Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 381 733
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 3 825
  • Ланкър, планините Овнерог
Гита, можеш да си ходиш на платени прегледи където си решиш.
Да, майка се лекува 8 години в Надежда и бяхме доволни.
Благодаря и съжалявам за майка ти.
От доста време ви чета, но не се пресрамвах да пиша, а и както писах, не съм сигурна дали ми е тук мястото, но не открих по-подходящо.

# 3 826
Дай Боже да не ти е тук мястото!

# 3 827
Гита, сега прочетох историята. След операция и лъче остава само следене. Онкологът е важен, но много по-важен в случая е гинекологът. В първите 3 години следенето е със спекулум на всеки 3-6 месеца. След това се разрежда на 6-12 месеца. КТ и УЗ се правят при съмнения за рецидив от физикалния преглед.

Пиша горното, защото най-важното в случая е онко-гинекологът, не толкова медицинският онколог (надявам се изобщо да не Ви потрябва експертиза по системни лечения).

Успех, рано е хванат процесът. Има предпоставки всичко да се подреди, което пожелавам.

# 3 828

Обикновен СТ ВЪТРЕ в хранопровода НЕ показва.

# 3 829
Много благодаря, Хоуп. Да, и аз така се надявам. Диспансерът е, защото така е казала комисията, иначе гинекологът е ясен. Той си ми е дал на един лист инструкциите за прегледите от тук натам (първата година на 3м, втората на 6, после на 12), вкл и кога да пускам туморни маркери. Да не говорим, че въобще не съм се занимавала с комисията - всичко от болницата направиха, аз просто си взех решението на контролния преглед. А понеже така и така диспансер трябва, искам да съм спокойна, където ще съм, а не все да се чудя така ли е, не е ли. Недай Боже, ако по-натам...нещо.... Сигурно е много повърхностно, но и обстановката много ми влияе. Преди дни влезнах в Онко Диспансера, който ми е на 2мин пеш, но бързо си тръгнах. Сигурно лекарите са добри, но не можах.

# 3 830
  • Другата България
Вашият ПЕТ излезе ли?
Как са нещата при вас?

# 3 831
Гита, в Надежда чакалнята, стаите и стационара са хубави, но пак ще виждаш много болни хора.
Диспансеризацията при теб ще е проформа- ако ти трябва за някакви облекчения и придобивки (не знам дали изобщо има такива).
Майка се диспансеризира в Плевен заради ТЕЛК и след това никога не е ходила там за нищо.

# 3 832
Вашият ПЕТ излезе ли?
Как са нещата при вас?
Не, още чакаме. В понеделник е 10-ия работен ден. На листовката пишеше минимум 10 раб.дни. На предишният се обадиха на 10-ия. Ще пиша като го взема.
А иначе уж добре. Загледах се в последните изследвания, че хемоглобина е 111, не е ли нисък? Докторите не са го коментирали.

# 3 833
Скрит текст:
Много благодаря, Хоуп. Да, и аз така се надявам. Диспансерът е, защото така е казала комисията, иначе гинекологът е ясен. Той си ми е дал на един лист инструкциите за прегледите от тук натам (първата година на 3м, втората на 6, после на 12), вкл и кога да пускам туморни маркери. Да не говорим, че въобще не съм се занимавала с комисията - всичко от болницата направиха, аз просто си взех решението на контролния преглед. А понеже така и така диспансер трябва, искам да съм спокойна, където ще съм, а не все да се чудя така ли е, не е ли. Недай Боже, ако по-натам...нещо.... Сигурно е много повърхностно, но и обстановката много ми влияе. Преди дни влезнах в Онко Диспансера, който ми е на 2мин пеш, но бързо си тръгнах. Сигурно лекарите са добри, но не можах.

Разбирам напълно и не съдя. Обстановката влияе най-малкото на психиката. Да, не е всичко, но с FIGO IB съвсем спокойно може да се приоритизират битови условия и отношение. Нищо не предполага, че диспансерът ще Ви трябва за нещо друго отвъд администрация/документи.

Мисля, че Надежда, Сити, Токуда, Сердика отговарят на условията. За Сити и Токуда, обаче, в темите редовно се пише, че се измислят нови и нови такси. Имайте го предвид. Иначе имат добри онкология, лъчелечение, образна диагностика и нуклеарна медицина, които пак пожелавам никога да не Ви трябват.

ravi, занижен е, да, но сам по себе си не значи нещо притеснително. Променяли ли сте хранене? Избягва ли месо? Хубави резултати от ПЕТ пожелавам.

# 3 834
О, не хората, Зиги, не те са повод за ужаса ми (абсурд). Сградата е под всякаква критика. Обидно е някак,  не стига, че си отишъл там с тази гадна диагноза, ами и допълнително да те мачкат с мизерия. Тази сграда не е пипната, откакто е построена. Беше ДКЦ от соца- така си е и сега. Мръсно, тъмно, задушно. Даже не са си направили труда да махнат огромния надпис "Детско отделение" над входа за лъчето. И Онкологията в Дървеница е държавна, но специално сградата за лъчето е нова, светла, с много растения вътре.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 22:12 от Гита Ог

# 3 835
Хоуп,  редактирам след последната химиотерапия се наложи да му сложат Zarzio.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 05:53 от ravi

# 3 836
  • София

Обикновен СТ ВЪТРЕ в хранопровода НЕ показва.

Не е мястото за дискусия.
А и е излишно в случая.
Съпругът  ми имаше късмет и го видяхме плюс още допълнителни акценти.
Всичко е индивидуално при всеки.
И крайни заключения не са меродаени.

Гита ❤️

Рави, знаеш, стискам палци.

# 3 837
Ravi, Зарзио е гранулоцитно стимулиращ фактор. Приложили са го поради ниските неутрофили, които са обясними, ако е на химиотерапия.

Хемоглобинът се влияе най-вече от желязо, В12 и фолиева киселина, които не са изследвани. Няма и нужда да се случи в бърз порядък.

Кога приключихте с ХТ? Питам, защото е нормално по-време на системното лечение да има отклонения, които, когато не са сериозни, често се коригират от самосебе си след спирането ѝ.

# 3 838
На 30.05. беше последната ХТ. Сега на 15..07 ще има нови изследвания.
Сега се замислих, тези изследвания не бяха преди ХТ, а заради XGeva-та. Около 2 седмици след ХТ.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 05:52 от ravi

# 3 839
  • Варна
Четох проучвания,че с единични метастази е по-добре,да се оперира тумора в гърдата.На първата консултация,преди комисията,онколожката каза,че не може да става въпрос,за операрация,защото е четвърти стадий.После лъчетерапевката,каза,че ще говорят на комисията с хирурзите,за операция,защото,не можели да разчитат,само на Кискали-то.Хирурга(нашият избор.),се хвана за главата.Никой не можел да оперира такъв тумор да чисти резекционни линии.Това беше преди четири месеца.Сега на втората комисия,никой нищо за операция.Аз не пресъствах,а пък тя след навикване,нищо не питала.Имаме час,за лъчетерапевката,тя ми се вижда по в час и с хирурга,да видят Пет-а.На него му имам пълно доверие.Вие как мислите.С кой друг онколог да се консултирам,който е в час с новите проучвания.Притеснявам се,че с таргетната терапия,няма излекуване,а е само поддържаща терапия.Знам,че се целя много високо,но надеждата умира последна.И още един въпрос,може ли метастазата в илиачна кост,да изчезне от лекарствата,след като е приложена радиохирургия.

Общи условия

Активация на акаунт