Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 61

• 28 813
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Скрит текст:
Здравейте, мацки! Днес ми е ужасно зашморцано... Едно такова отпаднало и свят ми се вие. Бебето яде през 3 часа през нощта и вече душата ми спи. А през деня не мога да спя. То днес по изключение залепи 3 часа и аз вместо да се възползвам... Чета разни работи. Иначе се качих на кантара и от 93, съм 91,4. Това е вода, но все пак ми стана готино. Мисля да се меря 1 път седмично.  Стриктна съм, сутринта хапнах варени яйца с малко сирене, маслини и 2 черита. На обяд свински пържолки със зелена салата. Не съм гладна. Снощи обаче пак имах пристъп за сладко, туширах го с малко айрян със сол. Не съм стриктна от към млечни, но за сега не мисля да ги махам, понатам може.
Natka, в какво си си посадила руколата? В сандъче, в саксия? На слънчев балкон ли трябва да е? Аз обичам и ако става лесно бих си засяла и аз.
В сандъче е, миналата година пробвах за пръв път, то било много лесно - това нещо расте като бурен, буквално. По принцип не иска много слънце и жега, миналата година беше на много топло място и щом я изтървах да изсъхне съвсем почвата, пусна цветове веднага... На хладно носи, а на жега не толкова. Просто да е светло и достатъчно вода, супер бързо расте и като видиш че ще преминава, просто засей още една "реколта" и пак ще си имаш.
Всякакви зелении са си много полезни, а горчивите - още повече, та се реших и пробвах, вече смятам редовно да си отглеждам. То дори и на прозорец става, ако няма място на балкон или в градинка. Само гледай да не се полакомиш като мен, ами по-рехавичко засей семенцата. Ама пък сега ги разреждам ден-през ден като си правя салата - режа целите растения както са малки с по 2-3 листа на кръст, ще станат както си трябва скоро. Ще ги броя почти за микрозелении - модерна работа нали Grinning

# 91
Здравейте! Мисля че в тази тема имаше пост със информация за човек, който се е излекувал от болест на Крон със хранене, подобно на ВМ НВХ. Разрових и двете теми да търся тази информация, но не я намирам, а беше писано скоро- преди една-две седмици сякаш. Можете ли да ми помогнете да намеря този пост. Благодаря ви!
Ако имаш предвид вчерашния ми пост, това е видеото (по желание първите десетина минути се прескачат, с дълги подробности за неговата история и приказки за надеждата и вярата). Също, не съм го изпитала, не познавам хора с такъв опит, и още предстои да ме диагностицират. На английски е, има линк към хубав сайт с програми и режими по болести, книги е писал.
https://www.youtube.com/live/l4UvrOXTnc4?feature=share

# 92
Здравейте! Мисля че в тази тема имаше пост със информация за човек, който се е излекувал от болест на Крон със хранене, подобно на ВМ НВХ. Разрових и двете теми да търся тази информация, но не я намирам, а беше писано скоро- преди една-две седмици сякаш. Можете ли да ми помогнете да намеря този пост. Благодаря ви!
Ако имаш предвид вчерашния ми пост, това е видеото (по желание първите десетина минути се прескачат, с дълги подробности за неговата история и приказки за надеждата и вярата). Също, не съм го изпитала, не познавам хора с такъв опит, и още предстои да ме диагностицират. На английски е, има линк към хубав сайт с програми и режими по болести, книги е писал.
https://www.youtube.com/live/l4UvrOXTnc4?feature=share

Да, точно твоя пост търсех, явно вчера съм го прочела, а си мислех, че е по- стар. Днес говорих с човек, диагностициран с Крон и се сетих за него. Благодаря ти много! Желая ти успех и много, много здраве! Flowers Bouquet Nature High Brightness

# 93
Не знам дали докарвам достатъчно мазнини за деня. Днес напр. си направих шопска салата с авокадо и варени яйца, а за вечеря телешко задушено със спанак, пармезан и малко кисело мляко с висока масленост + маскарпоне, жълтък и ягоди за десерт, малко пържен фъстък (30г). Ако се откажа и от млечните, ще се депресирам. Хубави маслини напоследък не намирам, за да добавя към салатите. При следващо прибиране в БГ, откъде да си взема качествени и ароматни маслини. Халите май вече не съществуват…🙄
А относно водата, успявате ли да изпивате поне 2л ежедневно?

# 94
Ох, на мен всичко ми е на око.
Но си е ясно, че мазнини на всяко хранене трябва да имам.
Примерно правя омлет от сирене и яйца. Слагам бучка масло. Има си и в сиренето мазнини.
В салатата също си има зехтин.
Маслини купувам само от магазин за маслини. Гръцки е, и много си го харесвам.
От това, което си писала ми се струва добре, само не ми харесва миш маша, но всеки си преценява.

# 95
Извържах 24ч
глад.Последните 3-4 много ми се ядеше Simple Smile
За вечеря салата зелена с чери домати и краставици, таратор и малко ципура на скара.
Аз обичам мазничко и си хапвам всичко със зехтин, масло, обичам крема сирене и бяло саламурено, кашкавал, бри, авокадо и маслини.

# 96
ДХЗ, браво! Това първи фаст 24 ч ли ти е?
Аз ядох в 16 ч- две консерви сардини, отцедени+ допълнително зехтин екстравърджин и лют пипер. Без други добавки. Първо мислех да издържа колкото мога без да ям, т.е. направо да вечерям, но после реших да последвам съвета на д-р Боз (*а и на още една друга докторка) и да приключа с храната, докато е светло...макар че те препоръчват да се яде даже до 15 ч. Но в 16 ч тук си беше още много светло, та го броя все едно е било 15 ч! Било свързано с циркадния ритъм и кортизола и така се стресирал позитивно организмът.😄🙃 А и до другия ден се получавал по-дълъг период без храна. Било важно и за "любимия час" (около 2-3 ч най-често), когато се активизира черният дроб, за да прави (евентуално, ако има откъде) нова глюкоза. Имало по-малко гликоген в черния дроб така и по този начин не можел да си изработи повече глюкоза.😁 Стигнах до извода, че имам т.нар. "stubborn liver"😅, защото е много добър в бълването на глюкоза. Трябва да го стресирам (дресирам😜) по малко по-различна схема.😃 Освен това, днес съм съвсем на 0  гр вгх /позволих си и кокосово масло към две от кафетата, но то си е чиста мазнина/- с две думи...да свиква моят дроб.🤣
Днес фитнесът беше домашен- свърших 100 неща, а и фурната изтърках основно ("някакви си" 40-50 минути ми отне, ама беше много мръсна и загоряла), Катерих се на стълба многократно и др.😉 Имам лека мускулна треска на д-то и бедрата, значи вчерашната тренировка, макар и кратка, е била ефективна.😃
Слагам една табличка, също от д-р Боз:

Последна редакция: чт, 23 мар 2023, 13:26 от dolce miele

# 97

А относно водата, успявате ли да изпивате поне 2л ежедневно?

Винаги. Просто си разпределям количеството. Имам си чаша на работата и голямо шише трапезна и си пълня през определен период.

# 98
О, не, не ми е първи, но скоро не бях правила.От момиче се опитвам, но волята ми не е голяма, че да го превърна в ритуал.🤪

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 20:37 от ДХ3

# 99
Оф, мина и днешния натоварен ден. Идеше ми да убия някой, по-точно колежката. Ама това е друга тема.
Чувствам се като л@йно, нямам сили за нищо. Дори май днес сефте за първи път ще пропусна да тренирам. Това не ми се е случвало от година, да имам пропуснат ден. Просто нямам сили наистина. кантарът и той ме дразни последните 3 дни, щото откакто се върнах от Старосел уикенда + 1 кг. и се е закотвил и не мърда. Чувствам се тежка и надута, не ми е ок. И през деня не мърда надолу, което ме дразни. Винаги сутрин като се претегля съм примерно 50 кила, вечерта като се върна пак се тегля, преди да вечерям и съм -600/-800гр., демек 49,4. Тея 3 дни сутрин 50, вечер 50, не мърда и ше го фърля през терасата. Имам чувството, че пак ми се прецака ходенето до ВЦто, щото там не можах да свърша работа както у дома, и сега тея дни ми е някво терсене. Оплаках се.
Сега фото на вечерята: пилешки бутчета+карфиол с масло на фраера. Малко и купешка майонеза хапнах с тях, знам че не е ок, но не ми се получава домашната, а зян зехтин да правя, не искам.
Скрит текст:

# 100
ДХ3, браво, завиждам, аз се въздържам от толкова дълги.
Иначе мога, лесно е.

Шарпи, от колко дни не си ходила, не е хубаво това.
Сена знаеш не бих ти препоръчала, ама поне един чай зърнастец, който въобще не е вреден.

# 101
Като съм в движение мога да не ям, но ако съм
у нас ми е сложно Simple Smile)
И аз се въздържам откакто разбрах, че не е ок за щитовидната, но като ми вурви ще правя чат-пат.Сега заради Луната и защото ти даде тон, Елора.Simple Smile))
И всъщност ми е добре като ям малко, а ако гладувам вечер ми е перфектно.Лошото е, че докато готвя и сервирам и айдеее…много ми се дояде нещо и край.

# 102
Ходих душко, не е да не съм съвсем ходила. Но някак не както трябва. Повече матр'ял имаше преди, сега не е така. Матряла не съответства на количеството изядена храна да го нарека по-културно. Trollface

# 103
Шарпи, сутрин винаги съм точно с 1 кг надолу от теглото, с което си легна. Винаги е било така, независимо на какви кила. Много, много рядко има изключение и то е с грамове. Нормално е, ядем, пием вода през деня...Освен това, понякога хормоните ни въртят подобни номера според фазите на цикъла.😃
Пускам една рецепта за "фасулска" (т.е. супер лесна и сполучлива) рецепта за домашна майонеза с цели яйца. Аз я правя със зехтин, понякога добавям и заквасена сметана накрая или цедено кисело мляко, зелении или подправки, може и крема сирене или даже масло (четох тези дни за "butter mayonnaise", та явно има и такова "животно" в карнивор средите😛):
https://www.mycookingbookblog.com/domashna-maioneza-s-celi-iaica/

# 104
Ходих душко, не е да не съм съвсем ходила. Но някак не както трябва. Повече матр'ял имаше преди, сега не е така. Матряла не съответства на количеството изядена храна да го нарека по-културно. Trollface
Хм, винаги съм се чудила трябва ли да съответства напълно.
Защото все пак нали част се усвоява. Смисъл нали има микро, макронутриенти, витамини, минерали и такива тинтири-минтири.

Общи условия

Активация на акаунт