Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 379 600
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 5 295
  • Варна
Пуснете в друга лаборатория.Аз,за такива стойности не съм чувала.Да не са 40.Нека и другите да кажат.

# 5 296
Пуснете в друга лаборатория.Аз,за такива стойности не съм чувала.Да не са 40.Нека и другите да кажат.
Ами уж в лабораторията към болницата ги пуснаха,от спешен кабинет.Ще пуснем други най-вероятно.

# 5 297
Хора, мъжа ми много се е отчаял. Вероятно и стреса си казва думата, но казва че раната на езика му днеска се е отворила още. Боли го и почти не се храни.
До сега вземаше Алгофрен за болката, но казва че не му помага.
Дайте идея какво да пие.
Казва че няма да издържи до януари. Cry
Затруднява се и да говори.
ПП: Сложно ми е да го придружавам заради детето. Тя има проблем с храненето, а в непозната обстановка категорично отказва да яде. И буквално се чувствам разпокъсана между него и детето.
Чакам януари да дойдат нашите и да помогнат, че до тогава...
2 пъти лежахме в болница със малката заради храненето. Правиха ѝ магнитен резонанс. Има образувание някакво до хипоталамуса. Ама киста ли е или друго не могат да кажат. Не смеят и да я облъчват за друг вид образна диагностика. Следим как се развива. От вчера започнах да давам пак Перитол и май ѝ подейства, че беше спрял. Като навърши 1г пак ще правим магнитен. Подозират че това може да е причината за намаления апетит. Ама нищо не твърдят със сигурност.
На тръни съм заради детето, и сега това с мъжа ми....
Малката е зачената инвитро след 10 години ходене по мъките.
Господ едно ми даде, а друго се кани да ми вземе. Cry

Последна редакция: пн, 23 дек 2024, 23:17 от geizer

# 5 298
Говорите за числа в различни мерни единици, на 99% съм сигурен. Левкоцитите при напълно здрав човек са до 11,000 на микролитър по скалата, която Stefania.sd има предвид. Това отговаря на 11 х 10^9 на литър, което също се използва. При остра инфекция могат да са и много повече от 40/40000. Все пак жената е на активно лечение за солиден тумор - дори основната диагноза може да обясни част от завишението, ако не цялото.

На фона на известното възпаление в устна кухина/на лигавицата, на мен това число не ми се струва фрапантно. Слушайте си лекарите, но отвъд АБ - действайте и локално. Хипертоничен разтвор с малко сода; меки храни с ниска киселинност; прием на течности със сламка и т.н.

Симптомите са най-неприятни около 7-8 дни след вливане; в рамките на 10тина след това трябва да отшумят в огромната си част.

# 5 299
Говорите за числа в различни мерни единици, на 99% съм сигурен. Левкоцитите при напълно здрав човек са до 11,000 на микролитър по скалата, която Stefania.sd има предвид. Това отговаря на 11 х 10^9 на литър, което също се използва. При остра инфекция могат да са и много повече от 40/40000. Все пак жената е на активно лечение за солиден тумор - дори основната диагноза може да обясни част от завишението, ако не цялото.

На фона на известното възпаление в устна кухина/на лигавицата, на мен това число не ми се струва фрапантно. Слушайте си лекарите, но отвъд АБ - действайте и локално. Хипертоничен разтвор с малко сода; меки храни с ниска киселинност; прием на течности със сламка и т.н.

Симптомите са най-неприятни около 7-8 дни след вливане; в рамките на 10тина след това трябва да отшумят в огромната си част.
Благодаря ви!

# 5 300
Хора, мъжа ми много се е отчаял. Вероятно и стреса си казва думата, но казва че раната на езика му днеска се е отворила още. Боли го и почти не се храни.
Дайте идея какво да пие.
ПП: Сложно ми е да го придружавам заради детето. Тя има проблем с храненето, а в непозната обстановка категорично отказва да яде. И буквално се чувствам разпокъсана между него и детето.
2 пъти лежахме в болница със малката заради храненето. Правиха ѝ магнитен резонанс. Има образувание някакво до хипоталамуса. Ама киста ли е или друго не могат да кажат. Не смеят и да я облъчват за друг вид образна диагностика. Следим как се развива. От вчера започнах да давам пак Перитол и май ѝ подейства, че беше спрял. Като навърши 1г пак ще правим магнитен. Подозират че това може да е причината за намаления апетит. Ама нищо не твърдят със сигурност.
Никой нищо няма да ти взима! Много ти е трудно, но ще се справите. Прегръдки!

# 5 301
Благодаря за подкрепата. Hug

Никой ли не може да предложи подходящо обезболяващо?

# 5 302
Гейзер, пробвайте с аулин, паратрамол. Трамадол мисля, че беше с електронна рацепта. И правилно лекарят е преценил час по скоро изследвания и операция. Не зная за кой град и коя болница говорите, но пиши в темата. Тук могат да те насочат към подходящите специалисти и болници. Ако ти не можеш да отидеш с него помоли брат, сестра, приятел, някои близък и му напомни да записва всичко, защото в такъв момент на стрес не се помнят нещата. Ориентирайте се към софийските болници.
Навремето баща ми го оперираха в ИСУЛ от рак на гърлото, живя 20 г след това.
Не се отчайвай, бъди му подкрепа и действайте. Кураж момиче, по Коледата стават чудеса, нека Бог да ви благослови и ви даде възможност да си отгледате с много любов рожбичката!

# 5 303
Дайте идея какво да пие.
Татко вземаше аулин. Също през 5-6 часа нурофен и парацетамол в комбинация. Кетонал също.

# 5 304
Благодаря.
Ние сме в Гърция.
Ще проверя за изброените лекарства, че и тука мисля че са със рецепта.
Очаквам днеска и разговор със лекарят му и ще го питам и него.

# 5 305
Geizer ,какво излезе от биопсията плоскоклетъчен карцином ли ?
Ако е така ,а в 90 процента от онкологиите в устната кухина са такива действайте бързо ,заболяването е агресивно настоявайте за операция възможно най -бързо .Препоръчвам доц.Николай Янев .не оставяйте мъжът ви сам да ходи на прегледи,ако трябва с детето отидете той не е в състояние да възприема информация в този момент .

# 5 306
Добре де, наистина ли не четете, гейзер са в Гърция. Не знаем имена там, затова можем да и откажем само подкрепа. Иначе без рецепта съм купувала лятото прахчета оки, имате силен парацетамол, все нещо ще ти дадат в аптеката, за да ги редува. Другото което ще ти дам като идея, ако мъжа ти му е трудно да се храни да вземете храни от типа на фрезубин, бебешки каши, за да не гладува и да не губи кг до операцията.

# 5 307
Боряна, нищо не пречи да дойдат в България за лечение добре чета за Гърция и за твоя информация съм добре запозната със заболяването от първо лице.

# 5 308
Ами явно и е трудно да дойдат тук, пише че е с бебе. Освен това в Гърция надали нямат никакви лекари. И най-вероятно мъжа и си има осигуровки там.

# 5 309
Току що се обади хирурга.
Запазил му е часове за образна на 10ти януари.
Сандра, да. Става въпрос за ниско диференциран карцином.
Мислите ли че изчакването до 10ти може да е фатално?

Общи условия

Активация на акаунт