Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 381 266
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 4 485
Milla_11, трябва да направите скенер на бял дроб. От рентгена едва ли някой може да се каже със сигурност какво е това образувание.
Ако може, качи разчитането на ПЕТ от април, за да видим какво пише там за това нещо. Hug

# 4 486
Благодаря, Зиги.
Виждам, че на ПЕТ тогава е било 5мм, а сега 10мм . Ето резултата от ПЕТ
Скрит текст:
Скрит текст:

# 4 487
Явно тогава и двете подозрителни находки са били прекалено малки и затова са написали - за проследяване.
Трябва си нов скенер.

# 4 488
Здравейте! Мога ли да помоля за препоръки за онколог, от който да получа второ мнение. Казусът е следния - баба ми е оперирана преди 15г от рак на гърдата като същата е премахната. Преди 3г ракът се завръща в бял дроб от страната на премахнатата гърда и по костите. Успешно я лекуваме вече три години с CDK4/6 инхибитор Паблоциклиб + СИ /Летрофемин/ и SRE-P с Х-geva. Всичко беше наред до последния контролен скенер, който сочи, че има промяна в разсейките в костите и няколко малки нови, т.е лечението вече не действа. Това, което е в белия дроб основното е без промяна.
Типът на тумора е HER2 отрицателен; ER положителен.
Благодаря предварително на отзовалите се със съвети и препоръки! Бъдете здрави!
desito92, има нещо сбъркано в лечението на баба ти. Още в началото е направила прогресия по време на лечението. Като цяло отговор на лечението няма, но има задържане на болестта. Което може би предвид възрастта на баба ти ги е накарало да продължат. Хубавото на това е, че има други лечения, които не са изчерпани все още. Къде се лекува в момента? Определено имате нужда от второ мнение и онколог, но предвид къде се намирате ми е трудно да посоча такъв. Ако решите да направите консултация по документи - аз бих отишла при Дудов. Онлайн може да се консултирате с Тимчева. Вземете поне две мнения на онколог. Не съм сигурна дали няма нещо сбъркано и в хистологиите, защота се говори за два различни тумора.

# 4 489

Здравейте! Мога ли да помоля за препоръки за онколог, от който да получа второ мнение. Казусът е следния - баба ми е оперирана преди 15г от рак на гърдата като същата е премахната. Преди 3г ракът се завръща в бял дроб от страната на премахнатата гърда и по костите. Успешно я лекуваме вече три години с CDK4/6 инхибитор Паблоциклиб + СИ /Летрофемин/ и SRE-P с Х-geva. Всичко беше наред до последния контролен скенер, който сочи, че има промяна в разсейките в костите и няколко малки нови, т.е лечението вече не действа. Това, което е в белия дроб основното е без промяна.
Типът на тумора е HER2 отрицателен; ER положителен.
Благодаря предварително на отзовалите се със съвети и препоръки! Бъдете здрави!
desito92, има нещо сбъркано в лечението на баба ти. Още в началото е направила прогресия по време на лечението. Като цяло отговор на лечението няма, но има задържане на болестта. Което може би предвид възрастта на баба ти ги е накарало да продължат. Хубавото на това е, че има други лечения, които не са изчерпани все още. Къде се лекува в момента? Определено имате нужда от второ мнение и онколог, но предвид къде се намирате ми е трудно да посоча такъв. Ако решите да направите консултация по документи - аз бих отишла при Дудов. Онлайн може да се консултирате с Тимчева. Вземете поне две мнения на онколог. Не съм сигурна дали няма нещо сбъркано и в хистологиите, защота се говори за два различни тумора.
Лечението беше назначено от Тимчева, иначе се лекува в Шумен. В какъв смисъл два вида? Тя беше с рак на гърдата, казват че е същия, но появил се отново на бял дроб и кости след ремисия от 15г. Според Тимчева лечението трябва да продължи същото само със смяна на инжекцията. Не е ли по-добре да излезе първо мутацията и тогава да се действа? Според вас назначеното лечение не е адекватно ли? Много съм объркана и притеснена. Тя се лекува така три години и след първия скенер мислехме, че излиза пак някакво движение в клетките понеже се беше забавило лечението няколко месеца и го отдавахме на това. Виждам, че в следващите скенери се говори за състояния без прогресия. Хистология е правена в ВМА София.

# 4 490
В КОЦ Шумен ли? Съветвам ви да не се лекувате там. Намерете друго място.

# 4 491
  • Варна
Защо давате такива съвети.От всяка болница има доволни и недоволни.Така като чета документите без да съм лекар,лечението е адекватно и бабата е много години в ремисия.При метастатична болест рано или късно има прогресия,но лекарите са пуснали мутация и според нея ще й назначат нова терапия.Момичето е много младо и уплашена и не виждам смисъл да я плашите с такива определения.Това,че при майка ви има странични ефекти от лъчето не значи,че и при други ще има.Нашта племенница на 28г с тумор на Шминке,неоперабилен,след химио всяка седмица максимум процедури,(забравих вече колко)тумора не беше мръднал.Изпратиха я от Варна в Шумен за лъче 34 фракции,тогава апарата там беше най новия.След последната процедура,нямаше помен от тумора и никой не можеше да повярва.Вече много години е в ремисия.Прави контроли във Франция всяка година.Страничните ефекти бяха,че почнаха да й се рушат зъбите и леко зачервяване.Всеки по различен начин понася лечението.

# 4 492
Alatea ,кога се случи това с племенницата Ви ,на майка ми и предстои лъчетерапия и се чудя във Варна или другаде да я направи ?

# 4 493
  • Варна
Мисля,че преди 8г.,може и 10.Тогава линейния ускорител във Варна не беше пуснат и имаше един стар в Окръжна и Аспарухово.Но в момента във Варна са по нови и сме много доволни от проф.Енчева.От всички болници които обиколихме,тя е единствения лекар който не спира да обикаля от кабинет на кабинет и да следи лечението лично.Няма и забавяния в часовете,освен при приемането,тогава е голямо чакане.На сестра ми лъчето беше там и нямаше странични ефекти но беше радиохирургия.

# 4 494
Защо давате такива съвети.От всяка болница има доволни и недоволни.Така като чета документите без да съм лекар,лечението е адекватно и бабата е много години в ремисия.При метастатична болест рано или късно има прогресия,но лекарите са пуснали мутация и според нея ще й назначат нова терапия.Момичето е много младо и уплашена и не виждам смисъл да я плашите с такива определения.Това,че при майка ви има странични ефекти от лъчето не значи,че и при други ще има.Нашта племенница на 28г с тумор на Шминке,неоперабилен,след химио всяка седмица максимум процедури,(забравих вече колко)тумора не беше мръднал.Изпратиха я от Варна в Шумен за лъче 34 фракции,тогава апарата там беше най новия.След последната процедура,нямаше помен от тумора и никой не можеше да повярва.Вече много години е в ремисия.Прави контроли във Франция всяка година.Страничните ефекти бяха,че почнаха да й се рушат зъбите и леко зачервяване.Всеки по различен начин понася лечението.

Давам такива съвети, защото има и недоволни. Ако някой не иска да има мнения против лекари и болници, да затрива темата. При майка ми не просто има странични ефекти. Тя беше подведена - излъгана, че има рецидив. Не мисля да го обяснявам отново, предприели сме вече стъпки в друга посока.
Твърде възможно е да сте били лекувани от други доктори. При нас става дума за Мохтарева и Габровски мисля беше.
По вашата логика и аз мога да кажа "браво, че са излекували вашия близък, ама това си е чист късмет и при много други това не се случва". Аз поне съм наясно със статистиката.
Разбира се, тук сме много хора и съм сигурна, че ще ви дадат и други съвети. Желая успех с лечението.

# 4 495
Моля,да препоръчате протеин с високо съдържание на белтъчини.След операцията ще има гастростома и искат да приема протеини за да зарастване мястото и да е възможно след това да прави лъчетерапия,ако зарастне оперираното място

# 4 496
  • някъде там

Давам такива съвети, защото има и недоволни. Ако някой не иска да има мнения против лекари и болници, да затрива темата. При майка ми не просто има странични ефекти. Тя беше подведена - излъгана, че има рецидив. Не мисля да го обяснявам отново, предприели сме вече стъпки в друга посока.
Твърде възможно е да сте били лекувани от други доктори. При нас става дума за Мохтарева и Габровски мисля беше.
По вашата логика и аз мога да кажа "браво, че са излекували вашия близък, ама това си е чист късмет и при много други това не се случва". Аз поне съм наясно със статистиката.
Разбира се, тук сме много хора и съм сигурна, че ще ви дадат и други съвети. Желая успех с лечението.
Да де, но има и много излекувани хора. Коц Шумен е на високо ниво... И там не работят двама лекари

# 4 497
Моля,да препоръчате протеин с високо съдържание на белтъчини.След операцията ще има гастростома и искат да приема протеини за да зарастване мястото и да е възможно след това да прави лъчетерапия,ако зарастне оперираното място

Протеини и белтъчини са синоними.
Фрезубин е най-популярното решение за медицински цели.

# 4 498
  • Варна
Да се похваля и тук.Моят пост беше последен и не можех да пиша.Огромни благодарности на Hоpe4c,за всички насоки и обяснения.За мен си Човека който дава най подробни и смислени обяснения в темата.Поклон пред родителите които са отгледали и възпитали такъв син.:Пожелавам на всички са мо чисти скенери.И пак с въпрос.Вече може ли да се спре Денозунаба.Не го слага вече 3м. и няма още 3 да се поставя,заради зъбна интервенция.В смисъл като няма активност в метата,нужен ли е И ако не е много нахално да дадете съвет на desito92.Момичето е много объркано след  прогресия на мети от КТ.Пет никога не е правен,само сцинтиграфия.ТМ от 60 за 1,5 м.скача на 160.Високо СУЕ и CRP.Алкална фосфатаза в норма.Чернодробни в норма с изключение на малко завишен Алат.Писах ме си на лични,сходна терапия.В момента от комисията правят изследване за PIC3CA,и е само на летрозол.Друг онколог предлага да остане на старата терапия палбоциклиб и фулвестран,метите в бял дроб са в застой.Тя сама .ще направи другите мутации които Hope4c,беше предложил в по стари публикации.ESR1,AKT1,PTEN. и ще пита за Енхерту.

# 4 499
Здравейте, моля за помощ и съвети ако някой е минал през това. Майка ми е с радиационен проктит, поставена диагноза след направена колоноскопия. Тя е с рак на шийката на матката, мина 25 лъчетерапии, 3 брахитерапии. След това се появи далечна метастаза в лимфен възел и започна химиотерапия и имунотерапия. След като приключи химията, продължи само с имунотерапия. Когато остана само на това лечение се появиха проблемите с диарията. Последните скенери бяха чисти. Посети няколко гастроентеролози, пробва няколко лечения и нищо не помага. Продължава да приема кортикостероиди, защото само те овладяват леко положението.
Благодаря предварително, бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт