Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 388 550
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 5 040
По-добре е да направи фюжън биопсия, че при обикновената много често след това стават инфекции.Отделно е и много по-прецизна и точна. Прави се с упойка в кръста и не усещаш нищо от кръста надолу.
Но трябва да имате ямр на малък таз с контраст, ако нямате-направете и ще се види има ли въобще съмнителен участък и нужда от биопсия.
Първо ямр на малък таз с контраст, после-фюжън биопсия.

Последна редакция: пн, 25 ное 2024, 16:24 от Boryana.nope

# 5 041
Точно така направихме и ние с баща ми. Най- точно и сигурно.
ЯМР направихме в Пирогов, биопсията в Александровска.

# 5 042
Здравейте отново на всички!
Отново имам нужда от вашата помощ.
В семейството се сблъскахме с УМЕРЕНОДИФЕРЕНЦИРАН ПЛОСКОКЛЕТЪЧЕН -Т3 N1 МО-ШІА СТАДИЙ
Ще прикача епикриза.Може ли да ни насочите към кои  лекари да се обърнем за операция и къде да направим  ПЕТ скенер.Какво да изследваме?
Ще съм благодарна на всякаква ценна информация

# 5 043
  • Sofia
Барбалена,бял дроб гледан ли е ?Попаднах на следното в една статия : при повечето белодробни метастази може да се получи парализа на гласните струни или болезнена хрипкавост на гласа…

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 14:27 от chocha

# 5 044
Пише определено за биопсия на формацията, която в крайна сметка я има, или я няма? Да кажат рентгенолози и УНГ има ли я, или я няма. От неврологична гледна точка имате чудесна консултация с насоки за неврологични заболявания. За другото да кажат другите специалисти.
Като се произнесат категорично, че няма, та няма нищо, вече тогава ще се мисли за ЕМГ и лумбална пункция, според мен.

Ра, прегледът от неврологът беше преди да се отхвърли, че има тумор в хипофаринкса. Затова споменава и биопсия. Мъжът ми беше прав, че ако не я направим, ще има да ни гложди... Засега сме се насочили към неврологични специалисти. Пуснах единия параметър за миастенията вчера, ще е готов на 29.11, а другия ще го пуснем днес. Имам запазен час и при доц.Недев другата седмица да видим все пак какво ще каже за тези находки... дали може да ги отхвърли и той. Макар, че УНГ-та го направиха след преглед с камерка, която се вкарва през носа и се спуска надолу. А в събота сме при проф.Герганов. Прочетох назад, че той държи и пациентът да присъства, това така ли е? Напират да си ходят, но не ги пускам още. Иначе лумбалната пункция е следващата стъпка, само да видим какво ще покажат двата параметъра.

Чоча, снимани са дробовете, а след това е правен и скенер на торакс. Уж всичко е наред.

Розалинда, не мога да се включа с полезен коментар, но стискам палци да е хванато в начален стадий и да се изчисти това нещо...

# 5 045
Като излязат антителата, ги покажи. Бих била силно изненадана, ако се позитивират.

# 5 046
  • софия
Самоцитирам се:
Леко съм притеснена. Туморният маркер на майка е над референтната стойност:

В резултатите миналия месец от ПЕТ скенера нямаше нищо, има час за мамолог края на месеца (2 пъти РМЖ и пролетта хистеректомия).
Какво да правим?
Мина на преглед при д-р Василев. Прегледал я е много внимателно, както винаги, прочел е всички предходни изследвания. Както и аз знам, маркерът не е най-обективен, но докато не я види лекар, на когото имаме доверие, в нищо не съм сигурна.
Засега можем да дишаме. До следващия преглед и изследвания.

катеринка, как си? Как сте вкъщи?

# 5 047
Баща ми направи биопсия в Света Анна с локална анестезия . На 73г е хипертоник. Всичко мина бързо и успешно. На самия ден се прибрахме вкъщи заедно.
Здравейте!
Имам нужда от вашите знания и съвети.
Баща ми, на 74г, има завишено ПСА - 8.47 (което всъщност е повече, тъй като пие хапчета за ДПХ, които намаляват ст-ста около 50% значи е около 17, може би). 
Та.. ходил е на преглед при доц.Дунев, който е казал, че трябва да се направи биопсия на простата и му е дал 2 варианта - с локална анестезия - 15мин, без нужда да остава в болница или прием в болница за 3 дни с пълна упойка.

Моля тези от вас, които са минали по този път или пък имат знания в областта, да ме посъветват какво да изберем.
Предимството на локалната анестезия е ясно, но какво друго може да е + или - на 2та варианта?

По принцип баща ми е хипертоник с аритмия, има диабет тип 2 и преди 6м беше опериран от рак на дебелото черво,  начален стадий без разсейки, без назначено допълнително лечение.

А, и още нещо- дали някой може да ми разчете какво е написал докторът като заключение, осен че има хиперплазия на простата?
Скрит текст:

# 5 048
  • на20 километра от Бургас
zvanche,благодаря че питаш за нас. Трудно ми е да пиша,защото душата и сърцето ми са свити,знаете колко е тежко всичко това.Не знам как ще издържа психически.Мойто момче отказва да яде,вода почти не пие,едва му слагам няколко хапки фрезобин.Не иска да го вдигаме,и болки има,но не казва.Пускахме системи до вчера,но няма ефект от тях,все по-отпаднал е.Понеделник ще ходя при онколог да изпише нещо.Сега давам аулин и хексалгин ,още не съм слагала лепенки,чакам онколога да каже,а и ме е страх от тях,но ако ще му помогнат...само да не го приспят съвсем.      Желая на всички здраве и добри резултати.

# 5 049
Катеринка, съжалявам да го прочета! Два пъти съм преминавала през този етап за последните две години, разбирам колко е тежко.

# 5 050
Картинка, надявам се да има кой да ти помага.... Непоносимо тежко е за сам човек. Взимай и ти нещо - поне мента, глог валериана.
Защо мислиш, че има болки - охка ли?
Не го вдигайте, не го карайте нищо на сила...

# 5 051
  • софия
Катеринка, Hug
Няма ли кой да те отмени поне на час-два? Това е ужасно тежко за сам човек.

Ужасена съм как хората в тежко здравословно състояние и близките им са оставени да се оправят сами, както могат. Нивото на обществото се вижда по отношението към болните, възрастните и децата.

# 5 052
  • на20 километра от Бургас
Сина ми помага много сега .Аз не мога да  вдигам мъжа ми,тежи ми и гледам да не товаря много ръката без лимфи ,а и кръста се обажда. Стои при баща си докато отида да пазаря,когато го храня,или да го сложим да си легне.Нощно време съм сама,и много се страхувам.

# 5 053
катеринка, нормално е да се страхуваш. Добре, че синът ви е наоколо.
Опитай да спиш и ти през нощта.
Прегръдки!

# 5 054
Надявах се да сме за друга тема, но уви. Връщаме се от консултация при проф.Герганов. Видя тумор. Доколкото разбрах не е в мозъка точно. Не подлежи на операция, защото ще се увредят много нерви... Според него не е злокачествено. Спомена, че най-вероятно е шваном или друго но не разбрах какво. Препоръчва лъчетерапия, за да не продължава да расте нещото и ни насочи към доц.Недев. Аз и без това бях записала час за вторник...

Вие какво ще ме посъветвате? Чудя се дали да не се опитам да се свържа и с проф.Габровски. Какво ще кажете за консултация в Турция?

https://i.postimg.cc/g2ZLt1tz/IMG-20241130-162515.jpg

Последна редакция: сб, 30 ное 2024, 16:30 от Барбалена

Общи условия

Активация на акаунт