Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 395 748
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 4 560
Борбена, можеш да му кажеш, че първо се минава терапия, лъче и т.н и сред това се прави операция. То при някои тумори наистина е такъв протокола, дори и при операбилни пациенти.

# 4 561
Къде консултира Мангалджиев ? Ние чакаме решение от онкокомисия след операцията, та да видя какво ще каже….
Как става диспансеризацията ?

# 4 562
Мангалджиев консултира в онкодиспансера в Младост. Иначе на този телефон аз записах час 029753535. Като набере те ще иска да въведете и вътрешен номер, който е 232.
Успех!

# 4 563
  • на20 километра от Бургас
Минахме биопсията на черния дроб. Даже още спи. Има две лепенки, сигурно са взели от две места материал. Лекарката се съмняваше, че повечето образувания са хемангиоми. А днес правиха пак скенер сутринта да доуточняват къде да боцкат. Сега ще чакаме хистологията, дано излезе скоро. И тази дълбока психологична депресия ще трябва да лекуваме.. Тя е голям проблем.

# 4 564
  • Sofia
Нежеланието на болния да се бори/лекува е голям проблем за близките.

# 4 565
Има ли смисъл от ЯМР без контраст за разсейки? ПЕТ ми отпада заради инжектиране на Депозилин.

# 4 566
  • Sofia
Доколкото знам няма смисъл

# 4 567
  • софия
Излязоха резултатите от новия ПЕТ на майка.
Скрит текст:
Резултат от 2024 г.

Останалото мисля, че е без проблем:

Резултат от 2023 г.

Ще запиша час при онколога, ако не е спешно, след като излязат и резултатите от генетичната лаборатория.
Излезе и генетиката:
Скрит текст:
Беше изпратена за това изследване заради тройно негативния рак на гърдата. Не-тата трябва да са положителни, нали? Или?

# 4 568
Здравейте аз също искам да попитам. Когато дойде време за лъпето при баща ми. Накъде да се насоча. Принципно за Сити и д-р Недев много хубави неща суюъм чувала. Но вчера от човек на високо равнище Онкологията ми беше казано, че най-добрата апаратура за София за момента е в София Мед. Та бих искала да попитам за мнения за д-р Иван Георгиев от София Мед и въобще за мнения за лъчелечението там, ако разбира се има тук хора с такъв опит.

# 4 569
Борбена, клиниката в София мед е най-новата (около година), а основната част от персонала са бивши подчинени на д-р Недев от Сити клиник.
Апаратурата е важна, но още по-важни са тези, които я управляват.

# 4 570
Може ли коментар на този ЯМР. Освен това нещо в десети сегмент има ли нещо друго в белия дроб?
Скрит текст:

# 4 571
Минахме биопсията на черния дроб. Даже още спи. Има две лепенки, сигурно са взели от две места материал. Лекарката се съмняваше, че повечето образувания са хемангиоми. А днес правиха пак скенер сутринта да доуточняват къде да боцкат. Сега ще чакаме хистологията, дано излезе скоро. И тази дълбока психологична депресия ще трябва да лекуваме.. Тя е голям проблем.

Трябва незабавно да започнете да третирате депресията, наистина е не голям, а много голям проблем.Говоря от опит при нас.Дианксита е като бонбонче, едва ли ще помогне.Съпругът ми е на Бриека и Есобел, не са на зелена рецепта.Дори са на свободна продажба.Около месец след започване се видя ефект и сега като е есен, паник-атаките и мислите колко е лошо времето например, отново се завръщат, та ще се срещаме пак с психиатъра да обсъдим дозата.Потърсете, ако можете психиатър с домашни посещения, трябва да поговори с него, да добие представа за състоянието му и да прецени какво и колко да изпише.Задочно лечение мисля че не е вариант.

# 4 572
  • на20 километра от Бургас
Говорих с психиатъра, който беше изписал хомеопатичните. Не ходил на домашни посещения. Каза да съм купила флуанксол за през деня  и тритико вечер. Бях чела, че не е добре да се комбинират. Ще търся друг явно. Има възможност тукашната невроложка да дойде евентуално, но дали ще изпише адекватно лечение.            Meagangood, на съпруга ти психиатър ли изписа тези лекарства, проявиха ли се странични ефекти. Той има ли болки. Една психоложка ми предложи да му давам Лотосоник.                               Моя мъж днес е с доста силни болки, паратрамола почти не му повлия, а сутринта пи и ибупрофен, който също не помогна. Имам и аулин, вече незнам какво са му дам.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 21:39 от катеринка

# 4 573
Ще помоля и аз за мнение по следните две заключения:

Кратка история. Татко беше с рак на пикочния мехур. Опериран 2022. После химиотерапия. Лъчетерапия. От лятото на 2023та през 3 месеца прави цистоскопии. Чисти.
До тези изследвания се стигна след неразположения като световъртеж и залитания, слабост в краката. Миналата седмица ни казаха, че има нов тумор в белия дроб с разсейки в мозъка.
И сега тези заключения.

Благодаря предварително.

Борбена,
Миналата година минахме през Недев. Помня, че доста пари беше консултацията.
После познат ни насочи към Онкологията. Доволни сме от там. Лекарката беше добра. Персоналът също.

# 4 574
Ние платихме 270 лв. за консултаци при него.

Общи условия

Активация на акаунт