. пеш от спирката във висока бизнес сграда Giz Plaza (наоколо е пълно с плази 😊).

*Windows Tower

* Още малко Маслак

* Музеят

Скрит текст:

Терасата с няколко експоната и гледка.

*Истанбулските кичести фрезии, които са навсякъде сега.

После с метрото обратно до сп. Везнеджилер и изненадващо добър алъш-вериш по трамвайната, познатият ви вече су бьорек 😉 😜, хотелът, отогар и после около час излизане от града, но добре дошло за мене.
Хич не ми се тръгваше. 😢

# 193
  • София
Редеми, майка HeartHeartHeart
шъ звиняваш, че ще отговоря вместо теб, майка за хотела.
Елита, Glamour Hotel Istanbul Sirkeci е хотела, за който говори Редеми. Познах го по  леглата Simple Smile
https://www.booking.com/hotel/tr/glamour.html?aid=1486641&label= … s_src=hp_iw_title

# 194
Hurriyet hotel
И като Grand Hurriyet hotel ми го дават също.

Общи условия

Активация на акаунт