Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Къде мога да намеря информация за лалетата в Истанбул?
Как мога да купя билети за влакове между Истанбул и София, както и за отиване и връщане?
Как мога да планирам времето си за гледане на залези в Истанбул?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Къде мога да намеря информация за лалетата в Истанбул?
Лалета се отглеждат в различни паркове, като най-известният е Емирган. Освен това можете да намерите лалета и в други паркове като Göztepe в Asia и Gülhane близо до Topkapı Sarayı. Общината споделя информация за засадените места и броя на лалетата всяка година. За текуща информация можете да посетите уебсайта на общината или да разговаряте с местни жители по време на посещението си.
-
Как мога да купя билети за влакове между Истанбул и София, както и за отиване и връщане?
За да закупите билет за влак от Истанбул до София, можете да отидете на жп гарата в Истанбул. Ако не е наличен двупосочен билет, опитайте се да закупите билет за връщане при пристигането си в Истанбул. За проверка на наличността на места за влак или автобус до София за конкретна дата, посетете гарата или проверете онлайн на уебсайта на железопътния превозвач. Билети за влак от София до Истанбул и обратно могат да бъдат закупени онлайн или от каси. Продажбата започва два месеца предварително. За настаняване в Истанбул се препоръчва Сиркеджи. С децата е хубаво да посетите музея на Рахми Коч.
-
Как мога да планирам времето си за гледане на залези в Истанбул?
За планиране на гледането на залези в Истанбул можете да използвате различни места като Пиер Лоти, моста Галата, Emaaр SkyView и други, за да създадете разнообразна и впечатляваща програма. Важно е да се има предвид, че изгревът се вижда от азиатската част, докато залезът - от европейската част. Това може да ви насочи към подходящи места за наблюдение. Освен това е добре да проверите работното време на различните обекти, като например парк Отаатътепе, за да планирате посещенията в подходящия момент.
-
Как мога да намеря информация за музея с восъчни фигури в Истанбул?
-
Как мога да намеря работното време на увеселителния парк Виаленд/Истанбул?
не беше скъпо, въпреки че е на туристическо място.
. Прибрани сме, опрани, огладени, наготвили и на работа вече. Естесвено болни пак. Аман вече, всеки път като се приберем от там и болни. В петък като се захлюпихме след прибирането, чак понеделеник сутринта за работа се събудихме. С ковид не сме. Явно сме настинали. То голямо съблечи, облечи беше по баирите. Истанбул ни посрещна с дъжд и ни изпрати със слънце. А на летището без малко да изтървем самолета. Стотици хора, проверки. Самолета за Щатите пък е с допълнителна проверка на гейта. Пак вади и изсипвай багаж....Уж бяхме 11ч там, за 14:30 полет. Направо сме бягали до самолета, толкова се забавихме на проверките. Но важното е че се върнахме по живо по здраво. В самолета стюардесите и стюардите толкова красиви хора, не знам как бяха избирани. Сякаш за списание. Не можеш да откъснеш очи от тях..
). Омлети закусваме по принцип сутрин. МНого вкусни бяха. Предполагам яйцата са от течните в кутия, но бяха изключително вкусни. Сладкиши не сме купували, защото захар не ядем. След вечеря ни носеха постоянно и там ако сме пробвали, толкова. Баклава само за работа взех. Но евкалиптов чай взехме, черен сусам си взех, кафе 3 пакета по 1кг от една пекарна, абе дреболии. Предния път смокини на клонка взех, бяха много вкусни. Нищо общо с масовите. Търсих този път, нямаше. Били есенно време. И наистина има логика. Сега е пролет. От плодовете хапнах ягоди. Много ми харесаха. Аз такива ягоди в детството си съм яла само. МНого ни хареса пак. Еле пък дефекта който стана ефект с корабчето което не спря на Бебек и продължи към третия мост. Голяма и хубава изненада. Имахме много смешни ситуации. Вървим по една улица със заведения и нали всеки те вика и те дърпа. Някакъв се развикал по моя мъж I know you Константин супер стар. Божке за какъв Константин приказва тоя, каква супер стар. Явно за някой българин ли за кого не се разбра. Но явно като за българи ни припознаха. После моя мъж костюм си купува, и тоя в магазина се уби да му вика „боксьор, боксьор“. А пък мен на всякъде голямо чудене че приличам на туркиня много, но не съм. И предния път така и сега. На скоро даже си правих от тези ДНК за към какъв генотип принадлежим, и ми излезе че съм от Анатолия, каквото и да значи това. Та такива неща мили мои. МНого хубаво беше. Ходи ми се пак. Ще бъди тртети път ако се получи.
. Бяхме по едно и също време там. Можеше да се запознаем и да пием кафенце. Сега много ме е яд. Ама карай. Друг път
.
с тоя Константин направо по копче, балтон кога търсим. Сигурно за тоя Коце става дума, ама в лице моя мъж хубавец. Не е като КОцето
. Но са познали че сме българи. Но това с разболяването лоша работа. Предния път климатик ме вя в самолета, айде причина имаше. Сега няммаше вятър, хубаво уютно беше, от къде се раболяхме...Сигурно по метрата. Толкова народ имаше, игла да хвърлиш няма къде да падне, и ние там затиснати в тълпата....АБе ще се оправим, ама баш де викаш като проклятие всеки път. Дано третия път за щастие да няма такива истории.