Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 380 265
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 4 515
  • софия
Ако болницата е частна, има право да определя цената. Няма таван.

# 4 516
Снежи, отвори клинична пътека 175 и виж какво пише в нея, че се поема. Болницата ще получи от НЗОК за тази операция твърда цена по националния рамков договор, която по мой спомен е 4-5 Хил.лв.
НЗОК поема абсолютно необходимите неща за извършване на операцията.
Доплащането касае други услуги и стоки, които не са задължителни.
Самият факт, че лекарят не ти казва какво се включва в тази сума, е притеснителен.
https://www.nhif.bg/bg/online/answers/48312#:~:text=%D0%9E%D0%BF … 00%20%D0%BB%D0%B2.

# 4 517
Пригответе малко повече, в някои болници и преливането на кръв, осигурена от теб се заплаща, преди 6 години беше 100 лева на банка, ако има придружител и за него се заплаща легло и някои други дребни неща.

# 4 518
Ако болницата е частна, има право да определя цената. Няма таван.
Не ,не е частна. За Исул става въпрос.

# 4 519
  • софия
Присъединявам се към заги. Странно звучи този лекар.
Обсъдихте ли с него рискове, предимствата И на двата подхода за операция, бъдещо лечение? От споделеното оставам с впечатление, че се настоява за лапароскопска операция, а в същото време е казал, че операцията е сложна.

Моят опит е, че в държавна болница не сме доплащали нищо (освен за допълнителни стендове, които наистина трябваха и бяха сложени). В частните съм доплащала, но още преди приема ясно знаех колко.

# 4 520
Пригответе малко повече, в някои болници и преливането на кръв, осигурена от теб се заплаща, преди 6 години беше 100 лева на банка, ако има придружител и за него се заплаща легло и някои други дребни неща.
Искат ни двама кръводарители и бележка още при приемането.
Зигизаги,прочетох пътеката. В Исул е обявена цена около 5000 и нещо беше. Просто се чувстам притисната и ще платя каквото искат. В сряда искат да я приемат. Същия хирург и оперира лапароскопски и жлъчката февруари и донякъде му вярвам.

# 4 521
Здравейте,
Бих искала да се включа в дискусията с молба. Бихте ли препоръчали добър уролог/онколог в гр. София. Очакваме резултати от биопсията на баща ми, но туморни клетки са видени още при взимането на пробите.
ЯМР - PIRADS 3, PSA - 11
Бих искала възможно най-бързо да успея да събера мнения за добри специалисти, за да се консултираме за следвашите стъпки.
Благодаря предварително!

# 4 522
Stell_ana, тук пиша един алгоритъм за пореден път. Хубаво е като излезе хистологията да се консултирате  и да се прецени какви образни изследвания ще се правят за да се стадира болестта. И спрямо стадия, вида на тумора и годините и общото състояние на баща ти да се консултираш с уролог възможна ли е( и Дари има смисъл от операция). Дори и да не е възможна, това е един от туморите, при които има доста варианти за лечение. Действайте стъпка по стъпка, тази борба е маратон и ви трябват сили.
По повод лапароскопската операция-какво освен ушиватели и избор на екип вкл. тази цена? Обясни ли ви хирурга? Избора на екип мисля че е сума, спрямо цената на пътеката.
Катеринка, не бързай да се отчайваш, а опитай да се бориш. Като за начало да уточните вида на тумора и находката в главата. На майка ми и даваха не повече от два месеца живот, пък изкара 1 година. Да, не е много, но пак е време с нас.

# 4 523
Борянка, каза че консумативи като ушиватели,сонди и други се заплащат от нас. Нищо не е казал за избор на екип.Останах с впечатлението ,че е без избор. Нас ни изпрати при него гастроентеролога всъщност. Но както и да е. Нямах време да разуча. Всяка една такава новина ни хвърля в ужас и стрес (аз също съм с рак на гърдата,оперирана миналия ноември) и просто сега искам нещата да се случат по-бързо. Майка ми е болки.Тумора е голям и явно притиска вече.

# 4 524
Ами щом нямате избор скачате и стискаме палци всичко да е наред! Аз реших ох постовете ти, че се колебаеш каква да е операцията и дали е нормално да е толкова пари. Но щом нямате време взимате решение и действате.

# 4 525
  • на20 километра от Бургас
Аз не знам да плащам ли за контраст на ЯМР  в нашия случай, или и без ще се разбере каква е находката в главата. Лекаря не каза, а трябва да отиваме скоро.

# 4 526
  • София
Според мен, по-добре с контраст като ще се прави.

# 4 527
  • Варна
С контраст се прави на глава.Дано да няма нищо.

# 4 528
На нас винаги ни казваха, че трябва да е с контраст.

# 4 529
  • на20 километра от Бургас
Благодаря, ще платя и за контраст. Само как ще стигнем до там... Цял ден лежи. Вчера се изтощи, но беше по-добре, сега сякаш паниката го хвана. До обед разговаряхме, като нормални хора, а сега пак объркан.             Гладен ли трябва да е

Общи условия

Активация на акаунт