Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 6

• 125 130
  • 2 636
  •   1
Отговори
# 2 580
Ами то си е дразнещо. Имала съм подобни хора в обкръжението си, които се виждат като Кари Брадшоу и постоянно са на лейт брънч с момичетата или съзерцават пиктурални залези с чаша изстуден коктейл под звуците на Шопен като почивка от анализирането на поредния житейски ребус и спасяването на света. Седиш и слушаш подобни превземки известно време и в един момент усещаш как нервите ти започват да се пилят при поредното превъзнасяне. Те там нямат опцията да обърнат гръб или да затворят телефона, защото са затворени заедно.
Аз пък се кефя на такива хора... Но аз и Ирина Тенчева харесвам..
В определен смисъл разбирам, има нещо очарователно, когато си вярват - сигурно е хубаво да живееш в някакъв собствен, излъскан свят, в който всичко е изтупано и красиво, и всяко твое действие е уникално и неповторимо. Grinning Това поне ги прави доста дейни този тип хора.

# 2 581

Между другото, цветовете на годината на Пантоне ги знаят доста хора, които се интересуват от модни тенденции или четат лайфстайл новини. Когато ги обявят, буквално са залети онлайн изданията със снимки на цвета и кадри от подиумите с дрехи на дизайнери в същия тон. Нито е ниска, нито висока летва, просто зависи какво следиш и от какво се интересуваш. Евгени едва ли я разбра за какво говори, но тя се интересува от дизайн и не е ненормално да е споделила каквото ѝ е минало през ума в този момент.  Страшна мнителност е и в това да се открие опит за псевдоинтелектуалничене.

Да, на мен например ми бе интересно и показателно за срещата им това за серендипитито, не го знаех. За други е банално... Но разбира се - обащата ми култура е ниска Nerd

Вярно, ladonnae, всъщност тя е направила асоциация с името на цвета. Това го бях забравила. Аз научих за тази дума преди години покрай една романтична комедия, съвсем на място е "серендипити" в любовна среща. А и Евгени върна репликата и се получи хубав момент. Много секси ми се стори как се движеше ръката му върху крака ѝ в същото време. Но явно всеки вижда само, което съвпада със собствената му нагласа. За други е бил поредният криндж с чуждици от Елена.

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 17:36 от Lemon Verbena

# 2 582
Назад някой даде пример с Коелю. Сега сигурно Ранд е на дневен ред
Е, Айн Ранд е висока топка. По-скоро днес Паулу Коелю е заменен от Мария Лалева ("Живот в скалите"), Розмари Де Мео ("Стопанката на Господ") и подобни..

# 2 583
“Стопанката на Господ” - като Елена на Евгени. Не съм чела самата стопанка, нямам и намерение, но Господ в това произведение не е ли име на козел? И пак става за Елена и Евгени 😀

# 2 584
За капацитета и нуждите на присъстващите вътре... просто е нужно едно име, което са чули повече от веднъж от устата на някой, когото смятат за мнооого умен. Иначе цитирайки го, без значение кой е, едва ли са наясно "какво е искал да каже авторът".

# 2 585
Между другото, цветовете на годината на Пантоне ги знаят доста хора, които се интересуват от модни тенденции или четат лайфстайл новини. Когато ги обявят, буквално са залети онлайн изданията със снимки на цвета и кадри от подиумите с дрехи на дизайнери в същия тон.
Абсолютно! И аз винаги ги знам, без да се интересувам специално!
И аз редовно се запознавам с Цвета на годината на Пантон, докато чета лайф- стайл списания при фризьора. Това прави ли ме интелигентна поне наполовина на Елена😉?

Слушайки я, постоянно ме сполетяват спомени от ежемесечното четене на списания във фризьорския салон- съжалявам, но това ѝ е нивото на лексиката и стилистиката на девойката. И преди някой да ми пише, че Елена е живяла цели три години в Берлин и владее АЕ, ще дам лек пример:
Имах честта и удоволствието да слушам преди години лекция на Валери Петров. Всички знаем, че той освен безкрайния си талант на творец, е тънък познавач на Английския език и литература, преводач на произведенията на Шекспир. Този човек говореше просто, но мъдро, без сложни термини и чуждици, без нито една думичка на английски и пак ни впечатли някакви студенти заблудени. Пиша това не защото сравнявам Елена с него, а защото искам да кажа че интелектът е облечен в прости, но мъдри думи, а не в пиктурални сънища в серендипити нюанс.
В името на обективността трябва да поздравя Елена заради положените усилия да покаже интелект, мисъл, стратегическа визия, другите са толкова посредствени, че дори не заслужават критичен поглед.
За финал- кой умник- Щерева ти ли?🤨дефинира ПлАмена като есеист?

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 18:05 от ellis

# 2 586
Да, за 2016 са два цвята - розов кварц и серенити.
Светло синьо и розово - предлолагам, че отговаря на това, което наричат Синия час?
Серендипити съм го срещала като име на героиня в роман (и ми звучеше не особено адекватно).

# 2 587
  • Вестерос
На мен Елито  ми е противна и грозна, не точно ... Не ми хареса, въпреки че е интелигентно момиче, говори хубаво и има излъчване, но ми е неприятна. Тази вечер облекло и макиаж ги намирам за още по зле. Валчето е колкото миловидно, толкова е злобно. Пам е смехотворна, като дойката на принцесата Елена. Айлин е много красива, но много си личи етноса.  Прозира в поведението на ергена повече коцкарчето, отколкото сериозност. Явно само аз не видях в срещата нещо сериозно.
И аз. Благодаря, че не съм единственият, който смята срещата им за тотална позьорщина.
И аз клоня към вашето мнение. Не мога да я харесам Елена и това е.

Аз съм изтървала за Ивелина, какво е споделила ?

# 2 588
  • Луната
Скрит текст:
На мен Елито  ми е противна и грозна, не точно ... Не ми хареса, въпреки че е интелигентно момиче, говори хубаво и има излъчване, но ми е неприятна. Тази вечер облекло и макиаж ги намирам за още по зле. Валчето е колкото миловидно, толкова е злобно. Пам е смехотворна, като дойката на принцесата Елена. Айлин е много красива, но много си личи етноса.  Прозира в поведението на ергена повече коцкарчето, отколкото сериозност. Явно само аз не видях в срещата нещо сериозно.
И аз. Благодаря, че не съм единственият, който смята срещата им за тотална позьорщина.[/b]
И аз клоня към вашето мнение. Не мога да я харесам Елена и това е.

Аз съм изтървала за Ивелина, какво е споделила ?
Тифче, последния епизод споделя пред Генчо, че човека с когото е живеела е пиел и е била жертва на домашно насилие

# 2 589
  • София
Ирина беше казала в инстаграма си, че нямала търпение да си смени фамилията. Дали е намек… или просто си говори и тя?

И аз да се казвах Карабаджак, нямаше да имам търпение да си сменя фамилията Wink

# 2 590
  • Вестерос
Ако е много интелигентна и начетена, нямаше да е там. Но в сравнение с другите се откроява.
Заради това е смешно, че някой би си търсил жена измежду тези госпожици.

Те за какви книги са говорили - не помня някой да е споменавал книги на самата среща? Говореха си за крепостта, лични неща, пикника, луната...
На пейките като тя все говореше за Берлин и гаджетата си е споменавала мисля. Също и Валерия изкоментира за книгите

# 2 591
Ирина беше казала в инстаграма си, че нямала търпение да си смени фамилията. Дали е намек… или просто си говори и тя?

И аз да се казвах Карабаджак, нямаше да имам търпение да си сменя фамилията Wink
Според мен е уникална фамилия и доста интересна. Аз ако бях щях да искам да си я запазя и след брака точно заради това. Има нещо екзотично във фамилията, със сигурност не се среща често и е може би дори единствена в България.

# 2 592
И култов прякор - "Баджак".

# 2 593

Според мен е уникална фамилия и доста интересна. Аз ако бях щях да искам да си я запазя и след брака точно заради това. Има нещо екзотично във фамилията, със сигурност не се среща често и е може би дори единствена в България.
Оказва се, че има не един и двама Карабаджакови в България.
Първият по-известен:
https://www.galleryloran.com/bg/authors/view/gancho-karabadjakov … cho-karabadzhakov
Просто нейната фамилия, не е с българско окончание.

# 2 594
  • София
Интересен беше и коментарът й, не помня точно буквално, но каза че означавало "да търсиш нещо, а да получиш друго" и че приличало на тяхната ситуация. Интересна е Елена, но не ми харесва припряността й. Не помня вече в тази тема ли мернах, или другата за спойлерите нейна дума "напрежонки" - такава ми е тя, не другите кудкудякащи вътре.

Общи условия

Активация на акаунт