Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 379 742
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 5 355
Да, така е, запозната съм достатъчно, ако живееш и пребиваваш в България,плащаш.
В нашия случай живее в Германия,има адресна регистрация там и никой не може да го върне където и да било.
В случая е важно лицето да има ТЕЛК, на него му го издадоха до датата, до която важи решението, преди 20 дни извадихме нов формуляр,тъй като има нов ТЕЛК.
А не мислите ли, че не всеки може да се възползва от това. И да го изплясквате тук като аксиома, как всеки може да се лекува там и колко е хубаво, на хора в нужда не е най-редно.
Иначе на вас успешно лечение, дано дълго е в ремисия мъжа ти.

# 5 356
Каква сума покрива застраховката?
И в посочени от тях болници ли?
Общите условия са много важни тук.
Моля???
А ,ако има хора, които могат да се възползват и не знаят как?
Да не мислите, че ние сме могли и сме знаели?
Като опре ножа до кокала, намираш начин.
Това е един от тях .
Това, че на вас не ви харесва, че хваля лекарите там и плюя тези тук, си е лично ваш проблем!
Да си оставим близките тогава и да не търсим варианти за лечение,при положение, че  такива са отказани в България.
Не мога да повярвам какви хора има тук!
И ще обясня и помогна на всеки,който се интересува,за да опита да спаси близкия си!
По вашата логика трябваше децата ми вече да са без баща,ако бях стояла и чакала да го лекуват в България, защото му отказаха лечение .
Намерихме начин и го споделям и ще го правя, докато някой отчаян като нас пита .
Никой не е тук от хубаво и не знам защо си позволявате да ми търсите сметка , че споделям нашия път.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 01:28 от miglenasky

# 5 357
GoSSipSs, ако наистина те интересува, ще проуча коя е най-добрата застраховка в момента. Сключването винаги се предшества от попълване на дълъг здравен въпросник. Наистина трябва да се четат внимателно покритията и най-вече изключенията.
Преди много години една дама беше задала въпрос тук как да се възползва от застраховката си (точно Бест докторс беше). Прегледах документите, разясних й нещата. Тя избра да се лекува в България и е в ремисия вече няколко години.

# 5 358
Зиги, първо ще говоря с ММ, да видим какво мисли и той пък след това ще ти пиша. Много ти благодаря за помощта.

# 5 359
Инсултът пресен ли е? не съм сигурна, че виждам връзка между инсулта и химиотерапията.
Правих консултация за панкреас с колежка онколожка в щатите- каза ми- каквото е тук, такова е в цял свят. Вълшебни схеми и практики нямало никъде за тая локализация. Тогава четох доста къде ли не и какво ли не.
Мисля,че инсулта е от началото на декември.Искате да кажете,че както го лекуват тук,това ще е и в чужбина ли?
Ракът е в напреднал стадий с разсейки в бял дроб.Мисля,че инсулта е ударил в лявата част и човека е парализиран вдясно.Близките ме питат колко струва лечението и затова попитах.По-горе бяха писали за лечение по S2,но първо да се направи консултация с проф.Дудов.Имяте ли личен номер или да звъннат в болницата,в която работи

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 23:45 от Bubii21

# 5 360
Честита Нова година!
Тривиално ще пожелая здраве на всички и повечко късмет!
Не съм влизала няколко дни в темата и съм изненадана, че и Новата година тук започва с ,,престрелки" Нека не забравяме, че всички сме тук, за да си бъдем полезни един на друг кой с каквото може.Всеки има право да изкаже мнение или собствен опит.Тук не е място за диспути или да се  доказваме кой по- по- най! Нека бъдем толерантни и малко по- смирени, независимо дали чуждото мнение ни харесва или не Никой не кара никого насила за нищо.Всеки има глава на раменете си, за да прецени в чий съвет ще се вслуша или ще подмине! Всякаква достоверна информация е добре дошла, особено ако е проверена от собствен опит

Относно застраховките, Алианц също имаха
,,Онко .грижа"", която аз лично считам за добра алтернатива.Съпругът ми я бе сключил 3 месеца преди диагнозата.Изплатиха сумата веднага след обработката на документите, без никакви въпроси.Бързо и коректно.Застрахователната сума е от 10 до 100 Хил лв, каквото избереш, а срока е 5 години.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 02:06 от meagangood

# 5 361
Явно визираш мен за престрелки. Няма проблем щом така го приемате. Но пост как някой се лекува в чужбина, как живее там и всичко е ок, а тук лекарите са дървари, и то за пореден път не е най-полезен тук. Да, много проблеми има тук, но нали затова се дават съвети. Но не мисля, че всеки може да си позволи този тип лечение в чужбина. Преди около две години едно момче със сарком се лекува в Германия, в интернет може да се види сумата, която се събра. Така, че не зная за кой път ме обвинявате в престрелки, но няма да спра. Защото темата е за полезни постове и помощ, а не да ви харесвам и да сме си мили.

# 5 362
За мен е полезно и то много полезно да разбера и науча, че има и други алтернативи. Хубаво е да сподели човек, който се лекува в чужбина. Как е стигнал до там, как стоят нещата с престой, болници и т.н. За мен лично това е полезна информация. Хубаво е човрк да знае, защо да не се сподели и точно тук е мястото, тук хората са с онкодиагнози.
За мен лично е полезна информация.

# 5 363
Боряна, аз няма да спра да споделям, когато някой попита за лечение навън.
Ти изобщо четеш ли?
Жената казва, че тук не желаят да опитат да лекуват човека.
И аз да си мълча, само защото на теб не ти харесва?
Няма никакъв шанс това да се случи!
И точно понеже не всички хора могат да си го позволят, не всички желаят да правят кампании,аз казвам,че има и друг начин, при определени условия.
И ще обясня подробно как го направихме ние, и ще съдействам също, с всичко, с което мога!
Това е последния ми пост към теб и смятам да не те отразявам повече.
И запомни,ще пиша винаги, когато смятам,че има с какво да помогна!
Темата не е за лечение на рак в България!

# 5 364
Оставам с впечатление, че другите начини за лечение в чужбина са тайна, някак си с нежелание и оскъдно се споделя информация и е въпрос на “уреждане”.
Значи болният няма съответната застраховка, няма постоянно пребиваване в чужбина, но има адресна регистрация, не се правят кампании за събиране на средства, но има право да се лекува?
Защо трябва ТЕЛК от България, след като работи и уж живее в чужбина?
Миглена, може да обясниш подробно, нека прочетат повече хора и да се лекуват.

# 5 365
Чудесно, намерили сте начин и работи при вас! Но нали не мислиш, че е общовалиден?
По случая с рака на панкреаса дори няма достатъчно информация. Може да е прекалено напреднал( то за този рак изключително рядко не е), може пациента да е в много тежко състояние и затова да не го искат. Това че е върнат от едно място, не означава че не може да се намери друго, на което да провежда ХТ. Може да трябва да е с придружител заради инсулта. Варианти много. А освен това, ако състоянието му е толкова тежко ще е доста трудно логистично да пътува до Германия два пъти месечно. За финансите няма да отварям дума, дори и от касата да му дадат такова направление пак е свързано с финанси за пътуване, хотел и т.н
П.с въпроса е че непрекъснатото хулене на всички български лекари не помага на никого!

# 5 366
Ама разбира се!
Нека мине през още някоя онкология,да загуби време,точно както беше при нас.
Кой е казал, че няма постоянно пребиваване там?
Напротив, премести се в Германия, живее там и се лекува там.
Когато лицето има ТЕЛК и отива да живее в друга държава в Европейския съюз, се лекува там и българската здравна каса покрива лечението.
Нищо не се урежда, то си има написано кое и защо се издава.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 14:41 от miglenasky

# 5 367
Аз продължавам да питам, за да не загуби време, дай описание на процедурата за лечение в чужбина, по стъпки 1,2,3….
Тук и друг потребител писа, че баща му се е лекувал в Англия, нека и това да научим. Споменава се кратко и с нежелание, като нещо тайно и нередно.
Иначе оставам с впечатление, че е някаква схема да се закачи човек, който няма право за чуждата здравна каса. Нещо като социалните помощи и детски източвани от една определена прослойка.

# 5 368
Ето инфо от сайта на НЗОК.
Разгледайте всички документи.

https://www.nhif.bg/bg/abroad/cross-border-healthcare

Краткия отговор на въпроса може ли всеки да се лекува навън безплатно - не, не може.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 16:02 от Анонимен

# 5 369
  • Пловдив
За 470лв годишно, можеш да получиш лечение в чужбина при нужда. Ние сме в първата възрастова група.
П.С. даже ММ има карта някаква за отстъпки от тази фирма, дадоха му я с коското на колата.
Тези застраховки не покриват лечение на онкологични заболявания.В договора си пише.
Мигленски ,тънкия момент е , че работи и се осигурява в Германия към момента на възникване на риска.
Ако си живее и работи,съответно се  осигурява в БГ - ще си плаща всичко ,медикаменти,прилагане,скенри ,престой. в чужбина,дори и в ЕС.

Редакция: Освен това както е написала Зиги ,ще ви проучат и "майчиното мляко" . Постфактум забрави да подпишат договор с "бивш" пациент.

Редакция2:
Мигленски ,а ти запитала ли си се къде е това "тук" където са му отказали лечение ,и дали наистина са питали на "правилното" място . Няма разлика в медикаментите и протоколите за лечение в БГ и по света -специално за панкреатични карциноми.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 17:08 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт