Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 395 683
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 4 545
Борянка, каза че консумативи като ушиватели,сонди и други се заплащат от нас. Нищо не е казал за избор на екип.Останах с впечатлението ,че е без избор. Нас ни изпрати при него гастроентеролога всъщност. Но както и да е. Нямах време да разуча. Всяка една такава новина ни хвърля в ужас и стрес (аз също съм с рак на гърдата,оперирана миналия ноември) и просто сега искам нещата да се случат по-бързо. Майка ми е болки.Тумора е голям и явно притиска вече.

Чисто информативно-при майка ми доплащнето за консумативите за лапароскопска операция миналата година беше 4700лв.Някои неща платихме в болничната аптека,а други,които не бяха налични там ни пратиха да купим направо от фирмата вносител!В ерикризата след изписването беше описано кое е по здравна каса и кое сме заплатил ние допълнително!

# 4 546
Вижте дали може да вземете инжекцията от аптека платено.
Не знам каква ви е изписана, но напр. Золадекс се продава срещу рецепта свободно и струва 140 лв

500 лв. струва инжекцията, вече проверих. Обмислих го този вариант, но в аптеката няма да ги дадат без рецепта от личната. Личната няма да я даде без предписание от онколога, а онколога каза да чакаме протокола и да пие хапчетата..той щял да излезе бързо. Да ама не..Здравната каса казаха - до 2 месеца. Исках да видя дали някой е бил в подобна ситуация и как се е развило. Иначе ако не намеря по-подходящ съвет предполагам ще почнем да пие лекарствата от утре и на 10-тия ден ако няма предписана инжекция ще звъня пак на онколога да видя какво правим.

# 4 547
Със сигурност може да се купи без рецепта! Просто ви трябва аптека, в която да имат желание да помогнат.
Аз съм купувала Фулвестрант, което е аналогично на вашето, за да не чакам два месеца, а да започна лечение веднага. И като мина година пак купих, защото се слага на 28 дни, а ЗК го дава на 30 дни, съответно не стигна една доза.
Успех!

# 4 548
  • Варна
Както е отговорила Малечка Палечка и ние закупихме първата инжекция и лекарства с протокола от комисията който са ви дали за лечението.Не сме занимавали личната.Просто го покажете в аптеката.От всички лекарства имаме в повече,да не прекъсва лечението. Някой може ли да ми даде линк как се разчита suv max.По точно някаква скала със стойностите.Никъде нищо не намерих.

# 4 549
Както е отговорила Малечка Палечка и ние закупихме първата инжекция и лекарства с протокола от комисията който са ви дали за лечението.Не сме занимавали личната.Просто го покажете в аптеката.От всички лекарства имаме в повече,да не прекъсва лечението. Някой може ли да ми даде линк как се разчита suv max.По точно някаква скала със стойностите.Никъде нищо не намерих.
Нямам копие от протокола ...но явно не сме изолиран случай щом и на други се е налагало да купуват лекарства без рецепта. Ще почнем лекарствата, пък ще видим.

# 4 550
Ако можете проверете и в Турция цената на инжекцията, ако има кой да ви я донесе. Миналата година цената  беше на половина от българската. (Сега обаче има увеличение и там, но си струва да проверите). Освен това ги дават или макс с рецепта на снимка.

# 4 551
Борянка, каза че консумативи като ушиватели,сонди и други се заплащат от нас. Нищо не е казал за избор на екип.Останах с впечатлението ,че е без избор. Нас ни изпрати при него гастроентеролога всъщност. Но както и да е. Нямах време да разуча. Всяка една такава новина ни хвърля в ужас и стрес (аз също съм с рак на гърдата,оперирана миналия ноември) и просто сега искам нещата да се случат по-бързо. Майка ми е болки.Тумора е голям и явно притиска вече.
Щом са такива парите, сигурно и избор на екип е включен. То не че реално избираш нещо, но такава е практиката явно. Поне така ми таксуваха на мен във ВМА лапароскопската операция. 2018 ноември изборът на екип беше 900 лева, отделно консумативи, отделно нощувките също ми ги таксуваха. Следващи пъти вече не ми таксуваха нощувките.

Катеринка, образно изследване - само с контраст, та поне да се вижда има или няма нещо. По моя опит винаги е така.
А защо не ви таксуваха нощувките?Раковоболните освободени ли са от тази такса?

# 4 552
Онкоболните са освободени от всички потребителски такси.

# 4 553
Зигизаги ,благодаря

# 4 554
Да. След първата операция не се знаеше, че е рак и ме таксуваха на мах. След това вече бях освободена, даже и потребителска такса не плащам при личния лекар.

# 4 555
За кои потребителски такси става въпрос, освен тези при личния лекар ?

# 4 556
За тези, които се плащат за болничен престой.

# 4 557
Здравейте,
Аз се включвам с малко ъпдейт по случая на баща ми и разбира се с малко въпроси.
Както знаете той беше с много висок ПСА 98,40 по последни изследвания изначално, когато взеха биопсията беше и по - висок 160. Gleason 9. Припомняме историята.
Та след много мъки и ходене да се моля по болниците успях да му уредя платен час за ПЕТ скенер в Токуда, (ако някой се интересува). Та направихме ПЕТ скенер излезе миналата седмица и от него не са най - прекрасните резултати, но на фона на ужасния Gleason и ПСА поне няма далечни метастази. Има локално авансиране по малко в пикочен мехур и леко засега е на правото черво.
Днес бях на консултация при доц. Консулова и тя е категорично за това, че на такъв етап не може да има операция и лечението на баща ми трябва да е с хормон елигард, а преди да получи Елигарда му изписа 10 дни Бикалутамид да взема. След хормоналното лечение ще се пристъпи към  радикална лъчетерапия, а може би и високодозова брахитерапия.
Утре имам консултация и с професор Давидов, защото така или иначе съм запазила часа, но май няма много смисъл. Принципно след това имам и със завеждащия на Онкологията на София мед.
Ще видя какво ще кажат.
Исках да попитам дали има някой с подобен протокол и как са се развили нещата при тях и въобще какво мислите за бъдещото лечение, а и има ли някакви странични ефекти от инжвкциите за които трябва да сме внимателни?

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 12:18 от Борбена

# 4 558
Борбена, аз бях септември при Мангалджиев и ми каза, че току що и в България са одобрили при висок риск рак на простатата, дори без видими метастази да се дава хормон /примерно Елигард/ заедно даролутамид ( Nubeqa).
Ще влезе в сила от декември някъде. Та според мен Ви трябва като минимум  поне тая комбинация.
 Категорично нямате нужда от консултация при Давидов във Вашия случай, консултирайте се също и Мангалджиев и с Мила Петрова, да имате поне три мнения, заедно с онколога в Софиямед.
Консулова я хвалят много за рак на гърдата, за простатата вижте Мангалджиев най-вече.
Аз не бих го оставила само на хормон и после лъче. Това правят, когато ракът не е много агресивен.

# 4 559
Boryana. nope запазила съм часове за д-р Мила Петрова и за д-р Мангалджиев в порядък от 10 дни ще мина и при двамата. Дано да имат предложения за иновативни терапии като тази Nubeqa.
Стискайте ни палци. Днес трябва да кажа на баща ми, че няма шанс да го оперират, а той така се надяваше. Но може да е за добро знам ли.

Общи условия

Активация на акаунт