Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 61

• 28 833
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Тъкмо реших, че Инка ще ме подлъгва, а не се сетих, че няма начин да не са набили млени вредности.
Ще го мисля, правя някакви въртеливи движения.
Аз пия само Давидоф, като е на промоция, и от магазина за кафе до нас една смеска ми мелят 300 никарагуа и 100 робуста с аромат на шоколад, в краен случай на Чибо Сицилията, че е по- силничко, има 20 про робуста. Бе кафеджийка съм, това е.

Нати, на мен ми донесоха от един двор тученица цял леген, че и замразявах в пликове. Уж на таратор да го пукам, и аз не му свикнах, та като извадих тученицата от фризера, ми се освободи място за друго. Тя замразена стана и лигава, пфу и полезности, и чудо 🤣
Ще си взема от Цикорията на Бърди, а и до БиоБалев ще ида, щом там има някаква. Че като вълшебно ми звучи това растение за нас.
То и карамфилът ми е гаден, ама дъвча, ко да правя

Неслучайно казвам, че арабиката е много по-щадяща от робустата, ама ти си знаеш.
Даже жената, която го продава ми го каза това и как хора, които не можели да пият кафе години, защото не им понася, се оказва че неправилното кафе са пили и от арабиката нищо им няма.
Карамфила секретира инсулин.
Може да си кафеджийка, ама дръж на качество.

# 631
Аз никога не съм пила кафе, не ми харесва. 😒

# 632
Тъкмо реших, че Инка ще ме подлъгва, а не се сетих, че няма начин да не са набили млени вредности.
Ще го мисля, правя някакви въртеливи движения.
Аз пия само Давидоф, като е на промоция, и от магазина за кафе до нас една смеска ми мелят 300 никарагуа и 100 робуста с аромат на шоколад, в краен случай на Чибо Сицилията, че е по- силничко, има 20 про робуста. Бе кафеджийка съм, това е.

Нати, на мен ми донесоха от един двор тученица цял леген, че и замразявах в пликове. Уж на таратор да го пукам, и аз не му свикнах, та като извадих тученицата от фризера, ми се освободи място за друго. Тя замразена стана и лигава, пфу и полезности, и чудо 🤣
Ще си взема от Цикорията на Бърди, а и до БиоБалев ще ида, щом там има някаква. Че като вълшебно ми звучи това растение за нас.
То и карамфилът ми е гаден, ама дъвча, ко да правя
А как го приготвяш кафето, че не помня дали си споменавала? Това също има значение, примерно на джезве се извлича повече кофеин отколкото в еспресо. Иначе е вярно че арабиката е с по-малко кофеин и с по-мек вкус, по нашите ширини масово се смята че кафето ако не горчи е слабо и промито. Глупости, ама кой както си е свикнал.

Тученица замразена и после размразена си я представих цветно... и хептен се отказвам да пробвам това да го паса Grinning С марули ще си направя таратора ама не и с това...
Цикорията и всичко що има зелено и горчиво навред ги водят че са много полезни за нас, за черния дроб като цяло и де да знам още за какво. Глухарче не съм пробвала как е, някои казват че са вкусни листата в салата, може и да опитам някой път. То щом рукола проядох, може пък да ми хареса Grinning
Виж сестра ми ме изненада миналата зима, имала много коприва и сушила и прибирала, сушила и прибирала... донесе ми един плик и на мен по някое време. Ей това не е никак лошо в супа или в омлет и си я изядох с кеф. Аз си бях купувала иначе изсушена и смляна почти като брашно. На работа доста вежди се вдигнаха след въпроса кво`й туй зеленото дето обядвам и като разбраха че е омлет Joy

# 633
Нати, у нас ми е еспресо машинката, в офиса ми е с филтър, но става доста силно, самата машинка ми е много яка, имам я от ок. 20 години, колегата е позачупил каната, ама тя не се троши. Иначе шварц не обичам, но само от тази машина става силно и ароматно.

Бе водя борба с кафетата, а и ей сега да изпия едно, ще спя като пън после, само дето ще е след 1.
Сутрин някой път се събуждам в 5,30, уж наспана, правя си кафето, цигарката, лежа си и зяпам филм и току завъртя гъзурника и заспя пак.
Въобще, откакто съм на режим и пия магнезий, сънят ми е супер, че и телефонът ме хвали 😀.
С последния ъпдейт ми се е явило някакво активистче, дето ме следи и докладва, макар и да не го питам.

# 634
Шарпи, бързо и безпоследствено възстановяване! Поне не си се разболяла навръх рождения ти ден...
Тайс, по-добре търси чиста цикория, тази, която са ти показали, май е такава. Преди имаше и в Кауфланд бурканче с инстантна цикория 100%, но вече липсва...
За кафето...да ти кажа, аз вече поне 5-6 пъти "открих" как да пия кафе без кафе!😆 Разбивам с миксерчето за фрапе топла вода, малко масло и/или кокосово масло, може малко сметана, цейлонска канела, морска сол, малко желатин и нес кафе (каквото ми е на кеф, това слагам, когато реша да правя кафе с добавки). Да, ама доста пъти забравях нес кафето и се получава като... абе, като топло мляко, да кажем. Не е лошо, даже е доста приятно, топличко, с голям каймак отгоре...😜 И без обикновено кафе защо да не се получи?!😅
Част от вечерята- ранно зеле, сардини, извара, прошуто и дресинг от червен лук, заквасена сметана, горчица, зехтин, сол, лют пипер:

И пилешка супа с режимни зеленчуци и без застройка. В ранния следобед хапнах кисело мляко със сусам, слънчоглед и цейлонска канела и пих мазно кафе. Т.е. днес съм с цели две хранения.🙂 Обаче пък между двете хранения обикалях навън в дъжда, в магазините сума ти народ, блъскат се, големи опашки (четири магазина посетих, защото различни неща трябваше да се купуват- вкл. зехтин на промо до днес; с този чадър беше много неудобно, прибрах се подгизнала, дрехи, обувки, чанти също🥴😵‍💫)...На мама купих и спирт Анестезол, да се маже...Днес много я боли.😐
Цикорията...не мисля, че е много близка с радикиото. Но аз и радикио обичам. Научиха ме да я ям тази салата в Северна Италия- там мисля, че и' казваха "insalata belga" (така и не разбрах има ли нещо белгийско в нея😜). Като свикнеш с горчивина, става. Наши горчивина неща били полезни и за ИР, Невена така казваше.😍

# 635
Шварц си става силничко на истина. Не съм им фен и аз, макар че на едната ми работа имахме такава кафемашина дето докарваше поносимо кафе и се примирявах пак.
Мен също бяха спряли да ме разсънват когато прекалявах, то затова и накрая се ядосах и ги спрях тогава. Аз пиех дози дето да не мога две минути да стоя мирна от тях, а те няма да ме разсънват... е за чий тогава?
Но пък аз обичам да пия чайове и нямах драма да пия зелен чай вместо кафето, там по 2-3 на ден. Или просто билков чай ако толкова ми е дертът да пия нещо топло каквото и да е.

Долче, на радикиото или някаква подобна разновидност май името е белгийско нещо си там, сигурно от там и салатата. Абе рода са там, не че са едно и също с цикорията, те май са няколко такива салати. Ама да кажем че както зелевите са различни на цвят и вкус, тия и те. Не са толкова популярни у нас, а са интересни иначе, аз първия път като видях радикио доста се чудих какво е това.

# 636
Аз никога не съм пила кафе, не ми харесва. 😒
И по-добре!
За кръвта пия аспирин протект също. Но от миналия път, когато това ми се случи, знам какво е усещането когато започне да се сгъстява. Поне за себе си. Започват едни странни гъделичкания и боцкания по вените, вените ми изпъкват като корабни въжета. И с уредчето за сатурация се проверявам. И като се бодна с иглата на глюкомера на пръста също мога да разбера по цвета и по начина, по който "излиза".

# 637
Аз докато бях болна от ковид  дори инжекция Фраксипарин ми поставяха в корема за разреждане на кръвта, но сега профилактично пия аспирин. При мен хормоналните лекарства носят допълнителен риск от тромбоза.

# 638
Момичета, има ли желязо което не причинява запек?

# 639
Aз не съм имала проблеми нито с Малтофер, нито със Сорбифер сега...

# 640
Аз от много отдавна пия само арабика, предпочитам по-слабо изпечена. Преди го правих на кубинска кафеварка, а сега на машина с филтър тип електрическа кафеварка. Еспресото ми е много инфарктно на вкус, а и обичам вкуса и обичам дълго време да имам материал да отпивам, затова на кафеварката правя две пълни чаени чаши. Но се чудя дали откак смених кубинката с електрическата, не ми влошава стомаха.. взимам си зеления етикет на Costa

# 641
Вчера пак драма. Сливи не бях пила. И ме напъна вечерта.
И запек и напъване имаше. И после кръв доста.
Приключих. Сливи всяка сутрин.
Инулина явно не ми е достатъчен и нямам нерви нито аз нито дупето ми да реши да подейства.
Но пък съм го поръчала. Ще го пия,  щото нали е полезен.
Явно сорбитола в сливите ги омекотява. Интересното е, че ги има и в пресни сини сливи, които не са с високо ги и съм ги яла и нямат такъв ефект.

# 642
Елора, ти въобще поне седмица направи ли с редовен прием на нещо... май не, от петък досега няма седмица. Вземи избери едно нещо и придай малко постоянство. Червото се обърква вече бактериите му каква храна да очакват. А пък да не говорим, че аз на твое място толкова време не бих се мъчила и да не отида на лекар.
На мен този път вместо бутарен ину, с инулин, ми изписа бутарен - бутилова киселина. Била за оправяне на щетите по лигавицата на червото. И после ми обяснява, че си въобразявам за хранителни непоносимости. Аз трети път в болница няма да влизам и ще си направя най-накрая тоя тест и ще спазвам без-лектиновата диета. П.п на мен миналата година инулинът ми подейства след около 2-3 седмици редовен прием, при все с други лекарства и че нямам хронично такъв проблем. Но знам, че работи, защото като отидох на другия спектър и го спрях, веднага се нормализира.

# 643
Аз от много отдавна пия само арабика, предпочитам по-слабо изпечена. Преди го правих на кубинска кафеварка, а сега на машина с филтър тип електрическа кафеварка. Еспресото ми е много инфарктно на вкус, а и обичам вкуса и обичам дълго време да имам материал да отпивам, затова на кафеварката правя две пълни чаени чаши. Но се чудя дали откак смених кубинката с електрическата, не ми влошава стомаха.. взимам си зеления етикет на Costa
А защо не пробваш пак с кубинка и да видиш дали ще е различно, щом се съмняваш във филтърното кафе? Странно ми е това дето пишеш но пък всички сме различни - за мен еспресото е с много мек вкус а филтърното ми горчи - то е хем гадно, хем измито, абе кафето не е предвидено да е в такава голяма чаша. Говоря за нормално направено еспресо, не дълго кафе което за мен има ужасен вкус. В късото еспресо излиза само хубавото на кафето, а ако го пуснеш дълго вече излиза и горчилка повечко... Ако искаш по-голяма чаша по-добре късо еспресо и да си долееш топла вода към него, отколкото да правиш дълго и да имаш и гадната част от вкуса.
Сестра ми е с малко по-чувствителен стомах и специално за кафето казва че такова от джезве е кафето дето при нея не дразни. Нямам обяснение, но това казва от години.

Шарпи, яви се на отчет че съм те мислила, как сте днес?

# 644
Шарпи, яви се на отчет че съм те мислила, как сте днес?
Една идея по-добре. Благодаря, че попита, Нати Purple Heart
Мускулите ме болят една идея по-малко. Снощи викам чакай да видя дали ще мога да направя поне 20 клека. Малееее, не можех да клекна, да се чудя и аз с какъв акъл се пробвах изобщо. То краката ми треперят, аз клекове ще правя. Бързо, бързо се паркирах в леглото отново. Иначе леко издивявам честно казано. Енергичен човек съм и така като се залежа и ме хващат лудите. Днес ме боли главата и по-специално очните ябълки ме болят. Сякаш някой е хванал очите ми и ги стиска. Такава болка не съм имала досега. Като си въртя очите, боли. Дано и тва мине. Мама ми каза, че ще ми направи пилешка супа, ама я предупредих без фиде да е. Снощи изсмуках и 2-3 лукчета, добре ми подействаха на гърлото, макар да знам, че имат захар. Докато съм в тва състояние, ще смуча. Усещам промяна в косата си, за 2 дни стана като метла. Леле, дано не ме стигне зверския косопад след ковид, обаче отсега виждам, че ще имам проблем. Като знам с тая коса какъв кошмар изживях преди...
Елора, щом ти действат така добре сливите, моя съвет е да си киснеш и да хапваш вечеп по 1-2. С две сливи след високомазнинно хранене мисля, че нищо няма да стане на КЗ и на режима ти като цяло.

Общи условия

Активация на акаунт