Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 6

• 125 100
  • 2 636
  •   1
Отговори
# 2 595
  • Мюнхен
На срещата им например беше много неловко, когато тя обясняваше за цвета при залеза. Наистина ниска летва за обща култура.
Ха, това малко хора го разбраха, сигурна съм! Simple Smile

Да бе, вярно, не говореше ли някакви глупости, че serendipity било цветът на слънцето при залез? Не знам откъде си ги е насосала тези, думата няма нищо общо. Аз като обяснявах, че и английският не ѝ е сила...

ЕДИТ: Върнах се да проверя. Обяснява как по Pantone цветът серендипити бил между розовото и синьото в залеза. Отново - нищо общо.

https://icolorpalette.com/color/serendipity - "Serendipity is a light, bright, peacock aqua-green with a seafoam undertone. It is a perfect paint color for a fun breakfast nook."

Да ѝ имам и артистичните наклонности. И те поза като всичко останало. По филологическите теми също не я бива особено - serendipity не е просто да намериш нещо друго, а да се натъкнеш на нещо хубаво за теб, сполучливо и то съвсем ненадейно.

Като ще се защитава Елена, нека поне не е толкова сляпо. Две страници са изписани как се интересува от изкуство, но дори не сте си направили труда да проверите, че тя говори за тотално грешен цвят? Каква информираност, какво изкуство, Боже... Връщам си думите назад за срещата, аз пък съм била заслепена от липсата на скандали, но на второ гледане въобще не съм толкова възхитена.

Евгени едва ли я разбра за какво говори, но тя се интересува от дизайн и не е ненормално да е споделила каквото ѝ е минало през ума в този момент.  Страшна мнителност е и в това да се открие опит за псевдоинтелектуалничене.

Супер, отново се изкарва Евгени глупав и зрителят мнителен, само и само да се изтъкне псевдоинтелектуалката, която ОБЕКТИВНО плямпа грешни неща и по двете тангенти.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 19:14 от Jinnafee

# 2 596

Имах честта и удоволствието да слушам преди години лекция на Валери Петров. Всички знаем, че той освен безкрайния си талант на творец, е тънък познавач на Английския език и литература, преводач на произведенията на Шекспир. Този човек говореше просто, но мъдро, без сложни термини и чуждици, без нито една думичка на английски и пак ни впечатли някакви студенти заблудени. Пиша това не защото сравнявам Елена с него, а защото искам да кажа че интелектът е облечен в прости, но мъдри думи, а не в пиктурални сънища в серендипити нюанс.

Е, айде сега Валери Петров, и с Хемингуей да я сравним, че и със самия Шекспир...Хора, слезте на земята, все пак обсъждаме участнички в долнопробно риалити шоу. Сравняваме измежду жените, които са вътре, за някои, от които, гоу-ту обидата е "Чете книги".

Аз пък гледах фейса на Микаела, пише "опасТност" и др подобни бисери. Но не ми е проблем правописът й, а съдържанието. Само пози, клишета и плюнки по България, пълна липса на оригинална или собствена мисъл. Да, малка е, красива е, но дори Валерия ми е по-оригинална и интересна.
Пример: "Е, то и Банско си е екзотична дестинация! Има кал, каруци, разбити пътища и екзотичната е-коли от храната. Екзотичен персонал и екзотични туристи, а обслужването си е отделно преживяване!"
Какви пък Е. коли от храната в Банско?
Друг постинг "Цените станаха Дубайски, но качеството си е  като от третия свят." Смешен патос и говорене на ангро ей така колкото да пее в хора.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 19:08 от MariyaHris

# 2 597
“Стопанката на Господ” - като Елена на Евгени. Не съм чела самата стопанка, нямам и намерение, но Господ в това произведение не е ли име на козел? И пак става за Елена и Евгени 😀
Според мен, Елена по-скоро прави препратка към Малката стопанка на голямата къща на Джек Лондон. Едва ли е фенка на Розмари някоя си с нейните комерсиални бози като Стопанката на Господ.

# 2 598
“Стопанката на Господ” - като Елена на Евгени. Не съм чела самата стопанка, нямам и намерение, но Господ в това произведение не е ли име на козел? И пак става за Елена и Евгени 😀
Според мен, Елена по-скоро прави препратка към Малката стопанка на голямата къща на Джек Лондон. Едва ли е фенка на Розмари някоя си с нейните комерсиални бози.

Точно така, даже дословно каза "Малката Ети" "голямата къща" и т.н. сто про Джек Лондон, а не буламачи.

# 2 599
  • Монреал

😂😂😂😂😂 Велико! Падам…
Да, козел е Господ в книгата.

# 2 600
Да не би да се е объркала оттук за цвета:

https://www.color-hex.com/color-palette/1019142

# 2 601
  • Мюнхен

ladonnae, това е случайно наименувана палитра и е по Хекс кодове, не по Пантон. Елена говореше за Пантон.

# 2 602
  • Варна

Объркала-необъркала, важното е, че Ергени я разбра..Joy

# 2 603

Между другото, цветовете на годината на Пантоне ги знаят доста хора, които се интересуват от модни тенденции или четат лайфстайл новини. Когато ги обявят, буквално са залети онлайн изданията със снимки на цвета и кадри от подиумите с дрехи на дизайнери в същия тон. Нито е ниска, нито висока летва, просто зависи какво следиш и от какво се интересуваш. Евгени едва ли я разбра за какво говори, но тя се интересува от дизайн и не е ненормално да е споделила каквото ѝ е минало през ума в този момент.  Страшна мнителност е и в това да се открие опит за псевдоинтелектуалничене.

Да, на мен например ми бе интересно и показателно за срещата им това за серендипитито, не го знаех. За други е банално... Но разбира се - обащата ми култура е ниска Nerd

Вярно, ladonnae, всъщност тя е направила асоциация с името на цвета. Това го бях забравила. Аз научих за тази дума преди години покрай една романтична комедия, съвсем на място е "серендипити" в любовна среща. А и Евгени върна репликата и се получи хубав момент. Много секси ми се стори как се движеше ръката му върху крака ѝ в същото време. Но явно всеки вижда само, което съвпада със собствената му нагласа. За други е бил поредният криндж с чуждици от Елена.
Не е заради чуждицата, а точно заради превземката, която и други съфорумници описаха. Има един определен кръг хора, които предъвкват еднакви неща и за тях не е просто да са чули междудругото в списания за цвета, а си е нещо като тема на парти и мерило колко си в час. Те си мислят, че са оригинални. Не се виждат отстрани. Въпрос на гледна точка явно. За Елена като интериорен дизайнер е може би по-логично да го ползва. Не е целта някой тук да се обижда, затова дали знае или не думата.

# 2 604

ladonnae, това е случайно наименувана палитра и е по Хекс кодове, не по Пантон. Елена говореше за Пантон.

Така е, но е по-близо за това, което говореше (между розово и синьо), та си помислих че оттук може да се е заблудила. То аз до оня ден не знаех ни за Пантон, ни за серендипити. Нито съм го срещала при боичките, които съм гледала и ползвам...

Объркала-необъркала, важното е, че Ергени я разбра..Joy

Важното е той да я разбира Joy

# 2 605
Да, колкото разбра оня километричен завъртолен въпрос на Пам, в опита и да води интелигентен разговор на коктейла и да смае останалите, който прозвуча толкова не на място, че всички се опулиха. Не че стана по-разбираем когато тя го съкрати, освен че беше толкова смешно!

# 2 606

Изясни се вече, цветът е бил serenity, а тя го е запомнила serendipity. Изтриха го.
 И изобщо не съм изкарала Евгени глупав, а просто, че едва ли ще знае един мъж  какво е Пантон и че обявяват цвят на годината. Jinafee, може ли да не ми влизаш за пореден път с бутонките кой и как съм защитавала. Моя работа си е, аз идвам ли да ти обяснявам правилно ли мислиш?

# 2 607
Голяма работа, че е объркала една дума.😂 На всеки се случва да прави грешки, но това не го прави по - малко интелигентен. Не съм фен на Елена, но просто не мога да отрека, че жената наистина е интелигентна, пък било то и с някоя и друга объркана дума.

# 2 608
  • Вестерос
Ами то си е дразнещо. Имала съм подобни хора в обкръжението си, които се виждат като Кари Брадшоу и постоянно са на лейт брънч с момичетата или съзерцават пиктурални залези с чаша изстуден коктейл под звуците на Шопен като почивка от анализирането на поредния житейски ребус и спасяването на света. Седиш и слушаш подобни превземки известно време и в един момент усещаш как нервите ти започват да се пилят при поредното превъзнасяне. Те там нямат опцията да обърнат гръб или да затворят телефона, защото са затворени заедно.
Аз пък се кефя на такива хора... Но аз и Ирина Тенчева харесвам..
В определен смисъл разбирам, има нещо очарователно, когато си вярват - сигурно е хубаво да живееш в някакъв собствен, излъскан свят, в който всичко е изтупано и красиво, и всяко твое действие е уникално и неповторимо. Grinning Това поне ги прави доста дейни този тип хора.
За мен както в предаването, така и в Инстаграм Елена се престарава, натяга се, просто идва ту мъч. Всичко това води до едно чувство на престореност у нея.

# 2 609
  • София
Те там щото са се наредили интелектуалка до интелектуалката, мила моя майно, льо ……. И само Елена е псевдо. Simple Smile
Ама така й се пада. Трябва и тя само да се киска по срещите, та да няма за какво да се хване публиката.

Общи условия

Активация на акаунт