Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 387 212
  • 5 371
  •   1
Отговори
# 3 960
Ще съм благодарна, ако споделите какво ви притесни и отидохте на преглед за меном?

# 3 961
Ще съм благодарна, ако споделите какво ви притесни и отидохте на преглед за меном?
Конкретно отидох за бенка, която нарасна доста бързо за около половин година, с тъмен цвят. Това е, няма друга причина.

# 3 962
  • Пловдив
За акад. Горчев в Плевен има ли мнения в темата?
Основно положителни са отзивите.

# 3 963
Благодаря за отговора!
Пак въпрос от мен: може ли да се смени онкодиспансера, към който се води онкоболният, и каква е процедурата?

# 3 964
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
За акад. Горчев в Плевен има ли мнения в темата?
Основно положителни са отзивите.

Професор Томов от "Света Марина" също е много добър и като лекар, и като човек.
Когато е нужно работят в екип с академик Горчев.

# 3 965
Здравейте, някой може ли да сподели опит с новопоявили се тумори в мозъка - след операция миналата година септември и премахване на всички образувания, сега отново има цели 5 нови. В Иван Рилски отказват да я оперират мама, тя е на легло и обездвижена, общо взето казват, че няма какво да се направи, освен да чакаме най-лошото…

# 3 966
Здравейте!
Отдавна не съм писала. Не следях активно темата, но искам да изкажа своите съболезнования за загубите на някои от вас и да споделя радостта на другите, които са получили хубави новини.

Случаят на баща ми беше малко по-сложен. Ще припомня, че е с рак на простата и по-късно открити нодули в бял дроб, които се оказаха метастази на меланом. След проведените образни изследвания в последствие се откриха метастази и в черния дроб-множество, и в илиачната кост.От април месец стартира с Кейтруда, към момента има 3 дози от по 400мг през 6 седмици. Междувременно му направиха 3 процедури брахитерапия за простатата.
От днес имам резултат от 18FDG PET CT. Доколкото разчитам информацията първоначалните метастази са се повлияли от лечението изцяло, но има 2 нови - ЛВ и надбъбречна жлеза. Д-р Герасимов коментира, че новите лезии са псевдопрогресия, да продължаваме с Кейтрудата и да направим лъчетерапия на двете лезии.
Брахитерапията на простата я прави д-р Радева в УСБАЛО. Тя видя метастазата в илиачната кост, защото от ЯМРто не я бяха видяли. Тогава в лудницата просто и се доверихме (освен, че ни обърна внимание и разгледа подробно образните изследвания (съответно откри метастазата), беше много внимателна и обяснява подробно)
Днес говорих с нея за новите метастази. Тази на надбъбречната жлеза може лесно да я махне с радиохирургия. Тази на ЛВ е много близко до аортата и сърцето, на неудобно място. Остана да се консултира с физиците относно дозата и да говорим утре.

Можем ли да проведем лъчелечението в друга болница? Има ли в друга болница по-добра техника за съответното лъчелечение? Моля да препоръчате лъчетерапевт.

Здравейте, след преглед чух ужасната диагноза - малигнен меланон. Предстой диагностична ексцезия…
Има ли хора с подобна диагноза? Съкрушена съм…
На майка ми и премахнаха базоцелуларен карцином на ръката (друг вид кожен рак) (след диагнозата малигнен меланом на баща ми, всички близки трябваше да минат на преглед). Процедурата беше за час-два и беше свободна да се прибира.
Важното при вас е какво ще каже биопсията и докъде се е разпрострял меланома. Стискам палци да не се е разпрострял и да приключите с локалното премахване на петното. На разположение съм, ако имате нужда нещо да коментираме, но ми пишете на мейл lei@mail.bg.

# 3 967
leieli, знаеш ли защо прилагат по 400 мг на 6 седмици вместо по 200 на 3?

# 3 968
  • Sofia
Ако лечението се приема добре по-преценка на онколога може да е на 6 седмици, а не на 3. Дозата е еднаква, но се натоварва организма накуп, затова трябва да ти понася лечението без странични ефекти

# 3 969
Стартирахме така, за да могат да се вместят процедурите брахитерапия за простатата преди евентуално да се влошат и двете състояния накуп. Т. Е брахитерапията в нашия случай можеше да се отлага, но не знаехме как ще реагира на имунотерапията като лечение и нежелани ефекти и да не изпуснем покрай това простатата.

# 3 970
  • Sofia
Здравейте, след преглед чух ужасната диагноза - малигнен меланон. Предстой диагностична ексцезия…
Има ли хора с подобна диагноза? Съкрушена съм…
Здравей!Аз съм с меланом. Ако нещо те притеснява и мога да помогна ми пиши

# 3 971
Да, знам, че може, баща ми беше за известно време на такава схема, но действително тогава натоварването за организма е по-голямо.

# 3 972
Хора, какви са алтернативите на Foundation one? Има ли по-добър тест от него в момента?
Човекът има възможност да се лекува и извън България, така че ограниченията на НЗОК не го засягат.

# 3 973
На някого вливали ли са му   АВАСТИН ?
Вдига ми кръвното и ме боли язвата.

# 3 974
На майка ми вливаха Авастин. Изрично ни бяха предупредили да следим кръвното налягане и при необходимост кардиологът да промени терапията. Поне веднъж годишно ходеше и на ехокардиография.

Общи условия

Активация на акаунт