Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 385 660
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 90
Не, сутринта като ни приемат. Половин банка глюкоза сложиха, амаа нз дали има ефект

Stef92, успяхте ли да пуснете някакви изследвания?

# 91
След извеждането от реанимация имаха ли нужда от придружител?

# 92
Може да ви дадат да влезете в Реанимация  за 5-10 минути. За придружител, трябва да прецените според това колко време ще е в Реанимация - първите 72 часа може да и' е лошо от упойката и предимно да лежи. Обикновено придружителят е ценен, за да помага при тоалетни нужди и раздвижване. Персоналът в отделението в Онкология-та са добри - и сестри, и санитари, но все пак близък човек най-добре се грижи за близкия си.
След извеждането от реанимация имаха ли нужда от придружител?

# 93
По- горе в темата имаше въпрос за това къде да дадем блокчета от биопсия за второ мнение и генетични изследвания,  но отговор не видях. Дали може някой да каже къде в София да направим второ мнение и генетични изследвания?

# 94
Здравейте. Вчера ми вляха една 900мг банка с Карбоплатина. Чувствах се добре до последно, но от 3 сутринта повръщам през час. Общо взето каквото изпия, връщам след малко. Тежи ми главата малко, тъпо чувство, нищо друго за сега. Ще ходя на обяд да ми сложат някаква инжекция за костен мозък или нещо такова.... Дайте идея какво да пия, поне да не повръщам докато отида до болницата.

# 95
Здравейте!
... нов тумор с малки размери , но в края и се наложи операция ....Според майка ми която е била там доктора не е звучал оптимистично. Тумора е а размер колкото нокът,  няма разсейки ,но е имало сраствания. ...
На мен пък ми звучи оптимистично. Толкова малък тумор, без никакви разсейки. Може би ще трябва да мине през химиотерапия, за да се доутрепят гадините, ако ги има някъде.
Съвети за бързо възстановяване - не бързайте, ще си се възстанови жената, живот и здраве. Да спазва диетата, двигателния режим и ще се оправи постепенно.

Бо, против повръщане има лекарства. Нека лекар ти предпише все пак.

# 96
Тръгвам направо. Чух се с онколога, каза веднага да отида да ми сложи Зофран.

# 97
Това са изследванията от сутринта. Всичко се е разбутало CRP е ужас високо левкоцити неутрофили на дъното. Сложиха системи, малко си върна цвета, но ще минем и рентген по-късно.. Трябваше по-рано да я вкараме...

Stef, веднага изследване на левкоцити и неутрофили, както и CRP

За такава темп седмица след химио ме вкараха в спешното, после бях на венозен антибиотик цяла седмица в изолирана стая в болницата (не в БГ, но това няма значение, темп седмица след химио може да значи неутрофили на нула и пациент на път да развие сепсис, системите с нищо няма да помогнат в това състояние)

# 98
  • Пловдив
Но при него не е четвърти стадий. Пише: Т2N0M0, I кл. ст., II кл. гр., МТ хепатис.
Болднатото го прави IV-ти т.е TNM класификацията e T2NxM1.
Размера и броя на МТ нямат никакво значение за стадия. Все е IV-ти

Uncommon,
Размера на основния тумор няма никакво отношение към способността за метастазиране.
Така,че и "миниатюрни" образувания могат да се разпростраанят по хемато и/или линфогенен път.

Stef92,
Не знам защо всички са се "влюбили" в това CRP.
То не носи никаква полезна диагностична информация , ако е повишено има възпаление ,но инфекция ли е и каква - бактериална,гъбична,паразитна,вирусна, или е автоимунна реакция,нито показва къде е това възпаление .
То е полезно при вече установена причина и локация на възпалението за проследяване ефекта от лечението ,защото реагира много бързо,за разлика от СУЕ.
Споредм мен проблема е в черния дроб - повишени ГГТ,Алкална фосфатаза,и единия Ензим.Както и Висок Креатинин .
Припадъка може да е заради ниския натрии.

Редакция:
Завишения прокалцитонин (PCT) говори за бактериална инфекция.

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 12:26 от whitefang

# 99
whitefang Благодаря за ценната информация, която даваш. Сега мина лекарят на визитация и го питах това вирус ли е , бактерия ли е, той каза, не е грип, от последната терапия реакция на организма.. Нищо повече. Това как да го тълкувам? При следваща вливка, пак ли ще бъде така? Организмът вече не може да поеме химия и се съпротивлява? Тя ако закрепне не знам дали ще иска да направи следващата.. GGT стойностите от самото начало бяха високи и така не се подобриха. ASAT и ALAT за първи път са в норма, откакто имаме диагнозата.. Пълен срив в системата...
Ще ми бъде полезно мнението ти.

# 100
  • Пловдив
Според има бактериална инфекция някъде,заради ниските неутрофили в следствие на терапията. И и трябва антибиотик ,след като се установи къде точно е инфекцията и по възможност след антибиограма.Точно какъвто е бил случая при Валкирия.
Този Доктор в Турция ли е или в БГ?
Терапията и модификаци на FOLFIRI + VEGF инхибитор от който не би трябвало да има такива реакции.

# 101
Stef, почнаха ли венозен антибиотик?
Трябва пулс, кръвно, темп., прием на храна и течности да се следят редовно
И пациентът да е изолиран

Натривки правиха ли да се види да няма кофти бактерии?
Успех и дано скоро има подобрение

При следващото химио ще трябва и растежен хормон за да не се сринат отново левкоцити и неутрофили

Мен ме приеха с CRP 50, стигна до 300 за пет дни, после тръгна надолу
Изписаха ме със 45
При мен инфекцията беше при импланта и директно го махнаха деня преди да ме изпишат

# 102
whitefang в Турция сме. Сложиха и Prokan което като гледам не е антибиотик и и закачиха Polinuthree и Izotonik.

07.04 - вече има и антибиотик Левофлоксацин Lexan

valkyrian - кръвно мериха 3 пъти днес около 111/70 температура не е вдигала от вчера.
Прием на храна - сега вечерята дори я отказа за течности 500мл вода е изпила.

07.04 - днес започна да се храни,  но още не може да спее диариата от стомата. Кръвното след антибиотика беше 88/57
Тази нощ правихме ЯМР  но все още не знам какво се случва, утре контролна ПКК

Утре сутрин пак ще го поразпитам, че беше доста категоричен, че е от последната химио Xeloxiri, която ни беше първа от целия курс. По план втората трябваше да е на 17 сега, но нз дали ще се възстанови. От 12 часа вървят тези системи и продължава да няма сили  само до тоалетна и спи...

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 13:35 от Stef92

# 103
По- горе в темата имаше въпрос за това къде да дадем блокчета от биопсия за второ мнение и генетични изследвания,  но отговор не видях. Дали може някой да каже къде в София да направим второ мнение и генетични изследвания?
Аз ги носих в Трансхеликс. Може и по куриер да ги изпратите ако не сте от София и блокчетата са във вас.

# 104
Възможно ли е след прием на Кейтруда да се появи задух и затруднено дишане.

Общи условия

Активация на акаунт