Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 381 279
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 4 470
В Софиямед.
Не откриха 4,5 см. рецидив в малък таз и му казаха, че е здрав , да си живее живота.
С контраст беше.
От там тръгнаха всички недоразумения и проблеми.
Позволиха си да ми кажат накрая , че просто е изтеглил лоша карта.
Нямам думи!
Сега като си беше в България трябваше да минем да вземем от патологията и блокчетага от първата операция 2020 г.
Та, видяха го част от лекарите,  които го "лекуваха".
Гледаха невярващо,,ама как изглеждал така добре,  как така бил на море в Гърция и как изобщо е жив.
Та споделих с тях мнението си, че не е само до лошата карта, а и желанието да лекуваш и помогнеш на хората.
То не е само Софиямед и в  други такива бяхме, при светила, не ми се връща назад.
Има, сигурна съм, че има свестни, човечни и добри лекари, но е въпрос на голям късмет да попадне човек на тях.
А дали ще ме изгонят от темата...все ми е тая! Тя нищо не ми решава.
И ако мога да помогна на някой, с радост ще го направя, защото минах ада с него тук и знам усещането.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 00:16 от miglenasky

# 4 471
Вижте, всеки има право да изрази мнението си, особено когато става дума за човешки живот. За съжаление е факт, че в повечето отделения, не само онкологичните, те гледат като каса. НО не мога да пренебрегна факта, че имаме уникални специалисти. Аз не мога да си изкривя душата, че от прегледа ми в спешното в Пирогов, където директно си ми заявиха, че това за тях е тумор, до специалистите във урологичното отделение на Вита 2, където се направи всичко възможно, тумора да бъде проследен с ЯМРи в Токуда, както и бях насочен от тях на няколко образни диагностики с ехографи, идваха по няколко специалиста да ме гледат, без дори да си ги платя тези прегледи! Тумора бе отстранен както трябва, бях опериран професионално сякаш не съм лягал на масата, до лекуващия ми млад, амбициозен и уникален онколог в Св. Иван Рилски, където бях посрещнат сякаш не съм онкоболен, обясниха ми на абсолютно прост език какво трябва да се случи с мен и дори бях поздравен за това, че за мое лично успокоение искам да премина една банка с химиотерапия. Всичко ми бе показано, обяснено, получих цялото съдействие от всички екипи, любезно и приветливо.
Изключително съм щастлив, че попаднах на тези лекари. Ще им бъдат благодарен цял живот.
Не са малко и отрицателните мнения, относно лечения и в чужбина. Няколко неща са важни- да имаш доверие на лекарите, които са те поели, да имаш вярата, че всичко ще бъде наред, и да имаш волята и подкрепата от близки, за да преодолееш тази болест.

# 4 472
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз само минавам да оставя това Simple Smile

# 4 473
  • Другата България

Браво. Чудесни резултати, желая ти дълги години ремисия.

Миглена, ако не е неприятно за споделяне - кое ви накара да направите нов скенер /казваш, че след този от София мед, на който уж всичко е било ок, сте направили нов, платен от вас/? Кое, или какво ви усъмни в резултата?

# 4 474

Браво. Чудесни резултати, желая ти дълги години ремисия.

Миглена, ако не е неприятно за споделяне - кое ви накара да направите нов скенер /казваш, че след този от София мед, на който уж всичко е било ок, сте направили нов, платен от вас/? Кое, или какво ви усъмни в резултата?
Имаше оплаквания, болки в дясно в малкия таз и често уриниране., които се усилваха.
Бо, така е.
Има и тук , стига да има човек късмета да попадне на тях.
За чужбина, да,зависи къде попадне човек, аз съм изключително доволна!
И вяра им имах, и се доверявах,  докато не се усложниха нещата.

# 4 475
Миглена, радвам се, че всичко е завършило благополучно при вас. Хубаво е, че сте имали начин да се регистрирате и да се възползвате от този формуляр. Но не винаги е толкова лесно и не за всички. Някой потребители и близките им няма да могат. Отделно и в чужбина могат да се случат усложнения или да развият вътре болнична инфекция. Съгласна съм на 100% за разликата в отношението и за организацията, които за голямо съжаление тук липсват. И мисля, че точно със съвети тук е много полезна темата. Затова не е хубаво да се плюем взаимно.
Лично аз, също се чувствам засегната от нападките в последните постове. На потребителката Катеринка де опитваме да помогнем със съвети, всеки според вижданията си в продължение на две седмици. И след като отказа приема за биопсия на мъжа си и се върти в кръг ни пита какво да направи и накрая се стигна до алтернативна медицина. Ами нормално е да се изостри тона. Не зная минали ли са ПЕТ скенер и какъв е резултата, не зная включил ли се е някой от синовете да помогне, и то не логистично, но може тримата да обсъдят и да решат, да я подкрепят. Тук всеки е минал по този път и се опитва да помогне, погледнато от своята камбанария.
Гита, радвам се за добрия резултат.

# 4 476
  • софия

Само такива резултати да имаш!
Страшен ли беше ПЕТ скенерът?

# 4 477
Здравейте! Мога ли да помоля за препоръки за онколог, от който да получа второ мнение. Казусът е следния - баба ми е оперирана преди 15г от рак на гърдата като същата е премахната. Преди 3г ракът се завръща в бял дроб от страната на премахнатата гърда и по костите. Успешно я лекуваме вече три години с CDK4/6 инхибитор Паблоциклиб + СИ /Летрофемин/ и SRE-P с Х-geva. Всичко беше наред до последния контролен скенер, който сочи, че има промяна в разсейките в костите и няколко малки нови, т.е лечението вече не действа. Това, което е в белия дроб основното е без промяна.
Типът на тумора е HER2 отрицателен; ER положителен.
Благодаря предварително на отзовалите се със съвети и препоръки! Бъдете здрави!

# 4 478
Поздравления за хубавите резултати от скана, Гита!

# 4 479
desito82, в кой град сте?

В софиямед и аз знам за сгрешен скенер. Не мога да си го обясня. Също така кръвните ни резултати бяха сбъркани и изолираха бактерия, където никъде другаде не се откри.

# 4 480
  • Sofia
На мен в Софиямед ми бяха поставили диагноза аденокарцином.Оказа се метастаза на меланом.

# 4 481
desito82, в кой град сте?

В софиямед и аз знам за сгрешен скенер. Не мога да си го обясня. Също така кръвните ни резултати бяха сбъркани и изолираха бактерия, където никъде другаде не се откри.
Става въпрос за Шумен. Вече три години подред е на скенер на 6м и всичко беше наред до този скенер. Мога да кача тук епикризата.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 09:14 от desito92

# 4 482
Знаете ли дали добри резултати - Prime и K67 са достатъчни за отхвърляне на диагноза?

# 4 483
Вижте, всеки има право да изрази мнението си, особено когато става дума за човешки живот. За съжаление е факт, че в повечето отделения, не само онкологичните, те гледат като каса. НО не мога да пренебрегна факта, че имаме уникални специалисти. Аз не мога да си изкривя душата, че от прегледа ми в спешното в Пирогов, където директно си ми заявиха, че това за тях е тумор, до специалистите във урологичното отделение на Вита 2, където се направи всичко възможно, тумора да бъде проследен с ЯМРи в Токуда, както и бях насочен от тях на няколко образни диагностики с ехографи, идваха по няколко специалиста да ме гледат, без дори да си ги платя тези прегледи! Тумора бе отстранен както трябва, бях опериран професионално сякаш не съм лягал на масата, до лекуващия ми млад, амбициозен и уникален онколог в Св. Иван Рилски, където бях посрещнат сякаш не съм онкоболен, обясниха ми на абсолютно прост език какво трябва да се случи с мен и дори бях поздравен за това, че за мое лично успокоение искам да премина една банка с химиотерапия. Всичко ми бе показано, обяснено, получих цялото съдействие от всички екипи, любезно и приветливо.
Изключително съм щастлив, че попаднах на тези лекари. Ще им бъдат благодарен цял живот.
Не са малко и отрицателните мнения, относно лечения и в чужбина. Няколко неща са важни- да имаш доверие на лекарите, които са те поели, да имаш вярата, че всичко ще бъде наред, и да имаш волята и подкрепата от близки, за да преодолееш тази болест.

Бо, вие сте изкарали огромен късмет. В нашия случай например имаше 5-6 различни мнения, лъжа за рецидив и ненужно лечение, което увреди майка до неузнаваемост и 8 месеца не може да се оправи. Както и да е, минавам да видя само какво става с мъжа на катеринка и виждам, че още няма биопсия. Защо?? При рак абсолютно всеки един момент е от значение поради риска скорострелно да се влоши състоянието на човека.

# 4 484
Здравейте, отново имам нужда от съвет…
Да припомня на кратко- след ПЕТ скенер и биопсия мина и операцията на баща ми ( рак на простата )
Днес взех епикризата, а онкорешението още не е готово.
На ПЕТ тогава, правихме го април месец се виждаше нещо на бял дроб и ребро. Притеснявах се да не е метастаз, ( имаше проблем с тазобедрена става, която сменихме в периода между скенер и операция )но комисията тогава каза операция… четох тук, че при метастази не се прави първо операция и малко се успокоих.
На епикризата сега пак има нещо описано , което ме притеснява. Ще изчакам решението, но ако може все пак някой да каже…
Скрит текст:

Скрит текст:
Пак моля някой за мнение 😭

Общи условия

Активация на акаунт