Малко трудна тема....за болестта рак и борбата с него - тема №6

• 387 289
  • 5 371
  •   2
Отговори
# 4 125
Не. Подминаваш пижамите, после и болничната кухня и след нея и преди голямата сграда е портала за Нуклеарната медицина( след кухнята може да се пробвате да паркирате някъде по полянките, ако няма къде- пред голямата сграда, обикновено има места). Резултатите излизаха до няколко дни, като имаха опция и да ги пратят по куриер, но скоро не съм правила скенер при тях и не знам доколко съм актуална с информацията.

# 4 126
Благодаря.

# 4 127
ПЕТ скенера в хирургиите е откъм новата сграда където се строи, имат отделен вход. Аз юни месец като ходих да питам, ми дадоха час за след месец и половина. В пълмед минах доста по-бързо

# 4 128
И аз искам да мина по-бързо, защото имам платена екскурзия в октомври. Не знаех, че и в Пълмед има ПЕТ. Аз досега винаги правех в Александровска, но вече не ми се пътува за един ПЕТ, оставила съм се по течението, три години не съм правила, а лекарката ми каза да ходя на шест месеца.Сега изкарах и червен вятър ,защото имам лимфедем, дали ще трябва да се изчака да мине време?

# 4 129
Здравейте от мен отново! Виждам основни положителни постове в последните страници, което искрено ме радва. Иска ми се надълго и нашироко да опиша тук какво стана при консултация миналата седмица, но ще е накратко. Моята майка беше с РМШ от февруари 2023. Няма операция, мина химио, лъче в Токуда след прегледи и консулти с 5 онколога, после рецидив и брахитерапия в Шумен след консулт с двама даже 3ма. От януари както приключи брахиото тя е половин човек, непрестанни болки и радиационен цистит, инконтиненция, не излиза от вкъщи, не може да пътува и работи...
Бяхме на ПОРЕДНИЯ осми доктор този път в София. Прегледа всичките ѝ документи от - до и в прав текст ни каза, че тя не е имала рецидив, защото не са направили биопсия и няма как да докажат наличието на туморен процес, има правена само колпоскопия. Според доктора в Шумен са я съсипали с терапията, за да се презастраховат, или за $$$. Тя беше и с чист ПЕТ скенер отпреди 2 или 3 месеца правен.
Да ви кажа честно, аз като нейна дъщеря и създател на Health Navigator се чувствам длъжна да разкажа тази история от А до Я, като съвсем скоро се заемам да проуча защо така решиха в Шумен и дали е било нарочно. Моля ви искрено ако в темата има хора, които знаят, че са станали жертва на нещо подобно и могат да го докажат, да ми пишат лично съобщение.
В крайна сметка според доктора майка ми е здрава, изглежда добре (има коса, теглото и е същото) и ще се оправи, но възстановяването на облъчените изгорени тъкани е мноого бавно. Тя пие Дипрак, Трамадол и още 3-4 лекарства за хипертонията и кръвната захар. Понеже и преди съм питала тук за обезболяващите да кажа - и Трамадол не помага в нейния случай.
Това, което мога да кажа като съвет към всички тук от горчивия ни опит: търсете второ, трето и четвърто мнение. И винаги искайте биопсия, ако има съмнения, за да се хване навреме...

# 4 130
  • Пловдив
Малко глупав въпрос, ама...как да се справя, да сваля от диска резултата от скенера, за да пратя за мнение?

# 4 131
Пращаш самия диск, после ще ти го върнат с разчитането.

# 4 132
Може би пита за онлайн консултация.

# 4 133
Здравейте от мен отново! Виждам основни положителни постове в последните страници, което искрено ме радва. Иска ми се надълго и нашироко да опиша тук какво стана при консултация миналата седмица, но ще е накратко. Моята майка беше с РМШ от февруари 2023. Няма операция, мина химио, лъче в Токуда след прегледи и консулти с 5 онколога, после рецидив и брахитерапия в Шумен след консулт с двама даже 3ма. От януари както приключи брахиото тя е половин човек, непрестанни болки и радиационен цистит, инконтиненция, не излиза от вкъщи, не може да пътува и работи...
Бяхме на ПОРЕДНИЯ осми доктор този път в София. Прегледа всичките ѝ документи от - до и в прав текст ни каза, че тя не е имала рецидив, защото не са направили биопсия и няма как да докажат наличието на туморен процес, има правена само колпоскопия. Според доктора в Шумен са я съсипали с терапията, за да се презастраховат, или за $$$. Тя беше и с чист ПЕТ скенер отпреди 2 или 3 месеца правен.
Да ви кажа честно, аз като нейна дъщеря и създател на Health Navigator се чувствам длъжна да разкажа тази история от А до Я, като съвсем скоро се заемам да проуча защо така решиха в Шумен и дали е било нарочно. Моля ви искрено ако в темата има хора, които знаят, че са станали жертва на нещо подобно и могат да го докажат, да ми пишат лично съобщение.
В крайна сметка според доктора майка ми е здрава, изглежда добре (има коса, теглото и е същото) и ще се оправи, но възстановяването на облъчените изгорени тъкани е мноого бавно. Тя пие Дипрак, Трамадол и още 3-4 лекарства за хипертонията и кръвната захар. Понеже и преди съм питала тук за обезболяващите да кажа - и Трамадол не помага в нейния случай.
Това, което мога да кажа като съвет към всички тук от горчивия ни опит: търсете второ, трето и четвърто мнение. И винаги искайте биопсия, ако има съмнения, за да се хване навреме...

Нещото, което ме озадачава е защо няма операция? Не искам да те плаша, но майка ти би трябвало да е с отстранена шийка след лечението (да речем, че в началото е взето решение за лечение и след това операция).

Ще съм директна, не знам до колко е добре това, но зарежи тия приказки на доктора, че майка ти изглежда здрава. Ракът е хронично заболяване и се следи до живот. ПЕТ скенерът не е 100%, има туморни формации, които не засича (под определен размер или неактивни в момента). Проведеното лечение не е радикално до този момент и на твое място бих се концентрирала върху това дали е възможно майка ти да има описаните неразположения, заради основното заболяване, а не вследствие на лъчетерапията. Иначе съм се сблъсквала със силни циститни кризи след химиотерапия. Но те се повлияваха от лечение с Монурал в случая на моята майка.

# 4 134
  • Другата България
Може би пита за онлайн консултация.
Разбира се, че за това пита.
Праща целия диск......пълни глупости.

mystic woman, когато аз пращах на Герганов, приятел, който е на “ти“  ми го свали някак на флашка, снимките и изображенията от диска. Направи го на файл и аз направо го изпратих него. Не знам как точно става, но има начин, просто се посъветвай с някой по-запознат с технологиите.

# 4 135
За изпращането на изображенията от диска - ето тук е обяснено:
https://nedev.net/index.php/ct-mrt-scans/
Винаги съм ги пращала по този начин на мейлите на лекарите.

# 4 136
  • Другата България
За изпращането на изображенията от диска - ето тук е обяснено:
https://nedev.net/index.php/ct-mrt-scans/
Винаги съм ги пращала по този начин на мейлите на лекарите.
Много полезна информация, благодаря и аз, Зиги! Hug

# 4 137

Нещото, което ме озадачава е защо няма операция? Не искам да те плаша, но майка ти би трябвало да е с отстранена шийка след лечението (да речем, че в началото е взето решение за лечение и след това операция).

Ще съм директна, не знам до колко е добре това, но зарежи тия приказки на доктора, че майка ти изглежда здрава. Ракът е хронично заболяване и се следи до живот. ПЕТ скенерът не е 100%, има туморни формации, които не засича (под определен размер или неактивни в момента). Проведеното лечение не е радикално до този момент и на твое място бих се концентрирала върху това дали е възможно майка ти да има описаните неразположения, заради основното заболяване, а не вследствие на лъчетерапията. Иначе съм се сблъсквала със силни циститни кризи след химиотерапия. Но те се повлияваха от лечение с Монурал в случая на моята майка.

Операцията не беше препоръчана от 6 от 8 специалиста, особено при нейния стадий 2В, който е съвсем близо до 3 стадий. Последният доктор Тодор Димитров в МЦ Надежда също отрича операцията. Освен това искам да подчертая дебело, че според актуалните препоръки на различни европейски онкологични дружества, операцията се прави само в първи или ранен втори стадий, зависи от вида на рака и от възраст, необходимост от запазване на фертилитет, придружаващи заболявания и тн. До момента никой не е препоръчал да се оперира, щом е здрава по документи. Как си представяте някой доктор да препоръча "превантивна" операция? За какви диагнози различни от онкологичните се прави?

# 4 138
  • Пловдив
Благодаря отново! Heart

# 4 139
Kabile, права си - 2В е граничен стадий и това което прочетох набързо снощи показва, че няма един стандарт дали да се прави или не радикална хистеректомия. Знам, че беше питала за Горчев - ходихте ли там? Аз лично ви препоръчвам консултация с професор Томов в същата болница.

Знам, че си се хванала с платформа по тематиката. Имай предвид, че като изброяваш 8 специалисти - има значение какви са те. Трябва да са онколози и хирурзи-онколози. Накрая винаги се доверяваш на един. В нашия случай не послушахме Томов, а Горчев и винаги ще се чудя дали не сбъркахме.

Няма такова нещо като превантивна операция. Има си препоръки. Специфичното е, че при рак на маточната шийка пише, че често класификацията на стадия не е съвсем коректна. Имай предвид, че при рак обикновено нещата се влошават рязко - казвам ти го след почти 9 години борба и пълни 3 години ремисия в началото (които са нещо много хубаво и колкото по-дълъг е този период, толкова по-оптимистични са прогнозите).

Общи условия

Активация на акаунт