Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 381 972
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 3 870
Хоуп, вземи му някое дребно и уравновесено куче да не го дърпа много. Иначе лабрадорите са много мили кучета, но не отговарят на “дребни”.

# 3 871
  • софия
Хоуп, дълги години все такива добри резултати да има баща ти! Щастливо да разхожда кучето!
Бъдете здрави всички в семейството 🤍

# 3 872
Хоуп, да ти е жив и здрав дълги години и всичко лошо да е зад гърба ви!
При нас нещата са добре, дори успяхме да направим едно "турне" с колата из Европа. Починахме, обиколихме планините, навъртяхме много километри, но определено се заредихме с положителни емоции, имахме нужда.

# 3 873
Чудесно, Сатине! Само така занапред! Всичко лошо да е зад гърба ви и малкото човече напълно да забрави за препятствията!

# 3 874
  • Варна
Хоуп,браво.Все такива новини да споделяш.Вие и няколко други потребители ми давате надежда.На малката кукличка също много здраве й желая.

# 3 875
Здравейте, честито на Хоуп за хубавите резултати! Искрено пожелавам винаги да бъдат такива за всички в темата!

Аз писах преди около 2 седмици във връзка с майка ми, при която след операция за рак на стомаха миналата година, при направен контролен скенер миналия месец се предположи наличие на рецидив, перитонеални и чернодрбни метастази.

Успяхме да направим гастроскопия, която отхвърли рецидив , ЯМР и ПЕТ скенер. Направихме и изследване за HER2, PD-L1, MSI, NTRK и DYPD от първичния тумор.

Резултатите за HER2 и PD-L1 излязоха и според тях става въпрос за Дифузен тип по Лаурен карцином на стомаха със CPS = 0 за PD-L1, clone 22C3 и без мембранна експресия в туморните клетки за HER2. Предполагам това означава, че HER2 е негативен? Не съм сигурна обаче какво означават останалите резултати. За DPYD излезна нормален генотип за всички изследвани алели.

Днес излезе резултата и от ПЕТ скенера (слагам го в скрит текст), който ако разбирам правилно не потвърждава метастази в черен дроб, но за жалост е ясно, че има перитонеални такива и предполагаеми такива в ляв яйчник и/или десен бял дроб.

Предполагам, че звуча много лаишки и се извинявам, но това е първия ПЕТ скенер, който правим и не съм много наясно с терминологията все още.

Ако някой може да ми помогне с разчитането и с информация за възможностите за лечение ще бъда много благодарна.

Скрит текст:

# 3 876
  • София
Здравейте!
Хоуп, желая здраве и само хубави новини! Татко ти още дълго да се радва на живота!

Сатине, и на теб и голямото ти семейство само хубави емоции Flowers Four Leaf Clover

На моя татко му предстои ПЕТ скенер и вече започва битката с него изобщо да отиде… Последните 2 месеца се оплаква от болки в дясна ръка и десния крак… Не искам да мисля за най-лошото, но възможно ли е да са метастази? Последният скенер (обикновен) през март показа стациониране на основния тумор в БД и ЛВ…

# 3 877
Само здраве на бащата на Хоуп и на детенцето на Сатине! Все така, само радост и всичко лошо -зад гърба ви!
Flowers Four Leaf Clover

# 3 878
Много се радвам за добрите резултати на таткото на Хоуп и пожелавам на всички само такива❤️
Моята мила майчица е починала тази сутрин. Знам, че е по-добре че мъките и се свършиха, но ми е много трудно...
Благодаря на всички ви за насоките и надеждата, която ми давахте през последните месеци. Имах нужда да споделя с вас😢

# 3 879
Много се радвам за добрите резултати на таткото на Хоуп и пожелавам на всички само такива❤️
Моята мила майчица е починала тази сутрин. Знам, че е по-добре че мъките и се свършиха, но ми е много трудно...
Благодаря на всички ви за насоките и надеждата, която ми давахте през последните месеци. Имах нужда да споделя с вас😢

Съболезнования! Светъл да й е пътя!

# 3 880
  • Плевен
Моите съболезнования! Винаги е трудно човек да се сбогува с любим човек, но мъките и наистина свършиха. Прегръдки,
meagangood!

# 3 881
Съболезнования и от мен.

# 3 882
  • Русе
Съболезнования, мир на душата и.

# 3 883
Бог да прости майка ти! Съболезнования!

# 3 884
Съболезнования, Chris23!
Вече нищо не я боли! Нека почива в мир!

Общи условия